I do not know about you, but I do enjoy to drink 3-4 times a day cuppa chai/tea. Especially, In a cold, rainy, grey and miserable day, like today, making something like hot chocolate, cuppa chai (tea چای), green tea, spicy ginger tea or coffee and then sit on a cozy and comfort couch and drink your home made warm drink, is one of the best ideas.
Some people like to have their black/green or red tea without any extra adding flavour and on the contrary, some people like to add just milk to their tea and some people go further and add spices too, for giving more flavour to their drink.
In India, tea with spices is called Masala tea چای ماسالا. In Tehran , I also could find Masala tea in Grand bazaar بازار بزرگ تهران.
Royal milk tea usually is combination of black tea with milk and aromatic spices. In the following recipe you will see what spices I have used, butfee free to use different spices based on your personal taste, ….
I recommend to try this aromatic milk tea. Combination of milk with tea and spices, gives a silky and soft texture to tea. If for any health issue, you are not allowed to use cow milk , you can use soya milk شیر سویا, or almond milk شیر بادامor coconut milk شیر نارگیل, condensed milk or even dried milk powder instead.
As sweetener, you may use honey, white/brown sugar, crystal candy, cube sugar, chocolate, or a piece of cake.
Royal Milk Tea

- 600 ml milk
- 200 ml water
- 4 tbsp black tea leaves or 4 tea bags
- Spices including: 3 cardamom pods, 2 cloves, 2 small pieces of fresh ginger, 1 cinnamon stick or ¼ tsp ground cinnamon, ½ star anise.
Add milk and water to a pot and bring it to a boil.
Add spices and tea leaves or tea bag.
Give a stir. Reduce the heat and brew it for 5 minutes, in order to get flavoured.
Remove from the heat. Use a tea strainer and pour it in the mugs or cups. Enjoy
it with honey, or sugar, cake, or crystal candy.
طرز تهیه شیر چای ادویه دار سلطنتی
شمارو نمیدونم ولی من خیلی از نوشیدنی های گرم مثل چای– قهوه و یا شیر داغ لذت میبرم. در روز حتمن 4–3 بار چای یا قهوه رو درست میکنم مخصوصن تو روزهای ابری و سرد خیلی میچسبه که یک لیوان چای یا قهوه درست کنی بعد بشینی در جای مورد علاقهات و راحت نوشیدنی ات رو بنوشی.
بعضی از افراد دوست دارند چای سیاه یا سبز– قرمز درست کنن و بدون هیچ افزودنی اون رو مصرف کنن و بعضیها هم علاقه دارن به چای – شیر هم اضافه کنن. حالا بعضیها هم دوست دارن علاوه برشیر کمی ادویه هم اضافه کنن.
شیر چای خالی در انگلستان– اسکاتلند– ایرلند خیلی رایج هست.افزودن شیر به چای برای ما ایرانیها شاید زیاد طعم آشنایی نباشه ولی امتحان کردنش هم بد نیست.
کلن همه ی این نوشیدنی ها خوشمزه و خوش طعم میشه. دیروز من شیر چای ادویه دار درست کردم وخواستم با شما هم به اشتراک بگذارم.
راستش دفعه ی اول با دوستانم به یک قهوه خانه رفتیم و اونها این چای رو دستور دادن و به من هم خیلی توصیه کردن که امتحان کنم. خیلی خوشمزه بود و یک جورهایی خیلی برام طعم آشنایی داشت – شبیه طعم فرنی دارچینی بود !! لطفن نگید که چای چه ربطی به فرنی داره– فقط منظورم این هست که طعم خیلی دلچسبی داشت.
در هند این نوع چای خیلی معروف هست و به چای ماسالا معروفه. یکبار هم در بازار تهران از یک چای فروشی این چای رو خریدم که برگهای خشک جای رو با ادویه های مورد نظرمخلوط کرده بودند – اگر امتحان نکردید توصیه میکنم که حتمن بچشید چون واقعن چای خوش عِطر و طعم
و دلنشین و لذت بخشی هست که میشه در صبحانه یا برای عصرانه ها گاهی درست کرد.
شیر چای ادویه دار از ترکیب ساده ی چای و شیر با ادویه های معطر درست میشه– و بافت شیر چای نرم تر و لطیف تر از چای خالی هست.
همانطور که گفتم ادویه های متفاوتی برای درست کردن این چای بکار میره که بستگی به سلیقه ی شخصی داره . در دستور ذیل ملاحظه خواهید کرد که من از چه ادویه هایی استفاده کردم ولی می تونید از ادویه های مورد علاقه ی خودتون هم استفاده کنید مثل پودر گل سرخ– زعفران– جوز هندی– فلفل .
اگر به دلایل مختلفی نمی تونید از شیر لبنی استفاده کنید به راحتی میشه از جایگزین های دیگری مثل
شیرسویا– بادام– شیر نارگیل– یا پودر شیر خشک هم استفاده کرد. این چای را میتوان با عسل–شکر سفید یا قهوه ای– قند– کیک – شکلات – یا نبات شیرین کرد و یا به صورت ساده صرف نمود. امیدوارم امتحان کنید و خوشتون بیاد.
مواد لازم
ششصد میلی لیتر شیر
دویست میلی لیتر آب
چهار ق غ برگ چای سیاه یاچهار عدد چای کیسه ای
ادویه شامل: سه عدد هل– دو عدد میخک– دو تکه کوچک زنجبیل تازه– یک عدد چوب دارچین و یا یک چهارم ق چ پودر دارچین– نصف بادیان ستاره ای
طرز تهیه
آب و شیر را داخل یک قابلمه ریخته وبگذارید به جوش بیاید. سپس ادویه های کوبیده شده و چای یا چای کیسه ای را به شیر و آب اضافه می کنیم. یک هم کوچک میزنیم تا تمام مواد با هم ترکیب شوند .
میزان حرارت را کم میکنیم تا برای ۵ دقیقه چای دم کشیده و چای طعم دار شود
چای آماده شده را از صافی گذارنده تا تفاله های چای و ادویه ها جدا شود.
چای ادویه دار آماده هست و میتوان این چای را میتوان با عسل–شکر سفید یا قهوه ای– قند– کیک – شکلات – یا نبات شیرین کرد و یا به صورت ساده صرف نمود. نوش جان
I love a traditional Chai!! Always a treat!!
LikeLike
Yes you are right 🙂
LikeLike