Brown Sugar-Butter Toast

What you can make with toast bread نان تست ??!!!! I am sure you will suggest 10s of ideas. The following recipe is my suggestion. When I was a child, my mother used to make a quick snack with toast bread, sugar and butter. It was one of our treats. Just saying these words and I remember my childhood about these toasted breads. They are delightful, delicious, with an easy and quick instruction.

These brown sugar toasts, are tempering and go well with cuppa chai or coffee. I know, I know this recipe contains fats, sugar and fibre, but time to time we can treat ourselves. It is full of goodness 😊

Oh I forgot to say, if you are happy with additional flovour, you can add cinnamon or vanilla extract to ingredients too.

Brown Sugar-Butter Toast

  • 50 g unsalted butter
  • 50 g brown sugar
  • 2 slices of white toast bread
  • Pinch of cinnamon powder, optional
  1. ingredients



  2. Heat up the butter for 30 seconds: do not let the butter melt too much..



  3. Then, add suagr to the butter and stir the butter and sugar unti it is fluffy and creamy.




  4. Apply some of sugar butter mixture over the bread slice.




  5. Heat the pan over low heat . Place the bread in the pan and fry the bread until sugar and butter melted; about 1 minute : do not cook it on high heat or for long time, because if butter and sugar burn, it tastes bad and bitter




  6. So after 1 minute, cooking one side, apply some of sugar butter mixtur eover the upper side of bread and flip over to fry other side too.



  7. Using a fork and remove toast bread from the pan and do not touch the toast while it is hot, because sugar gets very hot when heated (this is my personal experience, as I have burned my thumb🤣🤣 ). Let it cool down and serve it as it is with cuppa tea or coffee or with some fresh fruits, whipped cream or ice cream.

    Itis sooooooo tasty.




 نان تست شکری

سلام دوستانهمه میدونیم که میشه به انواع مختلف نان تست را مصرف کرد.

چند وقت پیش طرز تهیه فرنچ تست یا نان تست فرانسوی روبه اشتراک گذاشتم که با نان تست درست میشد. امروز نان تست شکری درست کردم. وقتی بچه بودیم مادرم هر چند وقت یکبار برامون درست میکرد و یکی از خوشمزه هامون این بود.

این نان‌های تست بسییییییار خوشمزه و اشتهابرانگیز هستند و با یک فنجون چای یا قهوه محشره. میدونممیدونم شاید بگید این فیبرو چربی و شکرداره ولی ما میتونیم گاه گاهی ناپرهیزی کنیم و خودمون رو با چیزهای ساده و خوشمزه تحویل بگیریم.

در ضمن تهیه این نان‌های تست شکری بی نهایت آسان و ارزان هست و فقط با شکر قهوه ایکره و نان تست درست میشن ولی اگر دوست دارید میتونید دارچین یا اسانس وانیل هم اضافه کنید.

گفتم شکر قهوه ای یکی از مواد لازم هست اگر در منزل دارید که چه بهتر چون خواص وطعم شکر قهوه ای خیلی بیشتر از سفید هست ولی اگر به این شکر دسترسی ندارید از شکر سفید استفاده کنید.

مواد لازم

پنجاه گرم کره بدون نمک

پنجاه گرم شکر قهوه ای یا سفید

دو برش نان سفید تست

یک پنس دارچین : اختیاری

طرز تهیه

کره را برای سی ثانیه در مایکروویویا روی گاز حرارت دهید. مواظب باشید کره کاملن آب نشود فقط کمی آب شده و نرم شود. سپس شکر را به کره افزوده و هم میزنیم تا با هم مخلوط شده و بافتی مثل عسل روان داشته باشد.

مقداری از مخلوط شکر کره ای را روی یک سطح نان تست پخش میکنیم. یک تابه را روی گاز قرار داده و قسمت شکری نان تست را داخل تابه قرار میدهیم. حرارت گاز میبایست کم.باشد. اجازه دهید برای یک دقیقه نان روی حرارت بوده و کره و شکر آب شوند. به یاد داشته باشید که نباید حرارت گاز بالا باشد و یا نباید به مدت خیلییییی طولانی نان را روی حرارت قرار داد چون کره و شکره سوخته طعم خیلیییییییی بدی خواهد داشت. پس یک دقیقه کاملن زمان مناسبی هست.

بعد از یکدقیقهسطح رویی نان را هم با مقداری از شکر کره ای را پوشانده و نان را پشت و رو میکنیم تا سمت دیگر آن هم برشته شود.

با یک چنگال یا قاشق چوبی نان را از تابه برداشته و داخل بشقاب قرار می‌دهیم تا سرد شود. به یاد داشته باشید که نان تست شکری را تا گرم هست لمس نکنید چون شکر حرارت دیده بینهایت گرم هست و امکان سوختن انگشتتان خواهد بود: چون تجربه ی سوختن انگشت شصت ام را داشتم به شما هم یادآوری میکنم که مراقب باشید 🙂

وقتی نان تست های شکری سرد شدند میتوان با یک فنجان چای یا قهوه نوش جان کنید و یا با خامه یا بستنی و کمی میوه ی خرد شده سرو کنید

خیلیییییییی خوشمزه هستند.

Appetizer, bread, Breakfast, Snack
toast bread, brown sugar toast bread, brown sugar, نان تست, نان تست شکری , نان کره ای , شکر قهوه ای ,

Published by rozinaspersiankitchen

Hello everyone, my name is Rozina. I am Iranian with Azerbaijani roots. I was raised in Iran but I am living in Scotland. I am passionate about cooking and preparing meals for my family and friends. I tell them the story behind the meal, the pronunciation of their Iranian name and the spices that used in Persian cuisine. I am a photographer, a cooking teacher, and very interested to introduce Persian and Azerbaijani meals, desserts and beverages to people from different cultures, as I love to try food from all over the world. Iranian cuisine is a combination of rice with meat ( chicken, beef, lamb, fish, turkey), nuts, fruits, dried and fresh herbs and vegetables. Iranian food is a celebration of flavor, colour and spices such as: saffron, cinnamon, cardamom, turmeric, dried rose petals, dried limes, cumin, .... I share my recipes in Farsi/English along with step by step photos of preparation. I take all my own pictures. I have learned my traditional Persian and Azerbaijani recipes from my lovely mother, and she has learned from her mother. Over the years, I have experimented and learned more recipes. Some of my recipes are a fusion Western and Middle Eastern cuisine. Some are forgotten from Persian cooking tables and I try with posting and sharing those ones, to preserve them. All my recipes and pictures are property of rozinaspersiankitchen. I would be pleased if you would mention my site if you wish to use any of them. So, if you are interested to know about Persian /Azerbaijani food taste, you can try my website. I will be glad to hear your ideas about my recipes. :) Thank you for visiting my website.

2 thoughts on “Brown Sugar-Butter Toast

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Skizzenbuch/Blog

Just another WordPress.com weblog

Shristy Singh

Adding Creativity Through Brush...........

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Skizzenbuch/Blog

Just another WordPress.com weblog

Shristy Singh

Adding Creativity Through Brush...........

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile e agli occhi e al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

Happy WishMi

Healthy mommy lifestyle and food

Skizzenbuch/Blog

Just another WordPress.com weblog

Shristy Singh

Adding Creativity Through Brush...........

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile e agli occhi e al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

Happy WishMi

Healthy mommy lifestyle and food

%d bloggers like this: