Baklava باقلوا is a rich delicious dessert and popular in many countries. For the syrup you might add rose water or orange blossom with cinnamon and cardamom, or just simply make the syrup with sugar and water.
Most famous Iranian baklava originally comes from Tabriz, Yazd and Qazvin. ّّIn Gilan province استان گیلان, that is located in North of Iran near the Caspian sea, they make a kind of baklava with almond paste and jasmine flower flavour.

Ingredients
Filo pastry
Ingredients for filling
½ cup raisins
½ cup pistachio, crushed
½ cup almond, crushed
1/3 tsp cardamom powder
200 g unsalted butter, melted
Ingredients for syrup
1 1/3 cups granulated sugar
1 ½ cups water
1tbsp lemon juice
1/3 tsp cinnamon
2tbsp orange blossom water
Preparation
Preheat the oven to 180C degrees.
Cut one slice of filo pastry into half. Brush with the melted butter. Then, roll the filo pastry and form into a ring shape (as you see in the photos).
Grease the baking tray and place the shaped filo pastry on the tray. Brush top of filos with melted butter and bake for about 25 minutes or until golden.
Meanwhile prepare the syrup: add water, lemon juice, sugar, cinnamon and orange blossom into a pot and bring it to a boil. Let it simmer for 10 minutes and set aside.
In a bowl, mix nuts with raisins and ground cardamom. Once dough comes out of the oven, spread the the nuts and raisin mixture over the baked pastry and pour cold syrup over the top. Leave it to soak in and serve it when it’s completely cold.
باقلوا حلقوی
باقلوا یکی از دسرهای خیلی پرطرفدار– خوشمزه در بین بسیاری از ملل هست. شیرینی معروف ترکهای ترکیه و ترکمن های نیز می باشد. باقلواهای معروف ایران به شهرهای تبریز– یزد و قزوین منسوب هستند. به غیر از گلاب و بهار نارنج که در تهیه ی شربت باقلوا استفاده میشود– در استان گیلان نوعی باقلوای فوقالعاده لذید تهیه میشه که با خمیر بادام و عِطر گل یاسمن هست.
برای تهیه ی شربت میشه از گلاب یا بهار نارنج همراه با دارچین و هل استفاده کرد و یا اگر با گلاب یا عطرهای دیگه میونه ی خوبی ندارید می تونید فقط شکر و آب رو با هم مخلوط کنید و یک شربت خیلی ساده تهیه کنید بدون عِطر و بو.
مواد لازم
خمیر یوفکا یا همان فیلو پیستری
نصف پیمانه کشمش
نصف پیمانه پسته ی خرد شده
نصف پیمانه بادام خرد شده
یک سوم ق چ پودر هل
دویست گرم کره ی بدون نمک آب شده
مواد لازم برای شربت
یک و یک سوم پیمانه شکرسفید
یک و یک دوم پیمانه آب
یک ق غ آب لیمو ترش
یک سوم ق چ پودر دارچین
دو ق غ آب بهار نارنج
طرز تهیه
فر را روی حرارت 180 درجه ی سانتیگراد گرم کنید.
ورقه های خمیر یوفکا را از وسط نصف کنید. روی هر یک از نصف خمیر ها را کره ی آب شده بزنید. بعد هر ورقه رو لوله کنید و به شکل دایره در بیارید: مطابق تصویر.
کف سینی فر رو روغنی کنید و خمیرهای شکل داده شده رو داخل سینی بزارید و روشون کره ی آب شده بزنید و بعد داخل فر قرار بدید تا برای 25 دقیقه و تا زمانی که روشون طلایی بشه بپزن.
برای تهیه شربت هم : آب رو با آب لیمو– شکر– پودر دارچین و بهارنارنج مخلوط کنید وبگذارید بجوش بیاد وقتی شروع به جوش اومدن کرد شعله رو کم کنید تا برای ده دقیقه روی حرارت باشه. بعد از ده دقیقه از روی حرارت بر میداریم..
داخل یک پیاله هم پسته– بادوم– کشمش و پودر هل را با هم مخلوط کنید.وقتی خمیر ها پخته شدند از فر خارج کنید و روشون مخلوط آجیل و کشمش رو میریزیم و شربت سرد را روی باقلوا ی گرم می ریزیم.
باقلواهای خوشمزه رو برای دو ساعت بگذارید بمونه تا شربت به خوردش بره و بعد با یک فنجون چای یا قهوه ی گرم میل کنید.