Mikado wafer میکادو cookies are very popular in Iran and can get it in all bakeries and confectioneries in Tehran and other cities. It is basically wafer sheets coated with mixture of melted chocolate or cocoa with aromatic spices.
Ingredients
2/3 cup of gram flour
1/3 cup of plain flour
1 1/4 cups unsalted butter
2/3 cup powdered sugar
2 tbsp. cocoa powder
1 tsp cardamom powder
1 tsp cinnamon powder
Wafer sheets
Preparation
In a pan, heat the two types of flour for 10 minutes on medium heat and stir constantly. Then, add butter and stir until butter melted. Add, powdered sugar and mix together. Once they combined, add cocoa powder and spices, mix all ingredients together and allow heating for 2-3 minutes more. Set aside until cool enough.
Take one wafer sheet and coat surface of wafer sheet with cocoa mixture, then place second wafer sheet top of it and repeat process until 4 layers. Now cookies are ready, just let them to rest for 1 hour and serve with cup of nice tea or coffee and enjoy it.
شیرینی خوشمزه و خانگی میکادو
شیرینی میکادو یک شیرینی ساده ولی بسیار خوشمزه و خاطره برانگیز هست. عطرو طعم هل – دارچین با ترکیب آرد نخودچی خالق شیرینی های خوش خوراکی خواهد بود.
مواد لازم
دوسوم پیمانه آرد نخود
یک سوم پیمانه آرد سفید
یک و یک چهارم پیمانه کره
دوسوم پیمانه پودر قند
دو ق غ پودر کاکائو
یک ق چ پودر هل
یک ق چ پودر دارچین
ورقه های ویفر
طرز تهیه
آردها را در تابه بدون کره به مدت 10 دقیقه با حرارا ت ملایم تفت دهید و مرتب هم بزنید. سپس کره را در سه مرحله کم کم به آرد افزوده و بگدارید کره آب شود. سپس پودر قند را بیفزاید ومواد را با هم مخلوط نمایید. در آخر پورد کاکائو و ادویه ها را بیفزایید. به مدت 3-2 دقیقه همه ی مواد را با هم مخلوط کنید. سپس از روی حرارت بردارید تا خنک شود. ورقه ی ویفر را روی با یک لایه از ماده ی آماده شده بپوشانید سپس ورقه ی دوم ویفر را گذاشته و به آرامی روی لایه ی قبلی فشار دهید و مجدد ماده ی کاکائو را روی ویفر پخش کنید. این کار را تا چهار لایه انجام دهید. حالا شیرینی ها آماده هستند فقط بگذارید کمی بمانند و بعد با چای یا قهوه میل کنید.