When someone say, sun-dried tomatoes گوجه فرنگی خشک شده , we think of tomatoes dried under a Mediterranean sun. But I think it is just a term for this tasty product even if we dry it in the oven not in the sun . I have tried store bought sun dried tomatoes but believe me they are not as tasty as home made ones. Home made dried tomatoes are full of flavour and taste.

It is difficult to make sun dried tomatoes at home because :
1- some of us have not enough sunny days
2- or we do not have access s to outdoor spaces like a balcony or a roof.
But we can use oven to dry them. For making dried tomatoes we need ripe tomatoes but not over ripe. From 2 kg of tomatoes we can get about 200g dried tomatoes.

Homemade Oven Sun Dried Tomatoes

- Cloves of garlic
preheat the oven to 175 C degree. Line the baking tray with parchment paper or spray it with vegetable oil and set aside.
Wash the tomatoes under cool water. Cut tomatoes in half lengthwise.
Place tomato inside the baking tray and sprinkle with salt to taste.
Place the tray inside the oven. Let them dry and take leathery texture. Depending
on size of tomatoes and oven it can take from 6 to 8 hours or so. Time to time keep your eye on it to prevented from burning.Once they are done, remove from the oven and let them cool.
How to use sun dried tomatoes:
– You can eat dried tomatoes right now and use it in your favourite recipes such as soup,stew, pasta, salad, pizza
– Or make sun dried tomatoes in olive oil and flavouring with herbs such as oregano,rosemary, garlic and spices.
– You can store them dry in an airtight plastic or glass container and store them up to 5-6 months in a cool place in pantry. Or you can store them in oil, in an airtight glass jar in the pantry, but once you open the jar, you should store them in the fridge. However the oil will solidify in the fridge but after 1 hour left out of the fridge, will return to liquid oil-
For making sun dried tomatoes in olive oil, slice 2-3 cloves of garlic and place at the
bottom of jar, add some oregano or any herb you like, layer it with several dried tomatoes. Repeat the process and finally fill the jar with extra virgin olive oil and store it for 1 week in order to infuse the flavours together.
گوجهفرنگی خشک شده درفر
من قبل از اینکه طرز خشک کردن گوجهفرنگی در خانه را یاد بگیرم همیشه از فروشگاه ها بسته هایی که حاوی گوجهفرنگی خشک ایتالیایی بود میگرفتم که می بایست خیلی خوش طعم و مزه باشند ولی با اینحال طعم فوقالعاده و خاصی در این بسته های آماده گوجه نمی دیدم. تا اینکه وقتی در منزل تهیه کردم و دیدم خدای من چقدر طعم عالی– خوشمزه– و محشری داره که اصلن با اون چیزی که میخریدم زمین تا آسمون فرق داره.
گوجهفرنگی خشک شده در انگلیسی سان دراید تومیتو/توماتو گفته میشه یعنی گوجهفرنگی خشک شده در آفتاب و در فضای باز. ولی برای خیلی از ما به دلایل گوناگون شاید امکان خشک کردن گوجه در زیر نور آفتاب و فضای باز نباشه. مثلن شاید در جایی زندگی کنیم که کم آفتاب هست 😞و یا در مکان سکونتی ما دسترسی به بالکنی یا پشتبام نیست . ولی میشه در داخل خانه و در فر گوجه ها رو خشک کرد منظور این نیست که حتمن باید گوجه ها در زیر نور آفتاب خشک شوند. مدت زمان خشک کردن گوجه در فر با توجه به سایزگوجه ها و تفاوت فرها بینی ۵ تا ۱۰ ساعت طول میکشه. یا اگرگوجه ها رو در زیر نور آفتاب خشک کنید باز با توجه به میزان آفتابی بودن اون محل از ۵ روز تا ۱۰ روز طول میکشه. برای درست کردن این گوجه های خشک باید از گوجه های رسیده ولی نه له و شل استفاده کرد.از هر ۲ کیلوگرم گوجهفرنگی حدود ۲۰۰ گرم گوجه خشک بدست میاد
مواد لازم
گوجهفرنگی رسیده
روغن زیتون
نمک
سبزیجات خشک مورد علاقه
چند حبه سیر
طرز تهیه
فر را روی حرارت ۱۷۵ درجه سانتیگراد گرم کنید. داخل سینی فر را باکاغد روغنی می پوشانیم و یا بجای کاغذ سطح سینی را چرب می کنیم.
گوجه ها را شسته و هر کدام را به صورت طولی نصف میکنیم. گوجه های نصف شده را داخل سینی چیده و روی هر کدام مقداری نمک می پاشیم. سینی را داخل فر قرار میدهیم تا خشک شوند. با توجه به سایز گوجه ها و نوع فر مدت خشک شدن گوجه ها از ۵ –۶ ساعت تا ۸ ساعت خواهد بود. در ساعات آخر بعضی اوقات داخل فر را چک کنید.
زمانی که گوجه ها خشک شدند آنها را از فر خارج کرده و بگذارید خنک شوند.
حالا چگونه از گوجه های خشک استفاده کنیم:
– میتوان به محض آماده شدن از آنها استفاده کرد ودر غذاهای مورد علاقه اتون مثل سوپ– خورش– پاستا و ماکارونی– سالاد و پیتزا استفاده کنید.
– میتوان گوجه های خشک شده را در داخل روغن زیتون نگه داری کرد و برای طعم دادن بیشتر از سیر– سبزیجات خشک مثل آویشن – روزمای– و یا ادویه هایی مثل فلفل خشک استفاده کرد.
برای درست کردن گوجه داخل روغن زیتون میتوان یک دو حبه سیر را حلقه حلقه کرد و ته ظرف ریخت . روی سیر مقداری سبزی و بعد تعدادی از گوجه های خشک را چید و دوباره این مرحله را تکرار کرد تا بطری پر شود. روی گوجه ها روغن زیتون ریخته و در ظرف را بسته و بگذارید یک هفته بماند تا عِطر و طعم سبزیجات – سیر و ادویه به خورد گوجه هارفته و بعد استفاده کنید. فوقالعاده خوشمزه میشود اگر امتحان کنید متوجه میشوید چقدر تفاوت بین گوجهفرنگی خشک شده در منزل با چیزی که از فروشگاه خریداری میشود وجود دارد.
میتوان گوجهفرنگی های خشک شده را داخل کیسه یا بطری پلاستیکی و یا ظرف شیشه ای در دار
قرار داده و در جای خنک و بدون نورو خارج از یخجال به مدت ۶–۵ ماه نگه داری کرد. یا اینکه میتوان گوجه های خشک شده را داخل بطری شیشهای حاوی روغن زیتون ریخته و در آن را محکم بست و بیرون یخجال نگه داشت ولی به محض باز کردن در بطری می بایست آن را داخل یخچال نگه داری نمود. هر چند روغن مایع مقداری سفت میشود ولی یکساعت قبل از مصرف اگر از یخچال خارج شود به شکل روغن مایع عادی در خواهد آمد.
I never thought of doing them in the oven! I always buy them! Great idea 😉🤩
LikeLike
I used to buy too but when i made them at home just sooooo big difference between difference between taste.
LikeLike