Dried fruits biscuits

These scrumptious biscuits are really good. I am sure kids and adults would love it. Recipe is flexible and you can choose your favourite dried fruits. They are just good, simple, healthy, tasty and beautiful.

DSC_0912DSC_0877

Ingredients

  • 160g all purpose flour
  • 110g butter, softened
  • 100g sugar
  • 50g nuts:pistachio or walnuts or almonds, chopped
  • 2 eggs
  • 1 ½ tsp baking powder
  • grated zest of 1 lemon
  • grated zest of 1 orange
  • 1 tsp vanilla extract
  • 1 cup dried fruits such as: cherries, raisins, apricots, chopped
  • Handful crystallised ginger

DSC_0855

Method

Preheat oven to 180C.

In a bowl, beat the butter with sugar until creamy. Add eggs, lemon, orange zest and vanilla extract. Mix well.

Add baking powder and flour. Combine well. Then add dried fruits, nuts and ginger.

Line baking sheet with parchment paper. Pour the dough into 2 small and long loafs in the baking tray. Sprinkle some flour top of the dough and give the right shape.

Bake it for 25 minutes. Remove from the oven and let cool. Then cut each loaf into small slices. And put it back in the oven and bake for another 15 minutes.

You can store these yummy fruity biscuits in a container for about 10 day. They can be frozen up to 2 months.

 

بیسکویت با میوه‌های خشک

این بیسکویت های قشنگ واقعن خوشمزه هستن. مطمئنم بزرگ و کوچک این بیسکویت هارا دوست خواهند داشت. مواد لازم برای تهیه اش انعطاف پذیر هست یعنی می تونید از میوه‌های خشک که خودتون دوست دارید استفاده کنید.

مواد لازم

صدوشصت گرم آرد همه منظوره

صدوده گرم کره ی نرم

صد گرم کره

پنجاه گرم گردو یا پسته یا بادام خرد شده

دو عدد تخم مرغ

یک و یک دوم بیکینگ پودر

پوست رنده شده ی یک پرتقال

پوست رنده شده ی یک لیمو ترش

یک ق چ عصاره وانیل

به میزان یک مشت دست زنجبیل شکری

یک پیمانه میوه‌های خشک مثل قیسی – آلو بخاراکشمشگیلاس

.

طرز تهیه

فر را با حرارت 180 درجه ی سانتیگراد گرم کنید.

داخل یک‌کاسه کره و شکر را با هم مخلوی کنید تا به صورت کرم مانند در آید. تخم مرغ هاپوست رنده شده ی پرتقاللیمو و عصاره ی وانیل را به مواد بالا اضافه کرده و هم بزنید. بیکینگ پودر و آرد را اضافه کرده و باز هم میزنیم. حالا میوه‌های خشک و گردو و زنجبیل را هم اضافه می کنیم.

DSC_0883DSC_0884DSC_0885DSC_0887DSC_0888

داخل سینی فر را با کاغذ آشپزی می پوشانیم. مایع آماده شده را به دو قسمت روی کاغذ پخش می کنیم. چون مایع حالت چسبندگی دارد کمی آرد روی خمیر بپاشید و با دست خمیر ها را شکل دهید که به صورت طولی در آید.

خمیر آماده شده را داخل فر گذاشته تا برای 25 دقیقه بپزد. وقتی آماده شده از فر خارج کرده و بگذارید سرد شود و بعد هر تکه را به بخش‌های کوچک برش دهید.

DSC_0913DSC_0900DSC_0889DSC_0890DSC_0894DSC_0895

مجددن داخل فر گذاشته تا برای 15 دقیقه ی دیگر بپزند و حالت ترد بگیرد.

این بیسکویت های خوشمزه رو میشه تا ده روز داخل ظرف درپوش دار به صورت تازه نگه داشت و یا برای دو ماه در فریزر نگه داری کرد.

DSC_0891DSC_0892DSC_0897DSC_0899DSC_0911DSC_0902DSC_0903DSC_0904DSC_0906DSC_0908

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s