If you are an eggplant lover, mutabbal would be one of your favourites. Eggplant/ aubergine or patlican which is called bademjan بادمجان in Farsi language is a popular ingredient in Middle Eastern cuisines.

Mutabbal متبل is a popular eggplant dip or a side dish. It is very easy to make it and super tasty. متبل tastes amazing after a day in the fridge.
Mutabbal, is popular in Iran, Turkey, Armenia, Arabic countries around Persian Gulf and some African countries such as Egypt.
It’s basically made with mashed smoky cooked eggplant, tahini (sesame seeds puree), lemon juice and spices.
Mutabbal

- 2 eggplants
- ¼ cup tahini
- 3 cloves garlic, grated
- 3 tbsp olive oil
- 1 tbsp bell pepper, finely chopped (optional)
- 1 tbsp coriander or parsley leaves, chopped (optional)
- 1 lemon juice
- 1 tsp cumin powder
- Salt and pepper to taste
Prick the eggplants with a fork.
Place them over a gas stove, or open fire or barbecue them. Grill the eggplant until the skin completely charred and flaky and the flesh is soft when you press it.
Allow to cool. Remove skin as much as possible and transfer them to a colander to drain for 10-15 minutes.
Add grated garlic, lemon juice, olive oil, to the grilled eggplants and season with salt and pepper.
Mix and mash all ingredients by a masher or whip it up in a food processor until everything is well combined.
Now If you like, add freshly chopped parsley and bell pepper (it's optional).
Gently mix together. Taste and adjust seasoning and lime juice to yourtaste. Mutabbal is a cold dish, drizzled with Olive oil and served with Pita naan bread, or French Baguette bread, and veggies like olive, cucumber
طرز تهیه یک متبل خوشمزه
اگر شما هم مثل من یکی از دوستداران غذاهای بادمجانی هستید –متبل می تونه جزو غذاهای دلخواه شما قرار بگیره. اگ پلنت/ اوبرجین– پات لی جان– بادمجان و برین جال از اسامی دیگری هستند که در کشورهای مختلف برای نامگذاری بادمجان استفاده میشه. بادمجان یکی از مواد اولیه ضروری در آشپزی ایرانی می باشد.
متبل– یکی از غذاها/پیش غذاهای مطلوب و خوشمزه درایران– ارمنستان– ترکیه– کشورههای عربی اطراف خیلج فارس و بعضی از کشورهای آفریقایی است که امروزه در آشپزخانه ها ی غربی هم جای خودرا پیداکرده و بسیار پر طرفدار است.
تهیه ی متبل بسیار آسان هست وه نمیشه به راحتی ازش گذشت– طعم و مزه ی متبل دوبرابر بهتر خواهد شد اگر یک روز زودتر آن را تهیه و در یخچال نگه داری کنید تا روز بعد.
حالا متبل چی هست؟متبل از مخلوط کردن بادمجان کباب شده با تهینی یا همون ارده که از کنجد درست میشه و
آبلیمو و ادویه تهیه میشه.
مواد لازم
دو عدد بادمجان بزرگ
یک چهارم پیمانه تهینی
سه حبه سیر رنده شده
سه ق غ روغن زیتون خوب
یک ق غ فلفل دلمه ریز: اختیاری هست
یک ق غ جعفری خرد شده : اختیاری هست
یک ق چ پودر زیره
یک عدد لیمو ترش درشت
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه
روی بادمجان ها را با چنگال چند سوراخ میکنیم و بعد آنها را روی گاز– منقل یا داخل فر کبابی میکنیم تا کاملن دودی بشن– این کبابی کردن باعث خوش طعم تر شدن باباگنوش میشود.
بادمجان های کبابی شده را کنار میگذاریم تا سرد بشن و بعد پوست آنها را جدا میکنیم و داخل یک ابکش میگذاریم تا آب اضافی آنها خارج شود.
در مرحله ی بعدی– سیر رنده شده – آبلیمو– و روغن زیتو را به بادمجان ها افزوده و نمک و فلفل و زیره به میزان لازم هم میزنیم و با یک چنگال همه ی مواد را با هم مخلوط میکنیم تا به صورت یکدست در آید یا اینکه با همزن برقی همه مواد را با هم ترکیب میکنیم تا به صورت یکدست در آید.
قبل از سرو کردن اگر دوست داشتید جعفری و فلفل دلمه ریز خرد شده را هم به متبل افزوده و خوب همه ی مواد را هم میزنیم تا کاملن مخلوط شوند.
متبل را مزه کنید و اگر نیاز به نمک– فلفل – زیره و لیمو ترش بیشتری داشت باز اضافه کنید.
متبل سرد سرو میشه و اگر یک روز زودتر این غذارو درست کنید و در یخچال نگه دارید تا روز بعد مزه ی آن دوبرابر خواهد شد.
زمان سرو روی متبل مقداری روغن زیتون ریخته میشه و میتوان با انواع نانهای زیبا و خوشمزه ی ایرانی و یا نان باگت و نان ماشینی و همراه با سبزیجاتی مثل – خیار– زیتون میشه صرف کرد..
Love Mutabbal and this is similar to my own recipe
LikeLike
Me too 🙂
LikeLike
I have just bought 2 eggplants but I definitely have to buy a mixer! Your recipe looks yummy!
LikeLike
It is not necessary to have a mixer for this recipe. You can mash it with a fork or potato masher too 🙂
LikeLike
I will try it tomorrow then! Thank you Rozina☺️
LikeLike
No problem at all 🙂
LikeLike