If you are a spicy and hot dish lover, chilli con carne چیلی کن کارنه would be right choice. Chilli con carne means chilli with meats. It serves with bread or rice.
Ingredients
-
500g minced beef
-
1 large onion, peeled and finely chopped
-
2 cloves of garlic, peeled and finely chopped
-
2 medium carrots, peeled and finely chopped
-
2 sticks of celery, peeled and finely chopped
-
1 red pepper
-
1tsp ground cumin
-
1tsp ground cinnamon
-
400g kidney or Pinto beans, cooked
-
400g chopped tomatoes
-
1 small bunch of coriander
-
2tbsp vinegar
-
plain yogurt as much as you wish
-
Salt and pepper to taste
-
Olive oil
How to make it
Place the pan on a medium heat and add oil and all chopped carrots, onion, celery, garlic, red pepper, cumin and cinnamon. Stir frequently and fry them for few minutes until softened.
Add minced meat, Pinto beans and chopped tomatoes and chopped coriander . Fry until meat lightly coloured. Pour 1 ½ cups water and vinegar into the pan. Season with salt and pepper. Turn the heat down to simmer for about 20-30 minutes. Serve chilli con carne with fluffy rice, or tortilla bread.
=====================================
طرز تهیه خوراک چیلی کن کارنه
اگر غذاهای تند و تیز دوست دارید چیلی کن کارنه مکزیکی یکی از اون غذاهاست که خیلی تنده و از فلفل قرمز و سبز تند استفاده میکنن ولی چه میشه کرد خیلی خوشمزه و لذیذه برای همین کنارش همیشه کمی ماست و سبزیجات و سالاد هست که از شدت حرارتش کم کنه 🙂 . چیلی کن کارنه یک غذای معروف مکزیکی هست که با برنج یا با نان تورتیا که شبیه به نان لواش خودمون هست و یا با سیب زمینی های بزرگ آبپز و یا سرخ شده هم سرو میکنن.
چیلی در زبان اسپانیایی یعنی فلفل و کارنه یعنی گوشت که نشون میده چیلی کن کارنه یعنی فلفل با گوشت.
این خوراک یک غذای قدیمی هست که سابقه ی درست کردنش به حدود دویست سال پیش میرسه. یکی از مواد اصلی این غذا بعد از گوشت چرخ کرده لوبیا هست که میتونه لوبیا قرمز- لوبیا چیتی- لوبیا چشم بلبلی باشه. ماده ی مهم دیگه در این غذا گوجهفرنگی خرد شده هست که می تونید از گوجه تازه و یا کنسروی استفاده کنید.
چیلی کن کارنه رو بدون گوشت هم میشه تهیه کرد و برای افراد گیاهخوار مناسب هست.
یکی از ادویه هابغیر از فلفل- که حتمن باید در تهیه ی چیلی کن کارنه بکار برد زیره هست یعنی یک باید هست که طعم فوقالعادهای به غذا میده.
زمان سرو این غذا همراهش معمولن مقداری ماست هم هست که تندی غذا را برطرف کنه 🙂 البته اگر طاقت خیلی غذای تند رو ندارید می تونید میزان فلفلش رو مناسب با ذائقه ی خودتون تنظیم کنید.
مواد اولیه
پانصد گرم گوشت چرخ کرده
یک عدد پیاز درشت پوست گرفته ونگینی خرد شده
چهار صد گرم لوبیا چیتی – یا قرمز – پخته شده
چهار صد گرم گوجهفرنگی تازه ی خرد شده و یا کنسروی
دو حبه سیر پوست گرفته و ریز خرد شده
دو هویج متوسط پوست گرفته و ریز خرد شده
دو ساقه کرفس ریز خرد شده
یک عدد فلفل قرمز تند خرد شده
یک ق مربا خوری زیره
یک ق چ پودر دارچین
یک دسته کوچک گشنیز خرد شده
دو ق غ سرکه
نمک و فلفل به میزان لازم
روغن زیتون یا هر روغن مایع گیاهی
چگونه تهیه کنیم؟
داخل تابه کمی روغن را گرم کنید و هویج – کرفس – پیاز – سیر و فلفل خرد شده – زیره و دارچین را ریخته و برای چند دقیقه تفت دهید وگاهگاهی هم بزنید تا نرم شوند ولی سرخ نکنید. وقتی سبزیجات کمی نرم شدند گوشت چرخ کرده – لوبیا و گوجهفرنگی ها و مقداری گشنیز خرد شده را به مواد داخل تابه اضافه کنید و تا زمان تغییر رنگ گوشت مواد را تفت دهید :5-4 دقیقه طول خواهد کشید.
یک پیمانه و نیم آب و سرکه را روی مخلوط گوشتی ریخته و نمک و فلفل اضافه کنید و بگذارید روی حرارت ملایم آرام آرام جا بیفتد: 30-20 دقیقه .
وقتی چیلی کن کارنه آماده شد روی آن مقداری گشنیز خرد شده ریخته و با برنج یا با نان و همراه با ماست سرو کنید.