Bamieh is a popular dessert in Iranian cuisine, especially for Iftar in the month of Ramadan . This sweet is found in the cuisine of many countries such a Turkey, Greece, Armenia, Spain, Portugal, Arabian countries, Albaina and Egypt with different names such as: bamieh بامیه , tulumba, churros, datli.
Bamieh is made from dough, then deep fried and finally soaked in the syrup.
Ingredients for dough
- 1 cup all purpose flour
- 1 ½ cups water
- 25 g butter
- 3 eggs
- ½ tsp baking powder
- ¼ tsp salt
Ingredients for syrup
- 2 cups sugar
- 1 cup water
- ½ cup rose water
- 1 tbsp saffron water
- 1 tbsp lemon juice
- 1 tbsp liquid glucose
Instructions
Syrup for this dessert should be prepared first and leave it cool down. In a pot bring to a boil water. Add sugar and lime/lemon juice. Once sugar dissolved, add rose water, liquid glucose and saffron water. Simmer for 15 minutes.
Mix flour with baking powder and salt. Set aside. In a bowl add water, butter and 2tbsp of prepared syrup. Bring it to a boil and add flour. In this step should mix flour with boiled water very fast, keep stirring until you make a soft dough, and then remove from the heat and leave it to cool down.
Once the dough is cool, spoon the dough into a piping bag. Heat the oil in a deep pot. Squeeze circle of dough into the hot oil. Fry doughnut until golden brown. Transfer fried bamieh on a kitchen paper towel and then dipped them in the prepared syrup for 3 minutes.
شیرینی بامیه
بامیه یکی از دسرهای محبوب ایرانی میباشد مخصوصن برای افطار در ماه مبارک رمضان . این شیرینی و دسر خوشمزه در بسیاری از کشورها همچون ترکیه – یونان– اسپانیا– آلبانیا– ارمنستان– کشورهای عربی– و مصر با نام های گوناگون مثل بامیه – چوروس– داطلی– لوکما – و تولومبا تهیه میشود.
بامیه از تهیه ی یک خمیر و سرخ شدن در روغن و قرار دادن در شربت یا شیره تهیه میشود.
شیرینی بامیه
مواد لازم برای خمیر بامیه
یک پیمانه آرد همه منظوره
یک و یک دوم پیمانه آب
بیست و پنج گرم کره
سه عدد تخم مرغ
نصف ق چ بیکینگ پودر
یک چهارم ق چ نمک
مواد لازم برای شربت
دو پیمانه شکر
یک پیمانه آب
نصف پیمانه گلاب
یک ق غ آبلیمو ترش
یک ق غ گلوکز مایع
یک ق غ آب زعفران
طرز تهیه
ابتدا شربت را تهیه میکنیم چون برای بامیه نیاز به شربت سرد هست. برای تهیه شربت: آب را بجوش آورید و شکر و لیموترش را به آبجوش اضافه کنید اگر موقع درست کردن شربت کریستال شکر به دور قابلمه چسبید میتوانید برس شیرینی را داخل آبلیمو کرده واطراف و دیواره ی قابلمه را پاک کنید.وقتی شکر حل شد گلاب – زعفران و گلوکز را هم به شربت اضافه کنید. حرارت را ملایم کرده و بگذارید برای 15 دقیقه شربت روی حرارت باشد.
گلوکزباعث قوام آمدن شربت و شفاف شدن سطح بامیه میشود. برای اطمینان از به قوام آمدن شربت میتوانید کمی از شربت را داخل یک نعلبکی ریخته و اگر روان نشد یعنی شربت آماده هست و یا اگر شربت بین دو انگشت دستتان کش آمد باز علامت دیگری برای آماده بودن شربت است.
برای تهیه ی خمیر بامیه نیز ابتدا:
داخل یک قابلمه آب – کره و دو ق غ از شربت آماده شده را ریخته و روی حرارت قرار دهید تا کره آب شود و شروغ به جوشیدن کند. آرد را با نمک و بیکینگ پودر مخلوط کرده و داخل آب جوشیده بریزید و بدون وقفه آرد را هم بزنید تا خمیر نرمی درست کنید – سپس از روی حرارت بردارید تاخنک شود.
زمانیکه خمیر خنک شد تخم مرغ ها را دانه دانه شکسته و هر بار یک تخم مرغ را به خمیر اضافه کنیدو با مخلوط کن هم بزنید.
داخل یک قابلمه روغن به مقدار تقریبن زیاد ریخته تا داغ شود.
خمیر آماده شده را داخل قیف بریزید. نوک قیجی را داخل روغن کنید که موقع برش دادن به خمیر نچسبد و بعد خمیر را به شکل گرد یا دراز با قیچی برش داده و داخل روغن داغ بریزید تا سرخ شوند.
بامیه ها را با توری از داخل قابلمه خارج کنید روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافه خارج شود و بعد داخل شربت ریخته دو سه دقیقه بماند و بعد از شربت خارج کنید
.