Geographically Persian Gulf form southern border of Iran. Therefore, seafood is a significant part of diet of inhabitants of the provinces that are located around the Persian Gulf.
Today I have made the Persian Gulf style prawn & rice. Prawn is called ‘ maygoo’ in Persian language. This is an easy dish, just make it and eat it. Spicy ( but not tooooo hot), with lovely colour and flavourful.
Ingredients
200g Persian or basmati rice
300g prawn or shrimp
2cups coriander (cilantro), freshly chopped
1 onion, finely sliced
2 garlic cloves, grated
3tbsp tomato paste
½ tsp ground ginger
½ tsp ground cloves
½ tsp ground cardamom
½ tsp ground cinnamon
1 tsp turmeric
½ tsp ground pepper
Salt to taste
Butter or oil
Method
Rinse prawn (shrimp) with cold water and set aside.
Wash the rice. In a non stick pot with salted water and rice add oil (butter). Bring it to a boil. Add tomato paste give a stir. Add chopped coriander. Cover the pot and simmer the rice for about 15-20 minutes on medium-low heat.
Meanwhile. Heat the oil (butter) in a saucepan and sauté onion until tender. Add prawn and fry it for 5 minutes. Add grated garlic and all above mentioned spices to the prawn and cook for 2 minutes. Stir frequently.
Sprinkle prawn mixture on rice and mix together.
Serve with salad or pickles.
کته ی میگوی جنوبی
از نظر جغرافیایی خلیج فارس مرز جنوبی ایران رو تشکیل میده و در نتیجه غذاهای دریایی در بین ساکنان استان های اطراف خلیج فارس بسیار شاخص و پرطرفدار هستند.
امروز من کته ی میگوی ادویه دا به سبک خیلج فارسی تهیه کردم.میزان ادویه های بکار رفته انعطاف پذیر هست ( یعنی اگر مایل به غذای خیلی تند هستید ادویه ی بیشتری بزنیدولی این مقداری که من زدم خیلی تند نمیشه و در عین حال خیلی طعم دارهست). تهیه ی این غذا خیلی آسونه و زمان زیادی نمیبره. برای پخت این غذا اگر ادویه ی حاضری ماهی دارید استفاده کنید ولی اگر این ادویه رو ندارید می تونید با ادویه هایی که در زیر اشاره کردم ادویه ی ماهی رو درست کنید.
مواد لازم
دویست گرم برنج ایرانی
سیصد گرم میگو
دو پیمانه گشنیز تازه و خرد شده
یک عدد پیاز درشت خلالی خرد شده
دو حبه سیر رنده شده
سه ق غ رب گوجهفرنگی
نصف ق چ پودر زنجبیل
نصف ق چ پودر میخک
نصف ق چ پودر هل
نصف ق چ پودر دارچین
یک ق چ زردچوبه
نصف ق چ پودر فلفل
نمک به میزان لازم
روغن مایع یا کره
طرز تهیه
میگوهاروبا آب سرد می شوریم و کنار میگذاریم.
برنج کته ای با اضافه کردن نمک و روغن (کره) میگذاریم بپزه وقتی به مرحله ی جوش خوردن رسید رب گوجهفرنگی و گشنیز خرد شده رو به برنج اضافه میکنیم و میگذاریم برنج دم بکشه.
تا کته آماده بشه– پیاز خلالی شده رو در روغن یا کره تفت میدیم تا نرم بشه – میگوها رو روی پیاز میریزیم و پنج دقیقه سرخ میکنیم . سیر رنده شده و تمام ادویه های اشاره شده در بالا رو هم روی میگوی سرخ شده میریزیم و دو دقیقه تفت میدیم تا عِطر ادویه ها بلند بشه.
مخلوط میگو رو از گاز بر میداریم و روی کته ی دم کشیده می ریزم و به آرامی برنج رو با میگو مخلوط می کنیم.
کته ی میگو رو با ترشی یا سالاد سرو میکنیم.
Reblogged this on mamabatesmotel.
LikeLike
Thank you for likes and sharing my recipes.
LikeLiked by 1 person
You’re welcome !
LikeLike