Famous Cheeses

سلام دوستان- پستی که امروز ملاحظه میکنید فیلمش در کانال یوتیوبم به صورت خیلی کامل‌تر موجود هست و اگر بتونید در یوتیوب تماشا کنید خیلی بهتره.

فکر کردم بد نباشه در مورد پنیر و بعضی از انواع پنیر صحبت کنیم. تا حال فکر کردید چرا ما پنیر دوست داریم؟ پنیر که در انگلیسی به اون ( چیز ) گفته میشه – جزو لبنیاتی هست که تعدادش بیشماره- هزاران نوع پنیر مختلف وجود داره. مثلن تو همین بریتانیا پنیر چدار از پنیرهای پرطرفدار هست ولی هر شهری که در انگلیس یا اسکاتلند یک نوع پنیر چدار مخصوص خودش داره.

یا پنیر خامه ای که خودم هم خیلی دوست دارم – کم کم سی چهل نوع هست. برای همین تنوع زیاد شاید هیچ وقت نشه پنیر مورد علاقه ی خودمون رو انتخاب کنیم.

هر کدوم از این پنیرها یک داستان و تاریخجه ای دارن. پس اگر پنیر دوست هستیدفکر کنم این پست براتون جالب باشه.

همانطور که گفتم هر شهر و روستایی در هر کشور پنیر محلی خودش رو تولید میکنه. مثلن در همین ایران زیبای خودمون انواع پنیرهای محلی تولید میشه.- مثل پنیر لیقوان- پنیر تالش – پنیر سیاه مزگی گیلان سرسبز برای درست کردن غذای پنیر برشته ووووو وو و و

پنیر دوستان عزیز میدونن که کارایی پنیر فقط برای صبحونه و عصرونه نیست وپنیر یکی از طعم دهنده های فوق‌العاده ی غذایی هست.

یک موضوع جالب که میخواستم ذکر کنم این هست که در شبه قاره هند هم از کلمه پنیر استفاده میشه که از زبان فارسی باستان وارد زبان هندی و زبان اردو شده.

در آشپزی هندی از پنیر غذاهای گوناگونی درست میشه مثل پنیر ماسالا که حتمن توصیه میکنم امتحان کنیدو یا یک نوع غذ ا که با پنیر هالومی و اسفناج درست میشه به اسم پوره اسفناج با پنیر هالومی که منم در کوکپد به اشتراک گذاشتم و اگر دوست داشتید یک نگاهی بکنید خیلی غذای خوشمزه ای میشه.

خوب دیروز رفته بودم به سوپرمارکت و تعدادی از پنیرهایی که در فروشگاه بودم خریدم که معرفی کنم .

مازارلا چیز یا پنیر مازارلا اولین پنیری هست که میخواهم معرفی کنم. این پنیر از جنوب ایتالیا میاد. بافت اسفنجی – نرم و خیسی داره. با هر شیری میشه این پنیر رو درست کرد ولی در ایتالیا با شیر بوفالو درست میکنن. این پنیر کشدار در پیتزا و سالادهای مختلف بکار برده میشه. همینطور میشه لقمه ها و ساندویچ خوشمزه با مازارلا- چند برگ بازیل (ریحان فرنگی) و گوجه‌فرنگی درست کرد

خوب حالا بریم انگلستان و ببینیم چه پنیری محبوبیت بیشتری داره. چدار چیز یا پنیر چدار از پرطرفدارترین پنیرهای انگلیسی هست که از قرن 12 میلادی در مکانی به نام تنگه ی چدار بدست اومده و به همین نام هم معروف شده.

پنیر چدار از زمان های خیلی قدیم در بین خاندان سلطنتی انگلیس محبوب هست. این پنیر بافت تقریبن سفتی داره- رنگش گاهی نارنجی و گاهی کرمی روشن هست . از این پنیر در تهیه سالاد- سوپ – انواع کیش و پیتزا استفاده میشه

یکی دیگه از پنیر های انگلیسی به نام کوتیج چیز هست که به پنیر کوتیج یا کوتاژ هم معروفه. یک‌جور پنیر خامه ای مانند که قلمبه قلمبه هست این پنیر بسیار مغذی هست. . کوتیج در انگلیسی به معنای کلبه هست و چون اولین بار در کلبه ی روستایی این پنیر تهیه شده برای همین به این اسم معروفه.

کوتیج چیز طعم ترشی داره و میشه با عسل یا انواع مربا مخلوط کرد و مورد استفاده قرار داد. من با عسل همیشه استفاده میکنم و خیلیییییییی خوشمزه میشه.

این نوع پنیر کالُری خیلی کمی داره و برای همین بین افرادی که همیشه در حال رژیم گرفتن و دایت هستن خیلی پرطرفداره. از پنیر کوتاژ یا کوتیج میشه در سالاد استفاده کرد . میشه روی نان تست زد و یا بجای مایونز بکار برد

پنیر بلو چیز یا پنیر آبی /یا پنیر رگه آبی از پنیرهای خیلی جالبی هست که شاید با ذائقه ی ما ایرانی‌ها جور در نیاد. هر چند بین خود اروپایی‌ها هم همیشه با جوک و خنده در مورد صبحت میشه. چون این پنیر با اینکه طعم خیلی خوبی داره ولی بوی نه چندان خوبی هم داره . یک دوست فرانسوی می‌گفت این پنیر رو وقتی میخواهی بخوری باید دماغت رو بگیری بعدی بخوری

بلوچیز از شیر گاو – گوسفند و یا بز درست میشه. و با یک نوع کپک خوراکی آبی رنگ از پنی سیلین درست میشه

این پنیر رو میشه به سوپ گل کلم اضافه کرد که خیلیییییی سوپ رو خوشمزه میکنه و یا با بیسکویت میل کنید

خوب چطوره حالا بریم قبرس یا سایپرس. در قبرس یک‌جور پنیر هست که به هالومی چیز یا پنیر هالومی معروفه. این پنیر در ایران پنیر کبابی هم گفته میشه.

پنیر هالومی طعم شور و نمکی و رنگ سفید داره – بافت نیمه سفتی داره که وقتی گاز بگیرید زیر دندون خرچ و خروچ میکنه.

پنیر هالومی از شیر گوسفند و بز درست میشه ودر آمریکا این پنیر از شیر گاو و بز درست میشه/

پنیر هالومی رو مییشه کباب یا سرخ کرد و در انواع خورشت ها بکار برد..

در یونان پنیری هست به نام فتا چیز یا پنیر فتا. که کمی شبیه پنیر تبریزی خودمون هست. این پنیر از شیر گوسفند یا بز یا ترکیب هر دو درست میشه. از پنیر فتا در انواع سالادها – در آشپزی و شیرینی پزی استفاده میشه.

خوب با هلند چطورید؟ یک سر بزنیم هلند ببینیم چه پنیر /پنیرهایی دارن.خوب در یکی از استان های شمالی هلند به نام پنیری درست میشه که اسمش رو ازنام همین شهر گرفته و به پنیر عیدم/ ایدم معروفه

این پنیر بافت تقریبن سفتی داره و زرد رنگه و برای درست کردن ساندویچ های خوشمزه خیلی مناسبه.

یکی دیگه از پنیرهای هلندی پنیر گودا هست. این پنیر هم نام خودش رو از شهری به همین نام در هلند گرفته. پنیر گودا هم بافت تقریبن سفتی داره و زرد رنگه و از شیر گاودرست میشه.

طعم و بوی این پنیر با تغییر سنش فرق میکنه. مثلن پنیر گودای دوماهه بافت نیمه نرمی داره و طعمش تقریبن شیرین مانند هست ولی پنیر گودای یکساله یا دوساله بافت سفتی داره و طعمش هم تند و تیز هست.

از این پنیر برای درست کردن فوندی پنیر- ساندویچ و یا ماکارونی پنیر هم استفاده میشه

Gouda Cheese

پنیر بعدی- از کشور زیبای سویس یا سویتزرلند میاد و به پنیر امنتال معروف هست. این پنیر از شیر گاو درست میشه و فکر میکنم همه مون با این پنیر آشنا باشیم یعنی از سوراخ‌ها و حفره هایی که روی پنیر هست و در کارتون ها و فیلم‌ها دیدیم قابل شناسایی هست.

پنیر امنتال بوی شیرین و طعم کره ای داره و یکی از پنیرهایی هست که مراحل تولیدش بسیار سخته. با این نوع پنیر هم میشه ساندویچ و یا فوندوی پنیر درست کرد. طرز تهیه ی فوندی پنیر رو در فیلمی که در کانال یوتیوبم هست توضیح دادم و درست کردم.

Emental Cheese

پنیر بعدی که میخواهم معرفی کنم – پنیر بری هست که از کشور فرانسه میاد. بافت این پنیر خیللللی نرم و خامه ای هست و بدون چرب یا نیمه چربه واز شیر گاو درست میشه.

همونطور که گفتم بافتش نرم و شل هست و با یک ورقه یا پوسته ی سفیدی پوشیده شده که البته خوراکی هست و خوشمزه ولی با توجه به سلیقه شخصی بعضیا پوست رویی را جدا میکنن و فقط پنیر رو مصرف میکنن.

یکی دیگه از پنیرهای فرانسوی به اسم پنیر رول هست که بافت خامه یا کرمی داره. معمولن با سبزیجات معطر و یا سیر طعم دارش کردن ومیشه روی بیسکویت و کراکر زد و لقمه های خوشمزه درست کرد

Roule Cheese
Brie Cheese

پنیر بعدی پنیر بز یا گوت چیز هست این پنیر همونطور که از اسمش معلومه از شیر بز درست میشه و انواع گوناگونی داره. از پنیر بز نرم گرفته تا پنیر بز سفت. با این پنیر هم ساندویچ های عالی درست میشه

Goat Cheese

معمولن در فرانسه بیشتر و در باقی کشورهای اروپایی هم کم وبیش بعد از غذا یک سینی از انواع پنیر با گردو و بادوم و کمی میوه مثل الوی خشک یا انگور و زیتون و بیسکویت و نون میارن که لقمه بگیرن

همونطور که در تصویر میبینید از یک همچین سینی یا تخته چوبی برای پنیر استفاه میشه همراه با کاردک و چنگال برای برش دادن پینر . اونجا که کاردک ها قرار دارن حالت آهن ربایی یا مگنت داره و کاردک ها رو نگه میداره

یک وسیله دیگه هم این هست که وایر یا سیم مانند هست و برش دادن خیلی نازک پنیر های سفت استفاده میشه.

.

.

.

.

.

Published by rozinaspersiankitchen

Hello everyone, my name is Rozina. I am Iranian with Azerbaijani roots. I was raised in Iran but I am living in Scotland. I am passionate about cooking and preparing meals for my family and friends. I tell them the story behind the meal, the pronunciation of their Iranian name and the spices that used in Persian cuisine. I am a photographer, a cooking teacher, and very interested to introduce Persian and Azerbaijani meals, desserts and beverages to people from different cultures, as I love to try food from all over the world. Iranian cuisine is a combination of rice with meat ( chicken, beef, lamb, fish, turkey), nuts, fruits, dried and fresh herbs and vegetables. Iranian food is a celebration of flavor, colour and spices such as: saffron, cinnamon, cardamom, turmeric, dried rose petals, dried limes, cumin, .... I share my recipes in Farsi/English along with step by step photos of preparation. I take all my own pictures. I have learned my traditional Persian and Azerbaijani recipes from my lovely mother, and she has learned from her mother. Over the years, I have experimented and learned more recipes. Some of my recipes are a fusion Western and Middle Eastern cuisine. Some are forgotten from Persian cooking tables and I try with posting and sharing those ones, to preserve them. All my recipes and pictures are property of rozinaspersiankitchen. I would be pleased if you would mention my site if you wish to use any of them. So, if you are interested to know about Persian /Azerbaijani food taste, you can try my website. I will be glad to hear your ideas about my recipes. :) Thank you for visiting my website.

3 thoughts on “Famous Cheeses

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Skizzenbuch/Blog

Just another WordPress.com weblog

Shristy Singh

Adding Creativity Through Brush...........

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Skizzenbuch/Blog

Just another WordPress.com weblog

Shristy Singh

Adding Creativity Through Brush...........

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile e agli occhi e al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

Happy WishMi

Healthy mommy lifestyle and food

Skizzenbuch/Blog

Just another WordPress.com weblog

Shristy Singh

Adding Creativity Through Brush...........

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile e agli occhi e al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

Happy WishMi

Healthy mommy lifestyle and food

%d bloggers like this: