In Iranian cooking ‘ Kofteh/Kofta کوفته’ is a kind of meat ball. The word kofteh کوفته (kofta) has it’s origin in Farsi language, and it means pounded meat in Persian language. Meat ball or Koftaکوفته is made from ground meat such as: mutton, beef, lamb and chicken, along with fresh aromatic herbs or dried herbs, nuts, fruits and eggs.
Kofteh is usually shaped into balls and round, oval shapes but sometimes kofteh is in cigar-shape too. Kofteh , kupta, kofta, kufta …. are in different sizes from giant ones to medium and petit kofteh.

Some of cities in Iran are well known for their Kofta recipes. Tabriz تبریز an ancient city in NW of Iran is known for having Giant Kofteh Tabrizi کوفته تبریزی recipe, that is one of the most famous and popular kofteh in Iran. This dish includes a giant meat ball made from meat, rice, yellow split peas, aromatic herbs and spices.
Kofteh Isphahani کوفته اصفهانی, kofteh Shirazi کوفته شیرازی, Kofteh Kermanshahiکوفته کرمانشاهی, Kofteh Yazdi کوفته یزدی, are other type of Persian meatballs from different areas in Iran.
Kofteh sometimes is stuffed with nuts, eggs or fruits and sometimes are normal kofta.
Petit kofteh might be served with Persian flat bread or with rice, pickles, yogurt and salad.

Today I made Yazdi Kofteh rizeh (petit kofteh کوفته ریزه), that takes its name after the Yazd یزد an ancient city in central Iran. Yazd is an ancient city in Iran and is recognised as a world Heritage site by UNESCO. Yazd is well known for its special architecture that its nickname is ‘ wind catcher’ or ‘ Badgir بادگیر’. Also this city is well known for having its Zoroastrian ancient fire temple آتشکده زرتشتیان, Qantas قنات (under ground water channels to transport water from water well to surface for irrigation and drinking) and Yakhchal یخچال ( yakh meaning ice and chaal meaning pit) is an ancient type of evaporative cooler, it used to create ice in the winter and store it in the summer time.

Ingredients
350g minced meat ( half beef/ half lamb)
1 onion, grated
Handful cherry tomatoes
1 egg
3 tbsp freshly chopped chives or coriander
2 tbsp gram flour
½ tsp turmeric
Salt and chilli pepper to taste
Olive oil


How to make it??
Peel the onion and grate it. Extract juice from grated onion . Add all ingredients to grated onion. Mix well until combine together.


Shape the meat mixture into little balls, the size of a walnut. Heat the oil in a frying pan over medium heat. Add meat balls . Cook until brown. Then add ¼ cup water and cherry tomatoes to the meat balls and let the cook for 10 minutes with the lid partially covering the pan.
I served meat balls with steamed rice-potato but as I mentioned it might be served with flat bread and salad, yogurt and pickles on the side.





























کوفته ریزه یزدی
در آشپزی ایرانی کوفته یکی از غذاهای معروف و محبوب میباشد که در گذشته از کوبیدن گوشت در هاون تهیه میشد و امروزه با گوشت چرخ کرده – سبزیجات معطر و خوشبوی تازه و یا خشک شده و ادویه های زیبا و خوشرنگ تهیه میشود. کوفته یک کلمه فارسی می باشد و به گوشت کوفته و کوبیده شده اطلاق میشود . نام کوفته به صورت کوفتا نیز در آشپزی کشورهای غربی و آمریکا نیز بکار برده میشود..
در پخت کوفته از گوشت قرمز گوساله – گوسفند و گوشت سفید مرغ استفاده میشود که می بایست دو سه بار چرخ شده باشد. کوفته معمولن به شکل گرد و توپی است ولی در کشورهای عربی کوفته به شکل سیگاری و سیلندری هم تهیه میشود.
کوفته درکشورهای مختلف با تلفظ های گوناگون بیان میشود همچون: کوفته – کوفتا- کوپتا- .
اندازه کوفته نیز متفاوت است و از کوفته های توپر بزرگ تاکوفته های متوسط و ریزه و قل قلی پخت میشود. .
بعضی از شهرهای ایران زیبا به داشتن کوفته معروف هستند که در صدر فهرست میتوان به تبریز اشاره کرد شهری قدیمی و بزرگ در شمال غرب ایران. کوفته تبریزی یا تبریز کوفتسی نوغی کوفته ی توپر بزرگ است که با گوشت چرخ کرده – برنج – لپه – سبزی های معطر –ادویه های خوش عِطر و بو تهیه میشود و با تخم مرغ یا جوجه پر شده است. درزمان سرو- ابتدا آب کوفته مثل آبگوشت با نان تلیت شده صرف میشود و سپس خود کوفته به صورت جداگانه سرو میشود.
از کوفته های معروف دیگر میتوان به کوفته یزدی – اصفهانی – شیرازی و کرمانشاهی میتوان اشاره کرد. گاهی اوقات کوفته تو پر بوده و گاهی کوفته ی ساده می باشد.
کوفته ریزه را میتوان با کته یا با نان همراه با ماست – سالاد – ترشی و سبزی سرو کرد.
امروز کوفته ریزه یزدی تهیه کردم که جزو مواد اولیه ی آن نخودچی می باشد. این کوفته نام خودش رو از شهر باستانی یزد گرفته . . یزد از شهرهای باستانی در ایران هست که توسط سازمان یونسکو به عنوان یکی از میراث های جهانی ثبت شده .
این شهر به چندین دلیل معروف هست یکی برای داشتن بادگیرهای معروفی که در کویر مورد استفاده قرار میگیره. معروفیت دیگر یزد برای داشتن قدیمی ترین آتشکده زرتشتیان – یخچال های باستانی برای تولید یخ در زمستان و استفاده در تابستان و ساخت قنات برای رسوندن آب از زیر زمین به سطح آب برای آبیاری زمینها یا برای نوشیدن هست.
.
مواد لازم
سیصدو پنجاه گرم گوشت چرخ کرده:نصف گوشت گوساله – نصف گوشت گوسفندی
یک عدد پیاز رنده شده
یک عدد تخم مرغ
تعدادی گوجهفرنگی ریز
یک ق غ سبزی تره یا گشنیز خرد شده
دو ق غ آرد نخودچی
نصف ق چ زردچوبه
نمک و فلفل به میزان لازم
روغن مایع
طرز تهیه
پیاز را پوست گرفته و رنده کنید. آب پیاز را بگیرید. پیاز رنده شده را به همراه همه ی مواد لازم داخل یککاسه با هم مخلوط و خوب ورز دهید تا گوشت یکدست و چسبنده ای داشته باشید.
گوشت را به صورت کوفته های ریز به اندازه ی گردو شکل دهید. روغن را در تابه روی حرارت ملایم گرم کرده و کوفته ها را در تابه سرخ کنید تا قهوه ای رنگ شوند
سپس یک چهارم پیمانه آب را همراه با گوجه ها به کوفته اضافه کرده و برای ده دقیقه کوفته ها را بپزید.
من کوفته های امروز را با کته ی سیب زمینی سرو کردم ولی همانطور که گفتم میشه کوفته ریزه ها را با نان و همراه با سالاد – ماست – ترشی سرو کرد.