Pan fried minced kebab

Kebab is Persian favourite. They are cooked on a grill, on a skewer over a fire or  in a frying pan and all of them  are delicious. Here is very easy peasy way to prepare your lovely pan fried kebab.

DSC_0344

Pan fried minced kebab

Ingredients

200g minced beef or lamb

2 large tomatoes, grated

1 onion, finely grated

1 small bell pepper, finely chopped

1 tsp sumac powder

Salt and pepper to taste

Oil

E6A0.tmp

 

Method

It’s very easy and quick to make this lovely minced kebab. In a bowl with grated onions, add minced meat, grated tomatoes, chopped bell pepper and seasoning with salt and pepper.

DSC_032936D8.tmpDSC_0332

When all ingredients thoroughly combined heat oil in a frying pan, and place meat mixture in the pan and fry until brown.

 

DSC_0341

Now it’s time for sumac. Drop some olive oil on a roll bread and sprinkle sumac powder on it. Now spread fried kebab on the bread and garnish with fresh mint and slices of radish and onion.

DSC_0336DSC_0337DSC_0340

.

کباب تابه ای

کباب از غذاهای مورد علاقه ی همه واز جمله ما ایرانی هاست. کباب رو میشه روی ذغالداخل فر یا تابه تهیه کرد. دستور تهیه ی این کباب تابه ای خیلی آسون هست و سریع تهیه میشه. یعنی اگه احساس تنبلی می‌کنید این کباب تابه ای در عرض کمتر از یکساعت و فقط با مواد اولیه ی خیلی کم تهیه میشه و خیلی هم خوشمزه و نرم و آبدار هست.

مواد لازم

دویست گرم گوشت چرخ کرده ی گوساله یا گوسفند

دو عدد گوجه‌فرنگی درشت رنده شده

یک عدد پیاز رنده شده

یک عدد فلفل دلمه ی کوچک ریز خرد شده

یک ق چ سماق

نمک و فلفل به میزان نیاز

روغن

.

طرز پخت

تهیه ی این کباب فقط نیم ساعت کار داره. داخل یک کاسه پیاز رنده شده رو با گوشت چرخ کردهگوجه‌فرنگی رنده شدهفلفل دلمه ی خرد شده و نمک و فلفل مخلوط می‌کنیم – وقتی مخلوط گوشت خوب ورز داده شد روغن رو در تابه گرم می‌کنیم و مخلوط گوشت رو داخل تابه می‌ریزیم و گوشت رو سرخ می‌کنیم تا رنگش قهوه ای بشه.

حالا روی نان مورد نظرمون مقداری روغن زیتون می‌ریزیم و سماق رو اینجا روی نون می‌زنیم و کباب آماده رو روی نان می‌ریزیم و با نعناتربچه و پیاز سرو می کنیم.

نوش جان

DSC_0352DSC_0354DSC_0346DSC_0347DSC_0344DSC_0352DSC_0349DSC_0343DSC_0348DSC_0348DSC_0342

1 thought on “Pan fried minced kebab

  1. Pingback: Pan fried minced kebab — Rozina’s Persian Kitchen | nadiuf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s