In my family, bread and cheese are two things that we can not live without them 😎😎 . I love to bake different types of flat naan breads.
Few days ago I made oven sun dried tomatoes and then I told myself now it is time for dried tomato naan bread and I baked this beautiful naan bread. Final result was delicious and my family members enjoyed very much.

Dried Tomato Naan Bread

- 200 g self raising flour
- 100 g sun dried tomatoes
- 2 tbsp Olive oil or any vegetable oil
- ⅓ cup water
- 1½ tsp dried herbs such as: basil, dill, oregano, chives
- Salt-pepper to taste
Blend sun dried tomatoes and make tomato paste.
In a bowl with flour, dried herbs, salt and pepper, add tomato paste, water and oil.
Combine all ingredients until you have a nice and non stick dough. If dough was a
little sticky, do not worry, just grease your hand with oil and carry on kneading the dough for 1-2 minutes. Set aside the dough for 10 minutes.After 10 minutes, place the dough into a pan. Flatten the dough with your hand. No need
to any special tool or technique. Simply flatten the dough in the pan.Let to cook 5-6 minutes each side.
نان گوجهفرنگی
در خانواده ی من نان و پنیر چیزهایی هستن که خیلی دوست داریم و نمیتونیم بدون اینا سر کنیم
برای همین همیشه نان با رسیپی های متفاوت همیشه درست میکنم که همه ی افراد خانواده و دوستانم ازش لذت میبرن. یکی از نون هایی که به تازگی یاد گرفتم و خیلییییییییی آسونه – یعنی با چشم بسته هم میشه درستش کرد نان گوجهفرنگی خشک شده هست.
حالا چرا این نون رو درست کردم برای اینکه هفته ی گذشته مقدار خیلی زیادی گوجهفرنگی داشتم و با اونها گوچه خشک شده درست کردم که جاتون خالی خیلی مزه دار و عالی شده بود. یک مقدار از گوچه های خشک رو در بطری نگه داشتم و با بقیهاش این نون گوجهفرنگی رو درست کردم. این نون هم مثل نون قبلی یعنی نان کاری -گشنیز در کمتراز 30 دقیقه آماده شده و نیازی به بیکینگ پودر و یا خمیرمایه نداره. هیچ تکنیک و وسیله خاصی هم نیاز نیست. اینقدر آسون و سریع حاضر میشه که خودتون حتمن تعجب خواهید کرد.
مواد لازم
دویست گرم آرد سلف رایزینگ : آردی هست که همه مواد لازم برای پف کردن داخلش هست
صد گرم گوجهفرنگی خشک شده
دو ق غ روغن زیتون
یک سوم پیمانه آب
یک و یک دوم ق مرباخوری سبزی خشک مثل ریحان- اورگانو- شوید یا تره
نمک و فلقل به میزان نیاز
اول از همه گوجهفرنگی خشک شده را داخل مخلوط کن ریخته و به صورت پوره در میاوریم. سپس داخل یککاسه آرد – سبزی خشک- نمک و فلفل – پوره گوجهفرنگی – آب و روغن را ریخته و با دست همه مواد را باهم مخلوط میکنیم و خمیر را 2-1 دقیقه ورز میدهیم تا به صورت یک خمیر یکدست در آید. احتمال دارد که خمیر کمی بدست بچسبد ولی نگران نشوید فقط کمی دستتان را روغنی کرده و به ورز دادن ادامه دهید . خمیرقرمز کمرنگی فورن به صورت یکدست در خواهد آمد.
خمیر را برای ده دقیقه کنار بگذارید تا استراحت کند. بعد از ده دقیقه خمیر را داخل یک تابه خشک بگذارید و با دست خمیر را داخل تابه پهن و با کنید. کمی روغن روی خمیر اسپری کنید . بعد از 6-5 دقیقه خمیر را پشت و رو کنیدو کمی روغن هم روی این سمت زده و بگذارید 5 دقیقه بپزد.
بفرمایید نان گوجهفرنگی خشک شده آماده هست. با دست نان را به تکههای مختلف خرد کنید و با سوپ یا سبزی و نان و پنیر نوش جان کنید
That looks AWESOME!!!!! I love Naan bread and sun-dried tomatoes. I just might have to try this real soon.
LikeLike
Thank you very much darling. Yes my family and I were so happy with oven sun dried tomatoes and tomato bread. And I hope you like it too, whenever made it 🙂
LikeLike
I’ll let you know when I do. I am ALWAYS looking for a new Guest Chef> Are you interested? Send me pictures of you making your favorite recipe, along with the instructions. You never know. it could just be you. Send them to my e-mail at ljbjej@q.com
LikeLike
Sounds interesting. I will send for sure, but would you please give me more explanation about it!! Thanks
LikeLike
If you check out my post “Who Wants to Be My Next Guest Chef: from 6/6, it will explain everything for you.
LikeLike
I read it right now. I am going to send your given email address, some of me recipes. Thanks 🙂
LikeLike
SWEET!!!!! Thank you. I also need pictures of you and your recipes too. 🙂
LikeLike
Sure I am sending in next few minutes. Thank your for your kindness.
LikeLike
My pleasure. Thank you. I am at the airport now. We are headed to Spain. So I probably won’t be able to get to it until we return home. I am excited about it. Thank you, thank you.
LikeLike
Thank you too. Have a safe trip.
LikeLike
Thank you.
LikeLike
Wau… You’re an expert… Delicious food!!
LikeLike
Thank you very much 🙂
LikeLike
You’re always welcome!
LikeLike
Seems you are from India?
LikeLike
No, my site called Rozina’s Persian Kitchen’ , it means I am Persian and from Iran.
LikeLike
Oh… That’s amazing! Keep it up dear. I’m from NIGERIA but I base in UAE
LikeLike
This is highly educational… Keep blogging!
LikeLike
Thank you for your kind comment.
LikeLike
You’re welcome?
LikeLike
I love dried tomatoes! Must be really delicious! Bread and cheese is a must also for us 🤪🤪
LikeLike
Yes it was beautiful bread.
LikeLike
What an art; the art of preparing food is the art of essential love. Begins at birth – knowing love and learning love and to be loved by our first taste.
And here is love exalted.
Gorgeous!
LikeLike
Thank you so very much for your very nice comment. All the best.
LikeLike
My favourite! 😋
LikeLike
Thank you so very much 🙂 all the best.
LikeLike
Lovely recipe, Rozina; thank you for sharing!
LikeLike
Glad you like it 🙂
LikeLike
What a dangerous site you have, Rozina – the photos make me want to eat even though I just ate! Lolol Persian food is the best!
LikeLike
Thanks for your nice comment. I am glad my site attract your attention 🙂
LikeLike