My Shortbread Cookies With Different Flavours

I love buttery shortbreadsشورت برد .

My Shortbread Cookies Witth Different Flavours

  • 1½ cups all purpose fllour
  • ½ cup white sugar/caster sugar
  • 142 g unsalted butterr, room temperature
  • 1½ tsp vanilla extract
  • 1 orange or some dried thyme (optional)
  1. Preheat the oven to 160C degree. Line baking tray with parchment paper/baking sheet.

    Use an electric beater to beat the butter, vanilla extract and sugar until soft- creamy and combined. 




  2. Now, add sifted flour while beating on low until combined.




  3. Next, Turn dough onto a floured surface. use your hand and knead the dough for 5 minutes and bring together to form a dough.



  4. You can add grated orange zest or dried thyme leaves to the dough for adding flavour.



  5. Divide the dough into two portions. wrap in plastic and chill the dough in the fridge until firm (for about 30 minutes)..



  6. After 30 minutes, roll the dough out on a floured surface.



  7. Place it on the parchment paper and cut into rectangles, strips- round/triangle orany shape you like such as flower shape.




  8. Prik with fork or toothpick.

    Place the baking tray in the oven and bake for 20-25 minutes or until golden. Then transfer to a wire sheet to cool.



  9. Topping with a sprinkle of white sugar.



 

شورت برد اسکاتلندی

شورت برد بیسکویت ها یا کوکی های سنتی اسکاتلندی هستند.

که از سه بخش آرددو بخش کره و یک بخش شکر درست میشه . فقط همین مواد لازم هست و نیازی به بیکینگ پودر یا بیکینگ سودا نیست.

یعنی از این آسونتر و خوشمزه تر نمیشه پیدا کرد. شورت بردهای اسکاتلندی با طعم کره و بافت تردی که دارند واقعن لذیذ هستند.

شورت برد به صورت سنتی یا به شکل مثلثی هستند یا گرد و یا مستطیل اما امروزه با هر قالبی که دوست داشته باشید میتونید شورت بردهاتون رو درست کنید.

شورت برد اسکاتلندی از هفت صد سال پیش در این کشور تهیه میشه و با اینکه در تمام طول سال موجود هست ولی در زمان کریسمس و سال نو مسیحی در تمام فروشگاه ها به فروش میرسه.

مواد لازم

یک و یک دوم پیمانه آرد همه منظور0الک شده

نصف پیمانه شکر سفید

صدوچهل و دو گرم کره بدون نمک به دمای محیط رسیده

یک و یک دوم ق چ عصاره وانیل

پوست رنده شده یک پرتقال یا کمی آویشن خشک

طرز تهیه

فر را روی 160 درجه سانتیگراد گرم میکنیم.

داخل سینی فر را با کاغذ روغنی آشپزی میپوشانیم.

داخل ظرف همزن برقی کره – عصاره وانیل و شکر را هم زده تا نرم شده و کاملن با هم مخلوط شوند : اگر به همزن برقی دسترسی نیست با چنگال یا قاشق هم میتوانید کار همزدن را انجام دهید.

در مرحله بعدیآرد الک شده را به مخلوط کره افزوده و با همزن برقی و یا با دست مخلوط میکنیم . سپس خمیر را روی سطح آردی قرار داده و برای 5 دقیقه ورز میدهیم تا کاملن مواد با هم مخلوط شده و خمیر یک دستی داشته باشیم.

خمیر را دو بخش کرده و اگر دوست داشتید میتوانید پوست پرتقال رنده شده یا آویشن خشک به یک چانه از خمیرها اضافه کنید تا طعم دار شود . خمیر ها را داخل پلاستیک قرار داده و برای نیم ساعت در یخچال قرار میدهیم تا سفت شود.

بعد از نیم ساعت – خمیر را روی سطح آردی قرار داده و با وردنه خمیر رابه ضخامت یک سانتی‌متر و صورت گرد باز کرده و در سینی فر ازقبل آماده شده قرار داده و مطابق تصاویر خمیر را برش مثلثی میدهیم. یا اینکه می‌توانید : به شکل گرد – مستطیل – یا شکل گل خمیر را برش دهید.

با یک چنگال یا خلال چوبی روی بیسکویت ها سوراخ ریز درست کنید.

سینی را داخل فر قرار داده تا به مدت 2520 دقیقه یا تازمانی که سطح بیسکویت ها طلایی شود پخته شوند.

وقتی بیسکویت ها پخت از فر خارج کرده و بگذارید خنک شوند و روی آن‌ها شکر بپاشید.

این بیسکویت ها ماندگاری بالایی دارند و در خارج از یخچال نگه داری میشوند.

Published by rozinaspersiankitchen

Hello everyone, my name is Rozina. I am Iranian with Azerbaijani roots. I was raised in Iran but I am living in Scotland. I am passionate about cooking and preparing meals for my family and friends. I tell them the story behind the meal, the pronunciation of their Iranian name and the spices that used in Persian cuisine. I am a photographer, a cooking teacher, and very interested to introduce Persian and Azerbaijani meals, desserts and beverages to people from different cultures, as I love to try food from all over the world. Iranian cuisine is a combination of rice with meat ( chicken, beef, lamb, fish, turkey), nuts, fruits, dried and fresh herbs and vegetables. Iranian food is a celebration of flavor, colour and spices such as: saffron, cinnamon, cardamom, turmeric, dried rose petals, dried limes, cumin, .... I share my recipes in Farsi/English along with step by step photos of preparation. I take all my own pictures. I have learned my traditional Persian and Azerbaijani recipes from my lovely mother, and she has learned from her mother. Over the years, I have experimented and learned more recipes. Some of my recipes are a fusion Western and Middle Eastern cuisine. Some are forgotten from Persian cooking tables and I try with posting and sharing those ones, to preserve them. All my recipes and pictures are property of rozinaspersiankitchen. I would be pleased if you would mention my site if you wish to use any of them. So, if you are interested to know about Persian /Azerbaijani food taste, you can try my website. I will be glad to hear your ideas about my recipes. :) Thank you for visiting my website.

2 thoughts on “My Shortbread Cookies With Different Flavours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Skizzenbuch/Blog

Just another WordPress.com weblog

Shristy Singh

Adding Creativity Through Brush...........

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Skizzenbuch/Blog

Just another WordPress.com weblog

Shristy Singh

Adding Creativity Through Brush...........

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile e agli occhi e al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

Bread Machine Exposed

Bread Machine Reviews, News and Recipes!

Happy WishMi

Healthy mommy lifestyle and food

Skizzenbuch/Blog

Just another WordPress.com weblog

Shristy Singh

Adding Creativity Through Brush...........

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile e agli occhi e al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

Bread Machine Exposed

Bread Machine Reviews, News and Recipes!

Happy WishMi

Healthy mommy lifestyle and food

%d bloggers like this: