My Homemade Pop Tart طرز تهیه پاپ تارت

Pop tarts پاپ تارت are popular flaky and buttery pastries with different flavours, such as strawberry, orange, cherry, sour cherry, raspberry, chocolate, brown sugarو cinnamon and finished with an icing.

Pop tarts have a very easy recipe to make at home as a dessert or snack. My pop tarts are filled with two different flavours: strawberry and orange jam, and topped with two different icing: vanilla icing and strawberry icing but feel free to use your favourite fruit jam or marmalade for filling and for icing.

Pop tarts

  • 2½ cups all purpose flour
  • ½ cup water
  • 226 g butter
  • 2 egg yolks
  • 1 egg for egg wash
  • 3 tbsp white sugar

For filling

  • Strawberry jam
  • Orange jam

For frosting

  • 1 cup icing sugar/powdered sugar
  • 2-3 tbsp cold water or milk
  • 1½ tsp strawberyy marmalade
  • ½ tsp vanilla extract
  1. Linea baking tray with parchment paper or grease it and set aside.

    In abowl whisk together the flour and sugar.



  2. Then, add butter. Use yourhand and mix butter with flour.



  3. Next, add two egg yolks. Mix allingredients together.



  4. Finally, add ½ cup of cold water, littleamount at a time and combine



  5. and then knead the dough for 1-2 minutes on floured surface until dough comes together, and you have a smoothdough.



  6. Halve the dough. Place it in a plastic bag. Shape it into a disk andrefrigerate for 30 minutes.



  7. Preheatthe oven at 180C degree. Once dough chilled, place it on a floured surface.



  8. Roll it into a large thin dough.



  9. Cut the edges of flatten dough. Then press them into adough again and roll it out for making more pop tarts.



  10. Then slice it into long stripes and then cut each stip into small rectangles. (As you see in the photos).



  11. No need to any certain size. It can be small or big rectangle or square shapes.



  12. Add egg wash on outer edges of each dough. It will work like glue and would seal the dough properly.



  13. Then, spoon strawberry or orange orany other marmalade you like, in the middle of dough.



  14. Top it with another piece of dough and seal with finger.



  15. Then, use a fork. Dip it in the flour and press down the edges of dough together to seal.



  16. Then, poke some holes on the top of the pop tarts for the steam to escape.



  17. Arrange all prepared dough on the baking sheet and glaze the entire top with the egg wash.



  18. Bake for 12-15 minutes until golden.



  19. Cool them completely before using icing.



  20. For making glaze: whisk together icing sugar, water and vanilla extract.



  21. Or If you want to make coloured icing, you can add 1½ tsp marmalade and a little water to icing sugar and mix together. Be careful, do not add too much water, because your icing will be very watery and not good.



  22. Spread prepared icing over pop tarts, then scatter with sprinkles or hundreds andthousands. Serve them fresh. You can store them for 3-4days.



پاپ تارت

پاپ تارت به نوعی شیرینی ترد و کره ای مغزدار در طعم های گوناگون گفته میشه.. برای مواد میانی این شیرینی خوشمزه میشه از انواع مرباها مثل مربای توت فرنگی – پرتقال– – گیلاسآلبالویا شکلات و همینطور مخلوط شکر قهوه ای با دارچین استفاده کرد.

طرز تهیه پاپ تارت بسیار آسان هست و به راحتی میشه در منزل یک دسر خوشمزه درست کرد . من برای تهیه ی پاپ تارت های خودم از دونوع مربای توت فرنگی و پرتقال استفاده کردم ولی همونطور که در بالا هم اشاره کردم – می تونیداز هر مربای مورد علاقه ی خودتون استفاده کنید.

مواد لازم

دو و یک دوم پیمانه آرد سفید

نصف پیمانه آب

دویست و بیست و شش گرم کره

دو زرده تخم مرغ

یک عدد تخم مرغ برای رومال شیرینی‌ها

سه ق غ شکر سفید

مواد لازم میانی

مربای توت فرنگی و پرتقال

مواد لازم برای تزیین روی تارت

یک پیمانه پودر قند یا آیسینگ شوگر

دو – سه ق غ آب سردیا شیر

یک و یک دوم ق چ مربای توت فرنگی

نصف ق چ عصاره وانیل

شکر رنگی یا شکلات

طرز تهیه

داخل سینی فر را با کاغذ روغنی پوشانده و یا سطح سینی را چرب کرده و کنار میگذاریم.

داخل یک‌کاسه آرد و شکر را هم می زنیم. سپس – کره را افزوده و با دست ارد و کره را با هم مخلوط میکنیم. در مرحله ی بعدی زرده های تخم مرغ را افزوده و همه ی مواد را با هم مخلوط میکنیم. در انتها – نصف پیمانه آب را کم کم روی ارد ریخته و خمیر را ورز میدهیم تا به صورت یک‌دست و نرم در آید.

خمیر آماده شده را دو قسمت کرده و هر یک را با پلاستیک پوشانده و با کف دست آن را مسطح کرده و به مدت نیم ساعت در یخچال نگه داری میکنیم تا کمی سفت شوند.

فر را روی حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم میکنیم.

بعد از نیم ساعت خمیر ها را از یخچال خارج میکنیم. یکی از بسته های خمیر را روی سطح آردی باز کرده و با وردنه به صورت یک خمیر نازک در میاوریمک مطابق تصاویر

با یک کارد یا کاتر لبه های خمیر را برش داده و آن را به صورت یک مربع بزرگ در میاوریم. . خمیرهایی که از لبه ها برش دادیم را دور نمیریزیم بلکه دوباره آنهارا با هم ورز داده و به صورت خمیر درسته در آورده و برای درست کردن تارت بیشتر استفاده میکنیم.

حالا با استفاده از کاترخمیر مسطح شده را به صورت مستطیل یا مربع های متوسط برش می دهیم.: همانطور که در تصاویر ملاحظه میکنید.

در ضمن هیچ نیازی نیست که سایز برش خمیر حتمن بزرگ باشد میتوانید به صورت مربع یا مستطیل‌های متوسط و یا کوچک برش دهید.

در اینجا یک عدد تخم مرغ را شکسته و هم میزنیم وبا استفاده از قم مو ی آشپزی یا نوک انگشت لبه های خمیر را تخم مرغی میکنیم و بعد یک ق مربا وسط خمیر قرار داده و خمیر بعدی را روی آن گذاشته و با انگشت لبه های دو خمیر را بهم فشار میدهیم تا بچسبند.

.حالایک چنگال را داخل آرد فرو کرده و روی لبه های خمیرچسبانده شده فشارعمیق میدهیم تا دورتادور خمیرها طرح دارشود.

باقی مواد را هم به همین ترتیب آماده میکنیم. خمیرهای حاضر شده را داخل سینی فر چیده و با یک چنگال یا خلال چوبی چند سوراخ در سطح خمیر ها ایجاد میکنیم تا زمان پخت بخار از منافذ ایجاد شده خارج شوند و سپس با یک عدد تخم مرغ زده شده رومال میزنیم : یعنی روی تمام خمیرها را تخم مرغ همزده میزنیم.. سینی را داخل فر قرارمیدهیم تا تارت ها به مدت 15-12 دقیقه پخته و روی آن‌ها طلایی رنگ شود.

تارت ها ی پخته شده را از فر خارج کرده و اجازه میدهیم کاملن سرد شوند و سپس به تزیین سطح تارت ها می پردازیم.

پودر شکررا با دوسه ق غ آب و عصاره وانیل مخلوط کرده و روی شیرینی‌ها می‌ریزیم و کمی شکر رنگی و یا شکلات روی آن‌ها پخش کرده و میگذاریم تا خشک شوند.

یا اگر دوست داشتید میتوانید پودر قند را با مربای توت فرنگی و کمی آب مخلوط کرده و هم بزنیدفقط مراقب باشید زیاد آب به پودر قند اضافه نکنید چون ایسینگ شما خیلی آبکی خواهد شد د.

پاپ تارت های خوشمزه ی ما آماده هستند و میتوان به مدت سه چهار روز داخل ظرف در دار نگه داری نمود.

Published by rozinaspersiankitchen

Hello everyone, my name is Rozina. I am Iranian with Azerbaijani roots. I was raised in Iran but I am living in Scotland. I am passionate about cooking and preparing meals for my family and friends. I tell them the story behind the meal, the pronunciation of their Iranian name and the spices that used in Persian cuisine. I am a photographer, a cooking teacher, and very interested to introduce Persian and Azerbaijani meals, desserts and beverages to people from different cultures, as I love to try food from all over the world. Iranian cuisine is a combination of rice with meat ( chicken, beef, lamb, fish, turkey), nuts, fruits, dried and fresh herbs and vegetables. Iranian food is a celebration of flavor, colour and spices such as: saffron, cinnamon, cardamom, turmeric, dried rose petals, dried limes, cumin, .... I share my recipes in Farsi/English along with step by step photos of preparation. I take all my own pictures. I have learned my traditional Persian and Azerbaijani recipes from my lovely mother, and she has learned from her mother. Over the years, I have experimented and learned more recipes. Some of my recipes are a fusion Western and Middle Eastern cuisine. Some are forgotten from Persian cooking tables and I try with posting and sharing those ones, to preserve them. All my recipes and pictures are property of rozinaspersiankitchen. I would be pleased if you would mention my site if you wish to use any of them. So, if you are interested to know about Persian /Azerbaijani food taste, you can try my website. I will be glad to hear your ideas about my recipes. :) Thank you for visiting my website.

2 thoughts on “My Homemade Pop Tart طرز تهیه پاپ تارت

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Skizzenbuch/Blog

Just another WordPress.com weblog

Shristy Singh

Adding Creativity Through Brush...........

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Skizzenbuch/Blog

Just another WordPress.com weblog

Shristy Singh

Adding Creativity Through Brush...........

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile e agli occhi e al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

Happy WishMi

Healthy mommy lifestyle and food

Skizzenbuch/Blog

Just another WordPress.com weblog

Shristy Singh

Adding Creativity Through Brush...........

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile e agli occhi e al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

Happy WishMi

Healthy mommy lifestyle and food

%d bloggers like this: