How To Make Flower Pot Dessert

I can not stop watching these sweet chocolate cups. It is very easy to create such a pretty, cute and tasty chocolate cup, jar, pot or basket. chocolate jars or cups are edible containers. You can use milk chocolate or white chocolate. Children and adults will love it. They are eye catching treat for any occasion.

You can use silicon moulds and may you do not have proper moulds so you may use balloons , disposable cups and more…

You can fill these cups or jars with your favourite sweets such as: ice cream, whipped cream, candy, fruits, mousse. they are perfect for parties and a beautiful treat for chocolate lovers.

Cutie Chocolate Flower Pots

  • Cups Small size disposable cups
  • Balloons , small size
  • Dark chocolate
  • Cream cheese
  • Orange extract
  • Oreo cookies
  • Hundreds and Thousands
  1. Use bain mari to melt the chocolate or melt the chocolate in microwave.



  2. Lightly make a cut at the edge of disposable cups.



  3. Pour melted chocolate into the cup and fill right up to the top.



  4. Next, flip it right over and drop down all excess. Make sure to coat the cups well by rotating. Refrigerate the cups for 15 minutes until completely solid and set.



  5. Meanwhile, mix cream cheese with drops of orange extract. Crush Oreo cookies and make
    crumbs.



  6. After 15 minutes remove cups from the fridge and use the cut you made in the edges
    of cups and peel it from the chocolate. Be careful not to crack the chocolate that is inside



  7. Fill the chocolate cups with cream cheese



  8. and top over it with Oreos crumbs. Now as you see, you created gorgeous chocolate cups.



  9. Another way, is using of balloons. Melt the chocolate. Blow up balloons and tie them.
    Slightly grease the balloons. Dip the balloon into the melted chocolate.



  10. Set them to dry.



  11. After one hour or so, pop the balloons.



  12. Now we have cups.



  13. We can make saucer for our chocolate cup too by pouring melted chocolate in the shape
    of small plate.



  14. Dip the rim of the chocolate cups into the melted chocolate and then dip that into the
    Hundreds & Thousands.



  15. Put some melted chocolate right on the centre of saucer and stick the cup to the saucer and fill them up with cream or berries or candy.



گلدان شکلاتی

من که شخصن حتی از تماشا کردن کاسه – گلدان – فنجان شکلاتی سیر نمیشم. خیلی آسون و به روش‌های مختلفی میشه این ظروف شکلاتی زیباقشنگ و خوشمزه رو درست کرد.با درست کردن این دسر های خوشمزه در‌واقع یک تیرودونشان کردید هم ظرف دسر و هم خود دسر رو درست کردید که در عین حال ظرف و محتوای اون قابل خوردن هستن. فکر نمیکنید خیلی محشره!!!

برای درست کردن این دسر های شکلاتی خوشمزه میشه از شکلات سفید و یا قهوه ای استفاده کرد. برای شکل دادن اونها هم روش‌ها و قالب‌های مختلفی هست . مثلن میشه از قالب‌های سیلیکون استفاده کرد یااگر قالب ندارید می تونید از بادکنک یا لیوان های یکبلار مصرف کاغذی یا پلاستیکی استفاده کنید. برای پر کردن داخل این ظروف خوشمزه و قشنگ شکلاتی هم مییشه از بستنی تا خامه و کرم و آب نباتشکلات موس و میوه و حتی بیشتر بکار برد . من در این قسمت دو روش برای درست کردن گلدان شکلاتی و کاسه شکلاتی معرفی خواهم کرد.امیدوارم که دوست داشته باشید.این ظروف شکلاتی دسرهای شیک و خوشمزه ای هستن برای هر نوع مهمانی و دورهمی و جشن تولدسالگرد ازدواج و …..

مواد لازم

لیوان یکبار مصرف در سایز کوچک

چند بادکنک

شکلات قهوه ای

پنیر خامه ای

عصاره پرتقال

بیسکویت قهوه ای رنگ که بجای خاک در گلدان شکلاتی استفاده خواهد شد

شکر یا آب نبات رنگی های ریز برای تزیین

شکلات را به قطعه‌های کوچک خرد کرده و آب می‌کنیم و چون شکلات ها تکه شده هستند راحت‌تر و سریع‌تر آب می شوند. لبه هر لیوان را با قیچی یک برش کوتاه و کوچک می دهیم. شکلات آب شده را داخل یکی از لیوانها ریخته و آن را کاملن با شکلات آب شده پر مییکنیم و وقتی مطمشن شدیم داخل لیوان کاملن با شکلات پوشانده شده لیوان را سرو ته کرده و شکلات داخل لیوان را به لیوان دیگر می‌ریزیم تا آن لیوان هم کاملن شکلاتی شود و بعد باقی شکلات را دوباره به ظرف اصلی بر می گردانیم.

حالا لیوانهای شکلاتی شده را داخل یخچال میگذاریم برای ۱۵ دقیقه خشک شوند. بعد از ۱۵ دقیقه لیوانها را برای بار دوم باز با شکلات آب شده پوشش می‌دهیم و این بار لیوانها را داخل فریزر یا جا یخی میگذاریم تا خشک شوند.

در این فاصله پنیر خامه ای را با عصاره وانیل یا پرتقال یا نعنا مخلوط میکنیم و بیسکویت های قهوه ای را هم با یک گوشت کوب یا بلندر خرد کرده تا بجای خاک گلدان شکلاتی استفاده شود.

بعد از ۱۵۲۰ دقیقه لیوانهای حاوی شکلات باید سرد شده و شکل گرفته باشند. حالا وقت بیرون آوردن گلدان از داخل لیوان یکبار مصرف است. برای این کار از برش کوچکی که قبلن درست کردید استفاده کنید و به آرامی بطوریکه لیوان ها نشکنند و از همان قسمت شروغ به پاره کرده لیوان کاغذی کنید تا گلدان خارج شود.

داخل هر گلدان را با پنیر خامه ای تا نیمه پر کنید و روی آن را هم با بیسکویت قهوه ای رنگ خرد شده بپوشانید.حالا یک گلدان ریزه میزه قشنگ شکلاتی داریم.

در روش دوم شکلات را آب می کنیم. بادبادک ها را باد کرده و روی آن‌ها را کمی با روغن مایع چرب کرده و هر بادبادک را داخل شکلات آب شده فرو میکنیم تا یکی لایه غلیظ روی بادبادک را بپوشاند. بادبادک ها را مطابق تصاویر در گوشه‌ای قرار داده تا شکلات ها خشک شوند.( یکساعت زمان مناسبی برای خشک شدن آنهاست).

اگر دوست داشتید نعلبکی هم درست کنید شکلات آب شده را روی کاغذ روغنی به صورت گرد بریزید تا خشک شوند: مطابق تصاویر

بعد از یکساعت بادبادکهای خشک شده را با یک سوزن سوراخ میکنیم و خیلی راحت لیوان شکلاتی از بادبادک جدا میشود. حالا برای قشنگ‌تر کردن لیوان میتوان لبه ی آن‌ها را داخل شکلات آب شده فرو کردو بعد داخل شکر رنگی یا آب نبات های ریز فرو کرد تا لبه ی هر لیوان هر تزیین شود.

حالا برای چسباندن لیوان به نعلبکی مقدار کمی از شکلات آب شده را وسط نعلبکی ریخته و لیوان را روی آن بچسبانید. همین. داخل این فنجان ها را با هر میوه و شکلات و …. میتوان پر کرد.

Published by rozinaspersiankitchen

Hello everyone, my name is Rozina. I am Iranian with Azerbaijani roots. I was raised in Iran but I am living in Scotland. I am passionate about cooking and preparing meals for my family and friends. I tell them the story behind the meal, the pronunciation of their Iranian name and the spices that used in Persian cuisine. I am a photographer, a cooking teacher, and very interested to introduce Persian and Azerbaijani meals, desserts and beverages to people from different cultures, as I love to try food from all over the world. Iranian cuisine is a combination of rice with meat ( chicken, beef, lamb, fish, turkey), nuts, fruits, dried and fresh herbs and vegetables. Iranian food is a celebration of flavor, colour and spices such as: saffron, cinnamon, cardamom, turmeric, dried rose petals, dried limes, cumin, .... I share my recipes in Farsi/English along with step by step photos of preparation. I take all my own pictures. I have learned my traditional Persian and Azerbaijani recipes from my lovely mother, and she has learned from her mother. Over the years, I have experimented and learned more recipes. Some of my recipes are a fusion Western and Middle Eastern cuisine. Some are forgotten from Persian cooking tables and I try with posting and sharing those ones, to preserve them. All my recipes and pictures are property of rozinaspersiankitchen. I would be pleased if you would mention my site if you wish to use any of them. So, if you are interested to know about Persian /Azerbaijani food taste, you can try my website. I will be glad to hear your ideas about my recipes. :) Thank you for visiting my website.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile e agli occhi e al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

Bread Machine Exposed

Bread Machine Reviews, News and Recipes!

Happy WishMi

Healthy mommy lifestyle and food

Texture of Parlance

Let your mind roam free in the luminous forest of the educators' writings

Winey Chef

Lets do life together.

Triangle Writes...

Poetry/Poems, Photography, Travels, Musings, Quotes, Challenges, Awards, Reblogs, Uncategorized

At My Kitchen

Good Recipe Good Food

Mouth Brothels

"Great restaurants are, of course, nothing but mouth-brothels. There is no point in going to them if one intends to keep one's belt buckled." ~Frederic Raphael

Income Ola

Online Growth and Success

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile e agli occhi e al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

Bread Machine Exposed

Bread Machine Reviews, News and Recipes!

Happy WishMi

Healthy mommy lifestyle and food

Texture of Parlance

Let your mind roam free in the luminous forest of the educators' writings

Winey Chef

Lets do life together.

Triangle Writes...

Poetry/Poems, Photography, Travels, Musings, Quotes, Challenges, Awards, Reblogs, Uncategorized

At My Kitchen

Good Recipe Good Food

Mouth Brothels

"Great restaurants are, of course, nothing but mouth-brothels. There is no point in going to them if one intends to keep one's belt buckled." ~Frederic Raphael

Income Ola

Online Growth and Success

%d bloggers like this: