My Deadly Chocolate Cake (کیک شکلاتی)

If you are chocolate cake lover, anything you want from a chocolate cake is right here: Most dangerous, most wanted, most delicious cake. The texture is soft, gooey, moist and rich.

DSC_0309.JPG

I am sharing my chocolate cake recipe :). You can make just one layer cake or bake layered cake.

DSC_0336.JPG

Ingredients

  • 80g plain flour

  • 150g white sugar

  • 50g coca powder

  • 60g melted buttermilk

  • ¼ tsp baking powdered

  • ½ tsp baking soda

  • 1 whole egg

  • 125ml hot milk

  • 2tbsp coffee

  • pinch of salt

  • 200g dark chocolate

  • 150 cream cheese

  • 100g white sugar

  • 50ml milk

  • 1tbsp coca powdered

  • Bourbon biscuit

How to make it??

Preheat the oven to 180C degrees. In a large bowl mix together all dry ingredients. Add melted butter or oil and combine it.

Then add 2tbsp coffee and hot milk to the mixture and mix until come together. Maybe you ask why hot milk? Well, for dissolving of coca powder. Now add egg and stir in until combined.

Line the two pans with flour and then line the bottom of pans with parchment paper. Divide batter among the two pans. Bake for 25 minutes until a toothpick inserted into the centre comes out clean.

Cool on wire racks for 5 minutes and then turn them over and let to cool completely.

Now we make chocolate sauce: In a pot with milk, add sugar and allow to dissolve. Let to boil for 5 minutes on a low heat. After 5 minutes, add coca powder, mix together. Remove from the heat, transfer to a bowl and set aside.

Now we need to prepare chocolate ganache. Melt the chocolate and add soft cheese. Mix until well blended.

Poke some holes with the toothpick in one of the cakes and spoon over that chocolate sauce and add some of chocolate ganache and spread all over the cake.

Place the second cake and spread remaining of the chocolate ganache on the came. Top it with some crushed cookies and chopped strawberries.

DSC_0344
DSC_0317
DSC_0329
DSC_0338
DSC_0312
DSC_0311
DSC_0352
DSC_0319
DSC_0321
DSC_0337
DSC_0316
DSC_0335
DSC_0333
DSC_0322
DSC_0325
DSC_0326
DSC_0339
DSC_0318
DSC_0309
DSC_0319
DSC_0329
DSC_0341
DSC_0336

کیک شکلاتی خیس

کیک شکلاتی یا کیک خیس شکلاتی یکی از کیک های خوشمزه ای هست که دارای بافت نرم و خیس هست. اگر شما هم مثل من عاشق کیک شکلاتی هستید می تونید هر آنچه که از یک کیک شکلاتی انتظار دارید در این کیک پیدا کنید. یعنی یکی ازبهتریننننن کیک های شکلاتی هست که می تونید فکرش رو بکنید. با این دستور می تونید یک کیک یک طبقه داشته باشید و یا کیک دوطبقه با لایه ی شکلاتی

مواد لازم

هشتاد گرم آرد همه منظوره

صدوپنجاه گرم شکر سفید یا قهوه ای

پنجاه گرم پودر کاکائو

شصت گرم کره بدون نمک آب شده

یک چهارم ق چ بیکینگ پودر

یک دو ق چ بیکینگ سودا

یک عدد تخم مرغ

صدوبیست و پنج میلی لیتر شیر داغ

دو ق غ قهوه

کمی نمک

دویست گرم شکلات تیره

صدوپنجاه گرم پنیرخامه ای

صد گرم شکر

پنجاه میلی لیتر شیر

یک ق غ پودر کاکائو

تعدای بیسکویت شکلاتی و توت فرنگی

طرز تهیه

فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.

داخل یک‌کاسه بزرگ تمام مواد خشک را ریخته و با هم ترکیب کنید. کره ی آب شده را اضافه کنید. سپس دو ق غ قهوه و شیر داغ را به مواد داخل کاسه اضافه کرده و خوب همه مواد را هم بزنید. شاید بپرسید چرا شیر داغ استفاده کردم؟ برای اینکه همونطور که می‌بینید مقدار آرد در این کیک خیلی کم هست و برای حل کردن پودر کاکاو شیر داغ مناسب هست که فوری آن را حل می کند.

حالا تخم مرغ را اضافه کرده و مایه کیک را با هم مخلوط می کنیم. داخل قالب‌های کیک را آردی کرده و کف قالب‌ها را با کاغذ روغنی می پوشانیم. مایع کیک را داخل قالب‌ها ریخته و در فر قرار می‌دهیم تا برای ۲۵ دقیقه بپزند.

برای اطمینان از پخته بودن کیک ها – یک خلال دندان را داخل کیک فرو کرده و اگر چیزی به خلال نچسبیده بود به این معناست که داخل کیک هم مغز پخت شده است.

قالب‌ها را از فر خارج کرده و بگذارید ۵ دقیقه بمانند تا کمی خنک شده و بعد از قالب خارج کنید تا کاملن خنک شوند.

حالا سس شکلاتی را حاضر می کنیم: داخل یک قابلمه شیر و شکر را ریخته و بگذارید شکر حل شود.سپس برای ۵ دقیقه شیر را روی شعله ملایم بجوشانید. بعد از ۵ دقیقه پودر کاکاو را روی شیر ریخته و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. سس شکلاتی را از روی حرارت برداشته و داخل یک ظرف دیگر بریزید و در یخچال قرار دهید تا کمی سفت شود.

در این مرحله گاناش را آماده می‌کنیم : شکلات را داخل ظرفی آب کرده و پنیر خامه ای را به آن می افزاییم و هم زده تا با هم خوب مخلوط شوند.

حالا روی کیک را با خلال دندان چند سوراخ کنید و سس شکلاتی را روی کیک بریزید تا به خورد کیک رود. مقداری از خامه شکلاتی را روی کیک مالیده و کیک دوم را روی آن قرار دهید و باقی خامه شکلاتی را روی کیک پخش کنید.بیسکویت های شکلاتی را خرد کرده و روی کیک بپاشید و با توت فرنگی تزیین کنید.


Published by rozinaspersiankitchen

Hello everyone, my name is Rozina. I am Iranian with Azerbaijani roots. I was raised in Iran but I am living in Scotland. I am passionate about cooking and preparing meals for my family and friends. I tell them the story behind the meal, the pronunciation of their Iranian name and the spices that used in Persian cuisine. I am a photographer, a cooking teacher, and very interested to introduce Persian and Azerbaijani meals, desserts and beverages to people from different cultures, as I love to try food from all over the world. Iranian cuisine is a combination of rice with meat ( chicken, beef, lamb, fish, turkey), nuts, fruits, dried and fresh herbs and vegetables. Iranian food is a celebration of flavor, colour and spices such as: saffron, cinnamon, cardamom, turmeric, dried rose petals, dried limes, cumin, .... I share my recipes in Farsi/English along with step by step photos of preparation. I take all my own pictures. I have learned my traditional Persian and Azerbaijani recipes from my lovely mother, and she has learned from her mother. Over the years, I have experimented and learned more recipes. Some of my recipes are a fusion Western and Middle Eastern cuisine. Some are forgotten from Persian cooking tables and I try with posting and sharing those ones, to preserve them. All my recipes and pictures are property of rozinaspersiankitchen. I would be pleased if you would mention my site if you wish to use any of them. So, if you are interested to know about Persian /Azerbaijani food taste, you can try my website. I will be glad to hear your ideas about my recipes. :) Thank you for visiting my website.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile e agli occhi e al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

Bread Machine Exposed

Bread Machine Reviews, News and Recipes!

Happy WishMi

Healthy mommy lifestyle and food

Texture of Parlance

Let your mind roam free in the luminous forest of the educators' writings

Winey Chef

Lets do life together.

Triangle Writes...

Poetry/Poems, Photography, Travels, Musings, Quotes, Challenges, Awards, Reblogs, Uncategorized

At My Kitchen

Good Recipe Good Food

Mouth Brothels

"Great restaurants are, of course, nothing but mouth-brothels. There is no point in going to them if one intends to keep one's belt buckled." ~Frederic Raphael

Income Ola

Online Growth and Success

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile e agli occhi e al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

Bread Machine Exposed

Bread Machine Reviews, News and Recipes!

Happy WishMi

Healthy mommy lifestyle and food

Texture of Parlance

Let your mind roam free in the luminous forest of the educators' writings

Winey Chef

Lets do life together.

Triangle Writes...

Poetry/Poems, Photography, Travels, Musings, Quotes, Challenges, Awards, Reblogs, Uncategorized

At My Kitchen

Good Recipe Good Food

Mouth Brothels

"Great restaurants are, of course, nothing but mouth-brothels. There is no point in going to them if one intends to keep one's belt buckled." ~Frederic Raphael

Income Ola

Online Growth and Success

%d bloggers like this: