Khachapuri خاچاپوری is a traditional Georgian cheese bread. It is a representation of boat shaped bread with sun (egg) in the middle of boat. It is a kind of cheese and egg bread.
Khachapuri is similar to Turkish pide pizzaپینزا پیده with boat shaped dough: click here for recipe
Khachapuri is a bread topped with a mixture of different kinds of cheeses, such as Suluguni cheese پنیر سولوگونی (which is slightly sour, salty and stretchy)and eggs in the centre of bread. In the lack of Suluguni cheese, you can use feta, mozzareal and cheddar cheeses instead, as I did.
There are different types of Khachapuri bread from different areas in Georgia. The version which I am going to present is called: Acharuli/Adjaruli Khachapuri bread نان آچارولی خاچاپوری . You should try this bread and will know what I am talking about: smell of freshly baked bread, which is stuffed with multiple cheese and eggs, are just AMAZING, very rich and delicious.
Khachapuri bread

- 2 cups self-risingflour+ ¼ to ½ cup extra flour for dusting and kneading
- ½ cup warm milk (make sure it does not burn your finger)
- ⅓ cup warm water
- 2 tsp dried yeast
- 2 tsp olive oil
- 1½ tsp white sugar
- 1½ tsp salt
Ingredients for cheese filling
- 120 g Mozzarella cheese
- 120 g Cheddar cheese
- 110 g Feta cheese, crumbled
- 3-4 eggs
- Some butter
For preparing dough, first add warm water, warm milk, dried yeast, sugar to a bowl, mix together andleave it for 15 minutes until yeast start working and foamy.
Add 2 cups flour, salt to a bowl, pour in yeast mixture and oil.
Use your hand or a wooden spoon, and mix all ingredients and knead it. If required,
you can add ¼ to ½ cup extra flour again until all ingredients well combined and you have a soft dough but you can handle it.
Transfer the dough to a greased bowl and cover it with a cloth. Let rise in a warm place for 2 hours.
Meanwhile, we can prepare cheese mixture.
Grate the mozzarella and cheddar cheeses. Crumble feta cheese. Give a toss and mix all cheeses together.
When our dough,did rise and doubled in size, Place it on a floured surface. Slightly grease your hand with oil and Punch down the dough and divide it into two balls.
Preheat the ovento 246C /475F degree.
Line a baking sheet with parchment paper. Slightly dust the parchment paper with flour. Roll out each of the dough balls into a disc shape.
Place the dough on parchment paper.
Spread some of cheese filling in the both long sides of the dough
and fold the sides or roll sides up over the cheese and
form into a boat shape: as it shown in the photos.
Then, place some of cheese filling in the centre of each boat shaped dough, as you see in the photos.
Transfer the tray to the centre of oven. Bake them for about 15 minutes.
Then take the Khachapuri out of the oven.
Rub the sides of the dough with butter.
Form 2-3 well in the centre of each khachapuri by using a bottom of glass or a spoon
and crack egg inside each well: as it shown in the photos. Return to oven and bake until the eggsare almost but not quite set.
خاچاپوری گرجی
خاچاپوری یا نان خاچاپوری یکی از غذاهای سنتی کشور گرجستان میباشد.این نان به شکل یک قایق پخته و در وسط آن نمادی از خورشید ( تخم مرغ) دیده میشود.
خاچاپوری یک نوع نان با پنیر و تخم مرغ می باشد.خاچا در زبان گرجی به معنی پنیر و پوری به معنی نان میباشد.
خاچاپوری از نظر ظاهر قایقی شکل شبیه به پیتزا پیده ترکیه ای هست.
. برای طرز تهیه پیتزا پیده لطفن اینجا کلیک کنید
نان خاچاپوری همراه با ترکیب چند پنیر تهیه میشود.
رایج ترین پنیر در نان خاچاپوری پنیر محلی سولوگونی در گرجستان میباشد: که یک نوع پنیر تقریبن ترش مزه و نمکی و کشدار شبیه به پنیر مازارلا.
در صورت عدم دسترسی به این پنیر به راحتی میتوان از ترکیب پنیر تبریزی یا فتا چیز–با پنیر چدار و مازارلا استفاده نمود.
خاچاپوری انواع گوناگونی داشته و منطقه به منطقه طرز تهیه های متفاوتی برای آن هست. نان خاچاپوری که من مایلم امروز آن را معرفی کنم به خاچاپوری آجارولی معروف هست.
این نان به صورت سنتی در تنورهای سنگی پخت میشودو همانطور که اشاره کردم انواع گوناگون در اشکال مختلف دارد.
مواد لازم برای تهیه خمیر
دو پیمانه آرد سلف رایزینگ + یک چهارم تا یک دوم پیمانه آرد اضافی برا ورز دادن
یک دوم پیمانه شیر گرم : گرمای شیر درحدی باشد که انگشت شما را نسوزاند
یک سوم پیمانه آب گرم
دو ق چ خمیر مایه خشک
دو ق چ روغ مایع
یک و یک دوم ق چ شکر سفید
یک و یک دوم ق چ نمک
مواد لازم برای مخلوط پنیر
صدوبیست گرم پنیر مازارلا
صدوبیست گرم پنیر چدار
صدوده گرم فتا چیز یا پنیر تبریزی یا دانمارکی
دو سه عدد تخم مرغ یا تخم بلدرچین
مقداری کره
طرز تهیه
برای آماده کرده خمیرابتدا: شیر و آب گرم را همراه با خمیر مایه خشک و شکر داخل یککاسه ریخته – همزده و 15 دقیقه استراحت میدهیم تا خمیر مایه فعال شده و روی مایه کف مانند شود.
دو پیمانه آرد –و نمک را داخل کاسه مخلوط کرده و خمیر مایه آماده شده را همراه با روغن مایع روی آرد می ریزیم.. با دست و یا یک قاشق چوبی تمام مواد را با هم مخلوط کرده و ورز میدهیم .اگر نیاز بودبین ¼ تا ½ پیمانه آرد باز هم اضافه میکنیم تا همه ی مواد کاملن با هم ترکیب شده و یک خمیر نرم درست شود.
داخل یککاسه ی بزرگ را کمی چرب کرده و خمیر آماده شده را داخل کاسه گذاشته روی آن را پوشانده و در جای گرمی قرار میدهیم تا خمیر دوبرابر اندازه ی اصلی شود( این مرحله تقریبن دو ساعت طول میکشد)
تا آماده شدن خمیر– میتوانیم مخلوط پنیر را آماده کنیم: پنیر مازارلا و چدار را رنده کرده و پنیر دانمارکی یا فتا چیز را با دست خرد کرده و هر سه پنیر را مطابق تصاویر با هم مخلوط کرده و کنار میگذاریم.
وقتی خمیر دوبرابر اندازه اصلی گردید– آن را روی یک سطح آردی قرار داده – دست خود را کمی با روغن چرب نموده و با دست خمیر را به سمت پایین فشار میدهیم تا هوای بین خمیر خارج شدو و بدون ورز دادن خمیر را به دو قمست مساوی تقسیم میکنیم.
هر یک از خمیر ها را مطابق تصاویر به صورت یک دیسک مسطح باز میکنیم.
فر را روی حرارت 246درجه سانتیگراد/475 درجه فارنهایت گرم میکنیم.
داخل سینی را با کاغذ آشپزی می پوشانیم. روی سطح کاغذ را آردی میکنیم. خمیر باز شده را روی کاغذ قرار میدهیم. مقداری از مخلوط پنیر را در دو گوشه ی دراز نان (مطابق تصاویر) ریخته و گوشهها را تا کرده و خمیر را به شکل یکی قایق در میآوریم. مقداری از پنیر را در وسط خمیر قایق شکل می ریزیم.
زمانیکه هر دو خمیر را به همین ترتیب آماده کردیم– سینی فر رادر طبقه وسط فر قرار داده تا برای15 دقیقه بپزند. بعد از این مدت سینی را از فر خارج کرده و دور لبه ی نانها را مطابق تصاویر کره می زنیم.
سپس با ته یک فنجان یا با پشت یک قاشق روی پنیر های آب شده فشار داده و حفره مانندهایی درست میکنیم و تخم مرغ ها را شکسته و داخل حفره ها می ریزیم.
خاچاپوری را مجددن داخل فر قرار میدهیم تا برای دو سه دقیقه دیگر در فر مانده و تخم مرغ ها کمی پخته شوند ( تقریبن مثل تخم مرغ عسلی)
خاچاپوری حالا آماده هست و میتوان نوش جان کرد.
YUMMY!
LikeLike
Thanks
LikeLike
My pleasure. 🙂
LikeLike