Pumpkin Muffins

For Halloween festival, lots of people like to celebrate and prepare cakes, soups, breads…  I am also  include one of those people 🙂 that is Halloween fan and i make some recipes with pumpkin.

Ingredients
1 cup all-purpose flour
1 tsp baking powder
¼ tsp nutmeg
¼ tsp salt
½ cup pumpkin puree
½ cup brown sugar
1 egg
¼ cup milk
2 tabs butter
Ingredients for colourful glaze
1 cup powdered sugar
1tsp cinnamon
Food colouring paste

DSC_0344
Preparation
Preheat oven on 170C.
In a bowl with flour, add baking powder, nutmeg and salt, mix all together. In another bowl, add brown sugar, egg, milk, butter and pumpkin puree, mix well. Add it to the flour and combine together. Grease cavity muffin pans. Spoon the mixture into each cavity. Allow to bake for about 20 minutes. Once they are done, let them cool.
Meanwhile, prepare glaze. In a bowl, mix together milk, cinnamon and powdered sugar. In separate bowls, by adding more or less food colouring paste, you will get brighter or darker colour.
Decorate top of muffins with colourful glaze and sprinkles.

 

DSC_0003

 

DSC_1059DSC_1060DSC_1062DSC_1064DSC_1065DSC_1053DSC_1056DSC_0010DSC_1067DSC_0006DSC_0008DSC_1054DSC_1052DSC_0010

 

مافین کدوحلوایی

کدوحلوایی یا کدو تنبل که به انگلیسی : پامپکین گفته میشه از کلمه ی یونانی پپون گرفته شده که به معنی طالبی بزرگ هست. کدو حلوایی تقریبن شبیه به کدو سبز هست ولی رنگ – اندازه و شکل های متنوعی داره. در کشورهای اروپایی و آمریکایی کدو حلوایی کدو تنبل بیشتر در موقعیت های خاصی مثل هالوین و یا کریسمس از کدو حلوایی انواع سوپ- شیرینی و کیک و غذا تهیه میشه..از کدو حلوایی در پخت خورش – برنج و شیرینی و دسر بسیار استفاده میشه که البته بستگی به محبوبیتش در فرهنگ خوراکی هر کشور داره.
من خودم خیلی این میوه رو دوست دارم و چندین دستور تهیه ی خورش و یا دسرکدوحلوایی رو به اشتراک گذاشتم.

مواد لازم

یک پیمانه آرد سفید

نصف پیمانه پوره کدو حلوایی : میتوانید کدوحلوایی را ابپز کرده و یا اگر در سوپر مارکت ها بود به صورت کنسروی خریداری کنید

یک ق چ بیکینگ پودر

یک چهارم ق چ جوز هندی

یک چهارم ق چ نمک

یک دوم پیمانه شکر قهوه ای

یک عدد تخم مرغ

یک چهارم پیمانه شکر

دو ق غ کره

مواد لازم برای تزیین مافین ها

یک پیمانه پودر قند

دو ق غ شیر

رنگ مجاز خوراکی

طرز تهیه

فر را بر روی حرارت 170 درجه سانتیگراد گرم کنید.
در یک کاسه آرد- جوز هندی- نمک- و بیکینگ پودر را با هم مخلوط کنید. دریک کاسه ی مجزا نیزتخم مرغ- شیر- کره- شکرقهوه ای و پوره ی کدوتنبل را با هم هم زده و خوب مخلوط کنید. مایع آماده شده را به ظرف آرد افزوده و 3-2 دقیقه مواد را هم بزنید.

دریک کاسه ی مجزا نیزتخم مرغ- شیر- کره- شکرقهوه ای و پوره ی کدوتنبل را با هم هم زده و خوب مخلوط کنید.

مایه آماده شده را به ظرف آرد افزوده و 3-2 دقیقه مواد را هم بزنید.

داخل قالبهای کیک را چرب کنید. مایع کیک را داخل قالبها ریخته و در فر قرار دهید و بگذارید برای حدود 20 دقیقه بپزد. وقتی مافین ها اماده شد از فر خارج کرده و بگذارید خنک شوند

تا پخته شدن مافین ها- مواد لازم برای تزیین روی مافین ها را آماده می کنیم. در یک پیاله پودر قند را با دو ق غ شیر مخلوط کنید و خوب هم بزنید.

.اگر مایلید رنگهای مختلف تهیه کنید می توانید مایع آماده شده را در ظرفهای مختلف تقسیم کنید و از رنگهای مجاز چند قطره به میزان دلخواه (کم برای رنگ کم رنگ) و زیادتر برای (پررنگ تر) به مایع اضافه کنید.

مافین های آماده را می توانید بدون تزیین و آیسینگ میل کنید و یا با آیسینگ شوگر آماده شده تزیین و میل کنید.

Published by rozinaspersiankitchen

Hello everyone, my name is Rozina. I am Iranian with Azerbaijani roots. I was raised in Iran but I am living in Scotland. I am passionate about cooking and preparing meals for my family and friends. I tell them the story behind the meal, the pronunciation of their Iranian name and the spices that used in Persian cuisine. I am a photographer, a cooking teacher, and very interested to introduce Persian and Azerbaijani meals, desserts and beverages to people from different cultures, as I love to try food from all over the world. Iranian cuisine is a combination of rice with meat ( chicken, beef, lamb, fish, turkey), nuts, fruits, dried and fresh herbs and vegetables. Iranian food is a celebration of flavor, colour and spices such as: saffron, cinnamon, cardamom, turmeric, dried rose petals, dried limes, cumin, .... I share my recipes in Farsi/English along with step by step photos of preparation. I take all my own pictures. I have learned my traditional Persian and Azerbaijani recipes from my lovely mother, and she has learned from her mother. Over the years, I have experimented and learned more recipes. Some of my recipes are a fusion Western and Middle Eastern cuisine. Some are forgotten from Persian cooking tables and I try with posting and sharing those ones, to preserve them. All my recipes and pictures are property of rozinaspersiankitchen. I would be pleased if you would mention my site if you wish to use any of them. So, if you are interested to know about Persian /Azerbaijani food taste, you can try my website. I will be glad to hear your ideas about my recipes. :) Thank you for visiting my website.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile e agli occhi e al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

Bread Machine Exposed

Bread Machine Reviews, News and Recipes!

Happy WishMi

Healthy mommy lifestyle and food

Texture of Parlance

Let your mind roam free in the luminous forest of the educators' writings

Winey Chef

Lets do life together.

Triangle Writes...

Poetry/Poems, Photography, Travels, Musings, Quotes, Challenges, Awards, Reblogs, Uncategorized

At My Kitchen

Good Recipe Good Food

Mouth Brothels

"Great restaurants are, of course, nothing but mouth-brothels. There is no point in going to them if one intends to keep one's belt buckled." ~Frederic Raphael

Income Ola

Online Growth and Success

The Wee Writing Lassie

The Musings of a Writer / Freelance Editor in Training

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile e agli occhi e al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

Bread Machine Exposed

Bread Machine Reviews, News and Recipes!

Happy WishMi

Healthy mommy lifestyle and food

Texture of Parlance

Let your mind roam free in the luminous forest of the educators' writings

Winey Chef

Lets do life together.

Triangle Writes...

Poetry/Poems, Photography, Travels, Musings, Quotes, Challenges, Awards, Reblogs, Uncategorized

At My Kitchen

Good Recipe Good Food

Mouth Brothels

"Great restaurants are, of course, nothing but mouth-brothels. There is no point in going to them if one intends to keep one's belt buckled." ~Frederic Raphael

Income Ola

Online Growth and Success

The Wee Writing Lassie

The Musings of a Writer / Freelance Editor in Training

%d bloggers like this: