Nachos

If you do not know what to make for tonight dinner and you are looking for something easy and scrumptious, so you can make beef nachos. It’s layers of tortillas, cheese, meat, beans and spices. It’s super delicious, super cheesy and most important is, this beef nachos satisfy all your family members.

So today I made a grand sized platter of beef nachos. I used minced beef but you can use chicken or if skip the meat, still is a meatless super tasty nachos.

Nachos is a traditional Mexican dish consists of tortillas bread or chips with cheese, meat and beans.

DSC_0046.JPG

There are variety of different kind of cheese that you can use. In my recipe I used my favourite orange cheddar cheese, but you can use whatever cheese you like.

For veggies you can add cilantro, spring onions, black/green olives, bell pepper, corn, jalapeños,…

For meat you can use beef, lamb, chicken or make a meatless nachos.

DSC_0064.JPG

Ingredients

  • 400g ground beef
  • 1 large onion, chopped
  • 2 large tomatoes, diced
  • 300g orange cheddar cheese , shredded
  • 3tbsp tomato paste
  • 1 lime juice
  • 5 tortillas bread, cut into small pieces OR a large bag of tortilla chips
  • 200g cooked kidney beans
  • 200g refried kidney beans
  • 1tsp chilli powder
  • 1tsp cumin powder
  • Salt and black pepper

For topping

  • Sour cream
  • Guacamole
  • Pickled jalapeños, sliced
  • Coriander, chopped

 How to make it???

Preheat the oven at 175 C degree.

Cut the tortillas bread into small pieces. Heat the oil and fry pieces of bread until golden, set aside.

Heat the olive oil in a large skillet on medium heat, add chopped onion and saute it until begin soft. Stir in salt, black pepper, cumin and chilli powder. Add ground beef and continue browning the meat.

Once the meat is golden, squeeze lime juice on it. Add kidney and refried beans and tomato paste. Stir ingredients until well combined. Simmer for about 5 minutes.

Line a baking tray with parchment paper. Spread out some pieces of fried tortillas bread and sprinkle some of shredded cheese, then cover it more tortillas , the sprinkle the meat mixture and shredded cheese over the bread. Top the nachos with diced tomatoes.

Place the baking tray into the oven and let to cook for about 15 minutes.

Then remove from the oven and top it with chopped coriander, sour cream, guacamole and DIG  IN 🙂

DSC_0047DSC_0058DSC_0057DSC_0055DSC_0056DSC_0067DSC_0048DSC_0060DSC_0062DSC_0052DSC_0053DSC_0054DSC_0065DSC_0064DSC_0059

 


طرز تهیه ناچوس

اگر امروز نمی دونید چی درست کنید برای شام و دنبال یک غذای آسون و فوق خوشمزه هستید پس چرا ناچوس رو امتحان نمی‌کنید چون صددرصد تمام افراد خانواده با خوردن این غذا راضی خواهند شد.

من هم امروز یک ظرف بسیار بزرگ ناچوس یا ناچوز با گوشت چرخ کرده درست کردم .البته با گوشت مرغ هم میشه درست کرد و اگر گیاهخوار باشید خیلی راحت گوشت را حذف کنید در حالیکه هنوز هم فوق‌العاده خوشمزه است.

ناچوس یک غذای معروف مکزیکی است که شامل چیپس ترتیلا – پنیرلوبیا قرمزو گوشت است. انواع مختلف پنیر را میشه در ناچوزاستفاده کرد و من از پنیر چدارنارنجی رنده شده استفاده کردم.

برای سبزیجات هم می تونید از گشنیزپیازچهزیتون سبز/سیاهذرت ابپزترشی فلفل هالوپینواستفاده کنید . در مورد گوشت هم می تونید از گوشت گوسفندی – گوساله – و مرغ استفاده کنید و اگر گیاهخوار هستید خیلی راحت گوشت را حذف کنید.

در آمریکا 6 نوامبر به عنوان روز ملی ناچوس اعلام شده و در مکزیک از 13 تا 15 اکتبر به عنوان روز جهانی ناچوس

جشن گرفته میشه.

مواد لازم

چهارصد گرم گوشت چرخ کرده

یک عدد پیاز درشت نگینی خرد شده

دو عدد گوجه‌فرنگی درشت خرد شده

سیصد گرم پنیر چدار رنده شده

سه ق غ رب گوجه‌فرنگی

یک عدد لیمو ترش

دوسه عدد نان لواش خردشده ( یا یک بسته ی بزرگ چیس ذرت)

دویست گرم لوبیا قرمز پخته

دویست گرم لوبیا قرمز پخته له شده

یک ق چ پودرفلفل قرمز

یک ق چ پودر زیره

نمک و فلفل

روغن زیتون

برای روی ناچوز

خامه ترش

سس گواکامولی

ترشی فلفل هالوپیونوپ

گشنیز خرد شده

طرز تهیه

فر را روی حرارت 175 درجه سانتیگراد گرم کنید.

اگر از چیپس ذرت استفاده می‌کنید نیازی به سرخ کردن نیست ولی اگر از نان تورتیا و نان لواش استفاده میکنید به ترتیب زیر عمل کنید: مقداری روغن زیتون را در تابه گرم کرده وپشت و روی نان لواش خرد شده را در تابه سرخ کرده و کنار بگذارید. پیاز خرد شده را در تابه کمی تفت دهید تا نرم شود. سپس نمک – فلفل زیره و پودر فلفل قرمز را روی پیاز ریخته و یکی دو دقیقه سرخ کنید . بعد از آن گوشت چرخ کرده را اضافه کرده و همه ی مواد را با هم مخلوط کنید. بگذارید گوشت خوب سرخ شود.

سپس آب لیمو ترش – لوبیا قرمز – لوبیا قرمز له شده و رب گوجه را به گوشت اضافه کرده و همه ی مواد را با هم مخلوط کرده و بگذارید 5 دقیقه با هم بپزندو

داخل سینی فر را با کاغذ آشپزی پوشانده و یک لایه از نان‌های سرخ شده را روی سینی پهن کنید. روی نان مقداری پنیر رنده شده پخش کرده و روی آن را مجددن با نان خرد سرخ شده بپوشانید. روی نان مخلوط گوشت بپاشید و بعد یک لایه پنیر رنده شده و در آخر گوجه‌فرنگی های خرد شده را روی آن پخش کنید.

سینی را داخل فر گذاشته تا برای 15 دقیقه بپزد. سپس از فر خارج کرده و روی آن مطابق تصویر خامه ترشجعفری خرد شده و ترشی فلفل هالوپینو ریخته و از خوردن ناچوز لذت ببرید.

.

Published by rozinaspersiankitchen

Hello everyone, my name is Rozina. I am Iranian with Azerbaijani roots. I was raised in Iran but I am living in Scotland. I am passionate about cooking and preparing meals for my family and friends. I tell them the story behind the meal, the pronunciation of their Iranian name and the spices that used in Persian cuisine. I am a photographer, a cooking teacher, and very interested to introduce Persian and Azerbaijani meals, desserts and beverages to people from different cultures, as I love to try food from all over the world. Iranian cuisine is a combination of rice with meat ( chicken, beef, lamb, fish, turkey), nuts, fruits, dried and fresh herbs and vegetables. Iranian food is a celebration of flavor, colour and spices such as: saffron, cinnamon, cardamom, turmeric, dried rose petals, dried limes, cumin, .... I share my recipes in Farsi/English along with step by step photos of preparation. I take all my own pictures. I have learned my traditional Persian and Azerbaijani recipes from my lovely mother, and she has learned from her mother. Over the years, I have experimented and learned more recipes. Some of my recipes are a fusion Western and Middle Eastern cuisine. Some are forgotten from Persian cooking tables and I try with posting and sharing those ones, to preserve them. All my recipes and pictures are property of rozinaspersiankitchen. I would be pleased if you would mention my site if you wish to use any of them. So, if you are interested to know about Persian /Azerbaijani food taste, you can try my website. I will be glad to hear your ideas about my recipes. :) Thank you for visiting my website.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile e agli occhi e al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

Bread Machine Exposed

Bread Machine Reviews, News and Recipes!

Happy WishMi

Healthy mommy lifestyle and food

Texture of Parlance

Let your mind roam free in the luminous forest of the educators' writings

Winey Chef

Lets do life together.

Triangle Writes...

Poetry/Poems, Photography, Travels, Musings, Quotes, Challenges, Awards, Reblogs, Uncategorized

At My Kitchen

Good Recipe Good Food

Mouth Brothels

"Great restaurants are, of course, nothing but mouth-brothels. There is no point in going to them if one intends to keep one's belt buckled." ~Frederic Raphael

Income Ola

Online Growth and Success

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile e agli occhi e al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

Bread Machine Exposed

Bread Machine Reviews, News and Recipes!

Happy WishMi

Healthy mommy lifestyle and food

Texture of Parlance

Let your mind roam free in the luminous forest of the educators' writings

Winey Chef

Lets do life together.

Triangle Writes...

Poetry/Poems, Photography, Travels, Musings, Quotes, Challenges, Awards, Reblogs, Uncategorized

At My Kitchen

Good Recipe Good Food

Mouth Brothels

"Great restaurants are, of course, nothing but mouth-brothels. There is no point in going to them if one intends to keep one's belt buckled." ~Frederic Raphael

Income Ola

Online Growth and Success

%d bloggers like this: