Little Muffin Cakes

These simple but inviting muffin cakes کیک مافین are made with self raising flour آرد سلف ریزینگ and sugar cubes. Treat yourself and family for an afternoon tea, with these delicious small sponge cakes, jam and butter. With this amount of ingredients you can bake 6 muffins.

Muffin cakes

  • 2 eggs
  • 140 g self raising flour
  • 50 g white sugar
  • 50 g butter, room temperature
  • 4 sugar cubes for each muffin
  1. Preheat the oven to 200C degree. Grease the muffin tins or tray.



  2. Cut out 6 strips of parchment paper and line the greased muffin tins with baking paper.



  3. Overlapping the ends and make sure there are no gaps between ends of baking papers: as you see in the photos.



  4. Sift in self-raisingflour and sugar.



  5. Crack the eggs in a bowl, add butter and beat with hand held electric mixer for 2min.




  6. Stir in sifted flour and combine all ingredients together. Now, batter is ready.



  7. Fill muffin cases two-thirds full. place sugar cubes on top of each muffin and bake for 15 minutes





  8. Leave the muffins in the tin to cool for few minutes and then  thentransfer to a wire rack to continue cooling. They can stay fresh in the fridge for a week. So delicious with cuppa chai, butter, and jam.

     



مافین اسکاتلندی

این مافین های اسکاتلندی در اصل یک اسم بامزه ای دارند که ترجمه تحت اللفظی آن به معنی سردرد هست.حتمن میپرسید برای چی؟؟

برای یک دلیل ساده: همونطور که در تصاویرمی بینیدد دور همه ی مافین ها با کاغذ روغنی آشپزی پوشانده شده و دور هر کاغذ هم با نخ گره خورده و بسته شده و شبیه به سری هست که درد میکنه و دور سر یک شال یا روسری پیچیده شده. با این مقدار مواد اولیه که در دستور زیر هست میتوان شش مافین تهیه کرد.

در اسکاتلند این مافین ها خیلی طرفدار دارند و در بیشتر کافه ها همراه با یک فنجون چایکره و مربا سرو میشه.

مواد لازم

صدوچهل گرم آرد سلف ریزینگ

دو عدد تخم مرغ

پنجاه گرم کره به دمای اتاق رسیده باشد: یعنی یکساعت یا نیم ساعت قبل از استفاده در بیرون یخچال نگه داری شده باشد

پنجاه گرم شکر سفید

چهار حبه قند برای هر مافین

طرز تهیه

فر را روی ۲۰۰درجه سانتیگراد گرم میکنیم. داخل قالب‌های مافین را چرب میکنیم. به تعداد شش عدد کاغد روغنی آشپزی را به صورت نوارهای مستطیل شکل برش میدهید. طول نوارها باید طوری باشد که همانطور که در تصاویر زیر ملاحظه میکنید مناسب اندازه قابل مافین باشد و کمی هم بلندتر برش دهید که دولبه کاغذ بعد از دور کیک پیچیدن روی هم قرار بگیرد. همانطور که در تصاویر زیر قابل مشاهده هست.

ارد سلف ریزینگ و شکر را الک میکنیم. تخم مرغ ها را داخل یک‌کاسه شکسته و با کره مخلوط کرده و توسط یک همزن برقی به مدت ۲ دقیقه هم میزنیم.

سپس آرد را روی مایه تخم مرغ ریخته و با قاشق همه مواد را با هم مخلوط میکنیم. حالا یک خمیر تقریبن سفت داریم ولی نه خیلیییی سفت.

مرحله آخر این هست که داخل هر قالب مافین را با دوسوم مایه کیک پر میکنیم. روی هر خمیر کیک چهار حبه قند قرار میدهیم.

قالب کیک ها را در فر قرار داده تا به مدت ۱۵ دقیقه بپزند.

سپس از فر خارج کرده و چند دقیقه صبر میکنیم کیک ها کمی خنک شوند و از قالب خارج میکنیم و سپس در ظرف مورد نظر میچینیم.

این کیک های مافین را به راحتی میتوان در یخچال به مدت یک هفته نگه داری کرد. با یک فنجون چای تازه دم کرده – کره و کمی مربا عالی میشه.

Published by rozinaspersiankitchen

Hello everyone, my name is Rozina. I am Iranian with Azerbaijani roots. I was raised in Iran but I am living in Scotland. I am passionate about cooking and preparing meals for my family and friends. I tell them the story behind the meal, the pronunciation of their Iranian name and the spices that used in Persian cuisine. I am a photographer, a cooking teacher, and very interested to introduce Persian and Azerbaijani meals, desserts and beverages to people from different cultures, as I love to try food from all over the world. Iranian cuisine is a combination of rice with meat ( chicken, beef, lamb, fish, turkey), nuts, fruits, dried and fresh herbs and vegetables. Iranian food is a celebration of flavor, colour and spices such as: saffron, cinnamon, cardamom, turmeric, dried rose petals, dried limes, cumin, .... I share my recipes in Farsi/English along with step by step photos of preparation. I take all my own pictures. I have learned my traditional Persian and Azerbaijani recipes from my lovely mother, and she has learned from her mother. Over the years, I have experimented and learned more recipes. Some of my recipes are a fusion Western and Middle Eastern cuisine. Some are forgotten from Persian cooking tables and I try with posting and sharing those ones, to preserve them. All my recipes and pictures are property of rozinaspersiankitchen. I would be pleased if you would mention my site if you wish to use any of them. So, if you are interested to know about Persian /Azerbaijani food taste, you can try my website. I will be glad to hear your ideas about my recipes. :) Thank you for visiting my website.

4 thoughts on “Little Muffin Cakes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Skizzenbuch/Blog

Just another WordPress.com weblog

Shristy Singh

Adding Creativity Through Brush...........

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Skizzenbuch/Blog

Just another WordPress.com weblog

Shristy Singh

Adding Creativity Through Brush...........

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile e agli occhi e al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

Happy WishMi

Healthy mommy lifestyle and food

Skizzenbuch/Blog

Just another WordPress.com weblog

Shristy Singh

Adding Creativity Through Brush...........

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile e agli occhi e al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

Happy WishMi

Healthy mommy lifestyle and food

%d bloggers like this: