Deep Fried Tomatoes گوجه فرنگی سوخاری

I love these deep fried tomatoes. They look beautiful before and after cooking. They taste delicious and so easy to make them at home. It’s one most tastiest way to use tomatoes. I promise, even if you do not like tomatoes with try these fried ones, you would love it.

Yes I know, I know, some of you avoid fried foods, but sometimes you can not help yourself. Am I right or wrong. Especially with these beauties.

I do not see deep fried tomatoes on the menu of many restaurants. But it does not matter, I can make it at home. Do not worry, even it is your first time you will be succeed. It’s easy peasy to prepare it.

You only need to find big big green, yellow or red tomatoes from your grocery or farm market for this recipe. Just make sure they are tomatoes and they are not over ripe 😊😊

Deep Fried Tomatoes

  • 2 large tomatoes
  • 1 cup plain flour
  • 1 ½ tsp onion powder
  • 1 tsp garlic powder
  • 1 cup bread crumbs
  • ½ cup corn flour
  • ½ cup milk
  • 2 eggs
  • 1 tsp salt
  • ½ tsp chilli flakes
  • Vegetable oil for frying
  1. In a plate mix 1 cup plain flour with garlic and onion powder. Season with salt and pepper and set aside.



  2. In another bowl, beat the eggs with 1/2 cup milk, set aside.



  3. In third plate, mix corn flour, with bread crumbs, salt and pepper.



  4. Wash tomatoes. Slice tomatoes, not to thin not to thick. Sprinkle salt on tomatoes to
    taste also get rid of extra moist.



  5. Heat the oil. Dip both sides of tomato into plain flour mixture,



  6. then dip into the egg mixture



  7. and finally dredging into the bread crumb mixture and coat it
    completely.



  8. Heat the oil in a pot over medium heat. Place tomatoes into the frying pot in batches
    of 2-3 (it depends on size of your pot). Flip over when tomatoes have turned golden brown and fry other side too.



  9. Remove and Drain them on paper towels to remove excess oil. Serve it with sweet chilli sauce
    or any sauce you like.



گوجه‌فرنگی سوخاری

من عاشق این گوجه‌فرنگی های سوخاری هستم . انصافن گوجه‌فرنگی هم قبل از پخت قشنگ و خوشمزه هست و هم بعد از پخت کلی طعم و مزه و رنگ به هر غذایی میده. گوجه‌فرنگی دیپ فراید یکی از خوشمزه ترین گوجه‌فرنگی ها ست.

بله میدونم بعضی از شما دوست ندارید غذای سرخ شده مصرف کنید اما خوب بعضی وقتا آدم نمیتونه کاری کنه و شکمو بودن کار دست آدم میده. حق با منه نه ؟؟؟ مخصوصن با این گوجه‌فرنگی های قشنگ. من در کمتر رستورانی گوجه‌فرنگی سرخ شده رو در فهرست منو دیدم. حتی اینجا هم کم دیده میشه. اما آشکال نداره ما میتونیم در منزل درستش کنیم. نگران هم نباشید حتی اگر بار اولتون هست که می‌خواهید این غذا رو درست کنید حتمن با موفقیت این کاررو انجام خواهید داد و سربلند خواهید بو)

طرز تهیه این غذا بقدری ساده و آسونه که هم مواد اولیه‌اش راحت میشه پیدا کرد و هم تهیه کردنش آسونه. تنها چیزی که احتیاج دارید چند عدد گوجه‌فرنگی خیلی درشت و بزرگ قرمز- سبز یا زرد هست که می بایست از سبزی فروشی محل خریداری کنید و حتمن مراقب باشید که گوجه ها با اینکه باید بزرگ و درشت باشن ولی خیلی رسیده نباش و شل نباشن که بعد از پخت حالت له شده بگیرن.

مواد لازم

دو عدد گوجه‌فرنگی درشت

یک پیمانه آرد سفید

یک ق چ پودر سیر

یک و یک دوم ق چ پودر پیاز

نصف پیمانه آرد ذرت

یک پیمانه آرد سوخاری

نصف پیمانه شیر

دو عدد تخم مرغ هم زده

مقدار روغن گیاهی برای سرخ کردن

نمک و فلفل به میزان لازم

یک قابلمه ته گود یا دیپ فراید پن

طرز تهیه

خوب اولین کاری که میکنیم یک پیمانه آرد سفید را با پودر سیر و پیاز و مقداری نمک و فلفل داخل یک ظرف میریزیم و با هم مخلوط کرده وکنار میگذاریم.

در یک ظرف جداگانه تخم مرغ ها را با نصف پیمانه شیر مخلوط کرده و آن را هم کنار میگذاریم.

در بشقاب سوم آرد ذرت را با آرد سوخاری و کمی نمک و فلفل مخلوط و آن را هم کنار میگذاریم.

گوجه‌فرنگی ها را شسته و حلقه حلقه میکنیم. دقت کنید حلقه ها نه خیلی نازک نه خیلی ضخیم شوند.. روی گوجه ها کمی نمک می پاشیم تا هم مزه دار شوند و هم آب اضافی آن‌ها خارج شود.(نیم ساعت بگذارید بمانند). بعد از نیم ساعت با یک دستمال کاغذی روی گوجه ها فشار دهیدتا آب خارج شده گرفته شود.

روغن به میزان زیادتر از معمول داخل قابلمه ته گود ریخته و داغ کنید. حالا گوجه ها را دانه دانه ابتدا در مخلوط آرد سفید کرده و پشت و روی گوجه را خوب آردی کنید. سپس گوجه را داخل مایه تخم مرغ نموده و در انتها گوجه را در مخلوط آرد سوخاری قرار داده و پشت و روی آن را کامن با مخلوط آرد سوخاری بپوشانید.

داخل قابلمه هر بار دو یا سه عددگوجه را قرار دهید تا سرخ شوند. قرار دادن تعداد زیاد گوجه در یک بار باعث می‌شود گوجه ها فضای زیاد برای سرخ شدن نداشته باشند.

وقتی پشت و روی گوجه ها طلایی و ترد شدند با یک کفگیر آن‌ها را از داخل قابلمه خارج کرده و روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن خارج شود.

گوجه های دیپ فراید را با سس مورد نظرتان مثل سس مایونزو کچاپ- چیلی سس شیرین یا هر سسی که دوست دارید سرو کنید. نوش جان

Published by rozinaspersiankitchen

Hello everyone, my name is Rozina. I am Iranian with Azerbaijani roots. I was raised in Iran but I am living in Scotland. I am passionate about cooking and preparing meals for my family and friends. I tell them the story behind the meal, the pronunciation of their Iranian name and the spices that used in Persian cuisine. I am a photographer, a cooking teacher, and very interested to introduce Persian and Azerbaijani meals, desserts and beverages to people from different cultures, as I love to try food from all over the world. Iranian cuisine is a combination of rice with meat ( chicken, beef, lamb, fish, turkey), nuts, fruits, dried and fresh herbs and vegetables. Iranian food is a celebration of flavor, colour and spices such as: saffron, cinnamon, cardamom, turmeric, dried rose petals, dried limes, cumin, .... I share my recipes in Farsi/English along with step by step photos of preparation. I take all my own pictures. I have learned my traditional Persian and Azerbaijani recipes from my lovely mother, and she has learned from her mother. Over the years, I have experimented and learned more recipes. Some of my recipes are a fusion Western and Middle Eastern cuisine. Some are forgotten from Persian cooking tables and I try with posting and sharing those ones, to preserve them. All my recipes and pictures are property of rozinaspersiankitchen. I would be pleased if you would mention my site if you wish to use any of them. So, if you are interested to know about Persian /Azerbaijani food taste, you can try my website. I will be glad to hear your ideas about my recipes. :) Thank you for visiting my website.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile e agli occhi e al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

Bread Machine Exposed

Bread Machine Reviews, News and Recipes!

Happy WishMi

Healthy mommy lifestyle and food

Texture of Parlance

Let your mind roam free in the luminous forest of the educators' writings

Winey Chef

Lets do life together.

Triangle Writes...

Poetry/Poems, Photography, Travels, Musings, Quotes, Challenges, Awards, Reblogs, Uncategorized

At My Kitchen

Good Recipe Good Food

Mouth Brothels

"Great restaurants are, of course, nothing but mouth-brothels. There is no point in going to them if one intends to keep one's belt buckled." ~Frederic Raphael

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile e agli occhi e al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

Bread Machine Exposed

Bread Machine Reviews, News and Recipes!

Happy WishMi

Healthy mommy lifestyle and food

Texture of Parlance

Let your mind roam free in the luminous forest of the educators' writings

Winey Chef

Lets do life together.

Triangle Writes...

Poetry/Poems, Photography, Travels, Musings, Quotes, Challenges, Awards, Reblogs, Uncategorized

At My Kitchen

Good Recipe Good Food

Mouth Brothels

"Great restaurants are, of course, nothing but mouth-brothels. There is no point in going to them if one intends to keep one's belt buckled." ~Frederic Raphael

%d bloggers like this: