Almond chocolate muffins

These almond muffins are easy to make , very rich and keeps well for next few days.

خوب.JPG

Ingredients
3 eggs
300g marzipan ( %25)
85g butter
60g cocoa powder
Strawberry jam


Preparation
First of all preheat oven to 165 C. Put the marzipan and cocoa powder in a big bowl and mix it with your hand. Then, Transfer marzipan mixture to the bowl of food processor.

Crack the eggs and add eggs to the mixture one by one and slowly. Mix it after each egg addition. Melt butter and add it to the bowl. Grease inside the cup cakes tray. Put 2 tbs of cake mixture inside each cup. Bake it in the oven for about 12 minutes.
Dusting your cakes with icing sugar.
Enjoy

 

مافین بادام-شکلات

مواد لازم

سه عدد تخم مرغ

سیصد گرم خمیر بادام= مارزیپان

هشتادوپنج گر م کره بدون نمک

شصت گرم پودر کاکائو

مربای توت فرنگی

طرز تهیه.
فر را روی حرارت 165 درجه ی سانتیگراد گرم کنید. پودر بادام و کاکائو را در یک کاسه ی بزرگ ریخته و با هم مخلوط کنید. سپس پودر مخلوط را داخل کاسه ی مخلوط کن ریخته و تخم مرغ ها را دانه دانه شکسته و به مخلوط پودر بادام افزوده و به آرامی مواد را هم بزنید. پس از هر بار اضافه کردن تخم مرغ – مایع را به آرامی هم بزندی. کره را آب کرده و به مواد بالا اضافه کنید.

داخل کاپ کیک ها را چرب کنید و داخل هر قالب 2 ق غ از مایع آماده شده را بریزید. سپس قالب را داخل فر گذاشته و به مدت 12 دقیقه آنها را بپزید.
وقتی کیک ها پخته شدند بگذارید خنک شوند . روی کیک ها کمی مربای توت فرنگی گذاشته و پودر قند بریزید.

DSC_2570تکیخوببالاتکی 2گل 1DSC_2571نیمرخ خوبDSC_2582همه

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s