The Most Delicious Orange Pound Cake

If you enjoy pound cakes, you will appreciate this recipe for orange pound cake کیک پرتقالی. This delicious orange pound cake loaf is soft, rich, buttery cake, with big orange flavour , smooth with a velvety crumb texture. It is easy to make this cake and It will absolutely brighten up your day.

Orange Pound cake کیک پرتقالی

The Most Delicious Orange Pound Cake

  • 1 cup plain flour
  • ½ cup powdered sugar
  • 2 eggs
  • 100 g soften butter
  • 1 tbsp milk powder
  • 1 tsp orange extract
  • ½ tsp baking powder
  • ¼ tsp baking soda
  1. Ingredients





  2. Pre heat the oven to 180C. Grease a loaf pan and line the base with parchment paper and set aside.



  3. Ina large bowl, mix powdered sugar, orange extract and butter, until well combined and fluffy.




  4. Add the eggs in, one at a time and whisk it.



  5. Add flour, milk powder, baking powder and baking soda to the butter mixture. Mix all ingredients until incorporated.




  6. Next, transfer the batter into the prepared loaf pan and smooth top of the batter. Dip spatula in water and make a vertical line on batter. Bake for about 35-40 minutes or until skewer comes out clean.





خوشمزه ترین کیک پرتقالی

اگر از کیک اسفنجی خوشتون میادکیک پرتقالی یکی از آسانترینساده‌ترین و کم زحمت ترین کیک هاست. این کیک زیبا دارای بافتی نرم و مخملی هست . طرز تهیه اش بسیار آسونه و عِطر و طعم پرتقال تمام خونه را برمیداره.

مواد لازم

یک پیمانه آرد سفید

نصف پیمانه پودر شکر

دو عدد تخم مرغ

صد گرم کره ی نرم و به دمای محیط رسیده= یعنی کره را قبل از استفاده از یخچال خارج کرده تا نرم شود

یک ق غ پودر شیر قنادی (نه شیر خشک بچه)

یک ق چ عصاره ی پرتقال

نصف ق چ بیکینگ پودر

یک چهارم ق چ بیکینگ سودا

طرز تهیه

فر را روی 180 درجه سانتیگراد گرم میکنیم و قالب مخصوص کیک را چرب کرده و کف قالب را با کاغذ آشپزی پوشانده و کنار میگذاریم.

داخل یک‌کاسه بزر پودر شکر – عصاره پرتقال و کره را با هم مخلوط میکنیم تا یک‌دست شده وبافتی کرم مانند بگیرد. سپس تخم مرغ ها را هر بار یک عدد به مواد داخل کاسه افزوده و هم میزنیم. در مرحله ی بعدیآردپودر شیربیکینگ پودر و بیکینگ سودا را به مواد مخلوط شده ی بالا افزوده و همه ی مواد را با هم مخلوط میکنیم تا کاملن ترکیب شوند.

مایه کیک را داخل قالب آماده شده ریخته وبعد قاشق یا کفگیر را داخل آب سرد کرده و روی مایه کیک یک خط افقی

میکشیم.

قالب را داخل فر از قبل گرم شده قرار داده تا به مدت 40-35 دقیقه بپزد. برای اطمینان از پخت کیک میتوانید یک چوب کبریت را داخل کیک فرو کرده و اگر چوب کبریت خشک بود به این معناست که کیک کاملن پخته است.

کیک را از فر خارج نموده و میگذاریم به مدت ده دقیقه داخل قالب مانده و کمی سرد شود و سپس از داخل قالب خارج کرده و وقتی کاملن سرد شد کیک را اسلایس میکنیم.

bread, Dessert
cake, orange cake, orange pound cake, orange, کیک, کیک پرتقالی ,

How to Make Iranian Coconut Macaroons –Shirni Nargili

If you are a coconut lover, and you have tried coconut macaroons, so, do not forget add Iranian coconut cookies شیرینی نارگیلی to your cooking list as well and try these tasty cookies too. it is Soft, moist, tender and chewy on the inside, crispy and golden on the outside . This super easy recipe made With only few ingredients, you can create such delicious coconut cookies. We love these cookies in Iran. These are delicious and garnished with chopped nuts such as almonds or pistachios.

The Persian word for coconut is nargil نارگیل . Maybe you ask, Does coconut grow in Iran? And Answer is a BIG yes. Kish island, is located in the Persian Gulf خیلج فارس, and nearly 3000 coconut trees have been planted across the ٍeastern coastlines of Kish Island جزیره کیش, covering a space of roughly 20 hectares, granting especial beauty to this island.

How to make Iranian Coconut Macaroons – Shirni Nargili

  • 125 g  shredded coconut
  • 240 g white sugar
  • 150g g egg white, I used 6 small eggs
  • 90 ml vegetable oil, I used sunflower oil
  • 8 g vanilla sugar
  • 1 tbsp lemon juice
  • Chopped almonds or pistachios for topping
  1. Ingredients



  2. Add sugar, shredded coconut, half of egg whites and half of vegetable oil in a large bowl.



  3. Use a blender and mix all ingredients together until you have a paste like.



  4. Next, transfer the paste to a non-stick pan and place the pan on a low heat. Keep stirring for 3-4 minutes until sugar dissolved.



  5. Then, while pan still is on a low heat, add remaining egg white and vegetable oil to the paste. Use a wooden spoon and keep stirring for 2-3 minutes until you have a soft paste.





  6. Now, transfer the paste into a plate. Add lemon juice and vanilla sugar. Mix all ingredients and let cool down for an hour.




  7. After an hour, preheat the oven to 170C degree. Line the baking tray with parchment paper.

    Dip ice cream scoop in vegetable oil and scoop coconut paste onto the baking tray with distance.




  8. Garnish cookies with chopped almonds or pistachios. Bake for about 10-15 minutes until the macaroons are golden at the edges. Now are cookies are done



  9. Leave the cookies to cool on the tray and then transfer them to a platter or a container and enjoy it or as we say in Farsi Nosh-e Jan



چطوری شیرنی نارگیلی خوشمزه درست کنیم

اگر از نارگیل خوشتون میاد باید حتمن این شیرینی‌های نارگیلی رو امتحان کنید. داخل این شیرینی نرم هست و رویه ی آن ترد و طلایی.

برای درست کردن شیرینی نارگیلی فقط نیاز به چند ماده ی اولیه هست

مواد لازم

صدوبیست و پنج گرم پودر نارگیل

دویست چهل گرم شکر سفید

صدوپنجاه گرم سفیده تخم مرغ

نود میلی لیتر روغن مایع

هشت گرم شکر وانیلی

یک ق غ آبلیمو

مقداری بادام یا پسته خرد شده

طرز تهیه

داخل یک ظرف شکر – پودر نارگیلنصف سفیده تخم مرغ و نصف روغن مایع را ریخته و با غذاساز آنهارا مخلوط و پوره کنید.

سپس خمیر را داخل یک تابه ی نچسب ریخه و آن را روی حرارت کم قرار داده و به مدت 4-3 دقیقه و مدام هم میزنیم تا شکر حل شود.

در مرحله ی بعدیباقیمانده سفیده تخم مرغ و روغن مایع را اضافه کرده و همچنان روی حرارت کم و به مدت 3-2 دقیقه مدام مواد هم  میزنیم تا به تابه نچسبد..

سپس تابه را از روی حرارت برداشته ومواد را به یک ظرف منتقل کرده و آبلیمو و شکر وانیلی رو هم اضافه کرده و با قاشق مواد را با هم مخلوط میکنیم. خمیر آماده شده را کنار گذاشته تا کاملن سرد شود.

داخل سینی فر را با کاغذ روغنی میپوشانیم. یک قاشق بستنی را داخل روغن مایع فرو میکنیم و بعد مقداری از خمیر را برداشته و داخل سینی خمیررا  با فاصله قرار میدهیم. چرب کردن قاشق مانع از جسبیدن خمیر به قاشق خواهد شد.

روی شیرینی‌ها را پسته یا بادام خرد شده میریزیم . سینی را داخل فر گذاشته تا شیرینی‌ها به مدت 15-10 دقیقه پخته و طلایی شوند.

Dessert
coconut cookies, macaron recipes, macaroon, shirni nargili, شیرینی نارگیلی,

How to Make Easy Cheesy Bread

If you love cheese and bread like me, so give a try to this recipe. It is Perfect to go with soups.

Making this beautiful home made cheesy bread is easier than you have imagined. The outside of the bread is golden and crispy while the inside is soft.

How to Make Easy Cheesy Bread

  • 300 g plain flour
  • 200 ml lukewarm milk
  • 15 g dry yeast
  • 1 egg
  • 3 tbsp vegetable oil
  • 1½ tbsp sugar
  • 2 tsp salt

Ingredients for topping

  • 1 egg yolk
  • some cheese of your choice, I used a collection of cheese that I had in the fridge like Cheddar cheese, Feta cheese
  1. ingredients





  2. Combine lukewarm milk, oil, 1 egg, sugar, salt and yeast in a large mixing bowl.





  3. Add flour and stir it all together with a spoon until it is all well combined.



  4. Now, you have a slightly lose dough.



  5. Cover the bowl with a kitchen cloth and let your dough rise for 1 hour.




  6. After an hour, Preheat the oven to 180C degree. Line the baking tray with parchment paper.

    place the dough on a floured surface.



  7. Sprinkle top of the the dough with flour and slightly stretch and fold the dough 3-4 times until you have a nice and soft but not lose dough as you see in the photos.




  8. Place the dough on the baking tray and shape the dough into a round disk. Brush it with egg yolk. Then topping with cheese. Bake the bread at 180Cfor 20-25 minutes.






  9. Remove your cheesy bread from the oven and let it completely cool and then cut it and serve.



طرز تهیه نون پنیری آسون

اگر مثل من عاشق نون و پنیر هستید – پس حتمن این طرز تهیه رو امتحان کنید. نون خیلی خوشمزه ای هست که هم به تنهایی خوشمزه هست وهم در کنار انواع سوپ ها.

درست کردن این نون پنیری از آنچه که فکر میکنید آسونتر هست . روی این نون خوشمزه ترد و طلایی وداخلش نرم هست.. میتونید تا چندین روز این نون رو داشته باشید و موقع مصرف کردن داخل فر بگذارید تا درعرض دو سه دقیقه مجددن گرم و ترد بشه

مواد لازم

سیصد گرم آرد + 4-3 ق غ اضافه

دویست میلی لیتر شیر ولرم

پانزده گرم پودر خمیر مایه

یک عدد تخم مرغ

یک زرده تخم مرغ

سه ق غ روغن مایع

یک و یک دوم ق غ شکر

دو ق چ نمک

برای روی نان

یک زرده تخم مرغ

مخلوطی از انواع پنیر: من از هر پنیری که در یخچال داشتم استفاده کردم مثل پنیر چدارپنیر فتا یا همون پنیر تبریزی خودمون .

طرز تهیه

داخل یک‌کاسه ی بزرگ شیر ولرمروغن مایعیک عدد تخم مرغشکرنمک و پودر خمیر مایه را ریخته و هم می زنیم. در مرحله ی بعدیآرد را اضافه کرده و با یک قاشق همه ی مواد را خوب با هم مخلوط میکنیم . حالا ما یک خمیری داریم که کمی شل هست. کاسه ی حاوی خمیر را با یک دستمال پوشانده ودر یک جای گرم قرار میدهیم تا به مدت یکساعت بمونه و حجمش دوبرابر بشه.

بعد از یکساعت – فر را روی 180 درجه سانتیگراد گرم میکنیم و داخل سینی فر را هم با کاغذ روغنی پوشانده و آماده نگه میداریم

از اون سه چهار ق غ خوری آرد که قبلن گفته بودم کمی روی سطح کار ریخته و خمیر را روی سطح کار قرار داده و روی آن باقی آرد را میپاشیم و سه چهار مرتبه خمیر را کش میدهیم و دوباره تا میکنیم

ولی منظور این نیست که با دست ورز بدهیم.  فقط سه چهار مرتبه که خمیر رو باز و بسته کردیم کاملن به صورت یک خمیر خوب و منسجم درمیاد همونطور که در تصاویر ملاحظه میکنید. خمیر را داخل سینی فرا و روی کاغذ روغنی قرار داده وبا دست آن را به صورت گرد بازمیکنیم.

روی خمیر را زرده تخم زده پنیر های رنده و خرد شده را روی خمیر پخش میکنیم.

سینی را داخل فر گذاشته تا با 180 درجه سانتیگراد و به مدت 25-20 دقیقه پخته و طلایی شود.

حالا نان را از فر خارج کرده و وقتی کاملن سرد شد آن را برش میدهیم. نوش جان

Appetizer, bread
bread, cheese, Feta cheese, cheesey bread,

All Details About Scottish Traditional Dressتمام چیزهایی که دوست دارید در مورد کیلت – لباس سنتی اسکاتلند بدونید

Hi everyone 😊

Since I am living in Scotland, many of friends asks me about Scottish traditional dress. I thought it is good idea to prepare a short video about this beautiful outfit.

Please Watch this video. I hope you enjoy it, and if you like content of my channel, please consider subscribing to my YouTube channel. Thank youuuuuu🙏😍🌹😍

سلام دوستان – تمام چیزهایی که دوست دارید در مورد کیلت- لباس ملی و سنتی اسکاتلند بدونید در این ویدیو هست. کیلت یا دامن پشمینه اسکاتلندی در طرح – و رنگ های متنوع و متفاوتی هست که به تارتن معروف میباشد. هر طایفه وخانواده اسکاتلندی یک طرح یا تارتن خاص دارن که معرف خاندان آنهاست. در این فروشگاهی که در ویدیو میبیند- کیلت شامل یک دامن هست که تقریبن به طول 6 متر و به عرض 1.40 متر بوده. البته در زمان حاضر اندازه ها کمتر شده اند. وقتی طول کیلت بلند بود مقداری از آن را دور کمر بسته و باقی کیلت را به صورت شال روی دوش انداخته و یا حتی یک بقچه مانند درست میکردندکه روی دوش شخص قرار میگرفت. کیلت همراه با یک کت – پپراهن و زیورآلات مربوط همراه هست – که معمولن در مراسم ازدواج و مراسم خاص و سنتی مردان و پسران به تن میکنند. وقتی به یک فروشگاه خرید کیلت بروید دامن و کت مورد نظر را انتخاب میکنید و بعد پیراهن مربوط به این لباس و زیور الات لازم را هم که باید با لباس همراه باشد برای شما انتخاب میکنند همانطور که عروس تور به سر دارد – داماد اسکاتلندی هم از روی کت یک شال پشمی روی دوش قرار میدهد. رنگ کراوات داماد با رنگ لباس ساقدوش عروس یکرنگ خواهد بود. اگر ساقدوش های عروس رنگ آبی به تن داشته باشند کراوات داماد هم رنگ آبی خواهد بود.

Wonderful Brown Loaf Bread

Try this home-made soft, tastyyyyyy, egg free and simple brown bread with step-by-step recipe to make a seeded loaf bread.

For sweetness, I love using corn syrup but you can substitute with honey or molasses. Also, I added a little brown sugar for extra flavour and mild sweetness. To make a soft bread, I used butter, that makes a soft and buttery loaf.



Home made Brown Bread

  • 3 ½ cups plain flour
  • 1 1/8 cups lukewarm water
  • 4 tbsp coca powder
  • 2 tbsp apple cider vinegar
  • 2 tbsp unsalted butter
  • 2 tbsp corn syrup
  • 1 tbsp brown sugar
  • 1¼ tsp salt
  • 1¾ tsp dry yeast
  • 1 tsp coffee powder or espresso
  1. Ingredients






  2. Place all of the ingredients in a large mixing bowl. Reserving 1 cup of the flour.





  3. Mix all ingredients with spoon or with a mixer, until you have a soft dough like.



  4. Then, add remaining of the flour (1cup) to the mixture and mix it, until mixture comes together as a soft and non-sticky dough.




  5. Cover the bowl and leave the dough on the warm corner of the room, for 1hour until doubled in size and rise.




  6. After1 hour and first rise of dough, grease a loaf pan with vegetable oil and place the dough in the greased pan




  7. and cover it and let dough rise for second time (about 1 hour 30 minutes).



  8. Preheat the oven to 190C degree. When the dough has doubled, brush the top with water. Using a knife and score the top and then sprinkle on walnuts and pumpkin seeds. Bake for 35-40minutes. Then, remove the bread from the oven.





  9. Turn the bread out of the tin, tap the base and if it sounds hollow, the bread is cooked. cool it before slice it. You can store the bread at room temperature for several days or you can freeze it for longer time.

    Tasteis amazing and texture ofthis bread is wonderfully soft and satisfying plain or with spreadof butter.



طرز تهیه یک نان قهوه ای بینظیر

رنگ نان قهوه ای بستگی به عوامل متفاوتی داره مثل استفاده از آرد سبوس دار – – شکر قهوه ای و دیگر مواد لازم.

حتمن این نان قهوه ای خانگی بینظیر – بدون تخم مرغنرمو خیلییییی خوشمزه و در عین حال ساده رامتحان کنید

برای طعم شیرین این نان من ازشربت یا  شیره ی ذرت استفاده کردم اما شما به راحتی میتوانید بجای آن از عسل یا شیره خرما هم استفاده کنید.

همینطوربرای پخت این نان میتوانید از آرد سبوس دار استفاده کنید و یا با همان آرد سفید این نان خوشمزه را تهیه کنید

مواد لازم

سه پیمانه و نیم آرد سفید

یک و یک هشتم پیمانه آب ولرم

چهار قاشق غذاخوری پودر کاکائو

دو ق غ سرکه ی سیب

دو ق غ کره بدون نمک

دو ق غ شربت ذرت

یک ق غ شکر سفید

یک و یک چهار ق چ نمک

یک و سه چهارم ق چ پودر یست (خمیر مایه )

یک ق چ پودر قهوه یا اسپرسو

طرز تهیه

تمام مواد لازم را داخل یک‌کاسه ی بزرگ میریزیم. فقط یک پیمانه از آرد را نگه میداریم برای چند دقیقه ی بعدی.

مواد داخل کاسه را یا با دست و یا با همزن برقی مخلوط میکنیم تا یک خمیر نرمی داشته باشیم. سپس آن یک پیمانه آرد را هم اضافه کرده و خوب ورز میدهیم تا یک خمیر نرم و نچسب داشته باشیم.

روی خمیر آماده شده را پوشانده و در یک جای گرم قرار میدهیم تا به مدت یکساعت مانده و حجم آن دوبرابر گردد بعد از یکساعتداخل قالب کیک پزی را با روغن کاملن چرب میکنیم و خمیر پف کرده را داخل قالب و مطابق تصاویر قرار میدهیم.

روی خمیر را مجددن پوشانده و در یک محیط گرم قرار میدهیم تا به مدت یکساعت و نیم استراحت کرده و برای مرتبه ی دوم حجم آن دوبرابر شود.

بعد از یکساعت ونیمفررا روی 190 درجه سانتیگراد گرم میکنیم. . . روی نان را با استفاده از یک برس آشپزی و یا با اسپری کمی آب سرد میزنیم.

با کارد یک خط روی نان میکشیم وسپس تخم کدو و گردو را روی نان پخش میکنیم 

نان را داخل فر قرار داده تا به مدت 40-35 دقیقه بپزد. سپس قالب را از فر خارج کرده ومیگذاریم تا سرد شود و بعد نان را به تکه‌های کوچک برش میدهیم.

این نان بسیار خوشمزه هست و میتوان به مدت چند روز نگه داری کرد و یا برای مدت طولانی داخل فریزر نگه داری کرده و زمان استفاده آن را گرم کرد.

bread
bread, brown bread, egg free bread, corn syrup, coca powder, نان قهوه ای ,

How to make potato peel chips

If you have lots of potatoes and you don’t know what to do with potato skins, simply, don’t bin those potato skins, and make crispy crunchy potato peel chips.

There are 10s of ways to flavour these potato skins chips and basically you would need potatoes as much as you want, oil and salt.

How to make potato peel chips

  • 5 large potatoes
  • Olive oil or any other vegetable oil
  • salt pepper and Cajun spice to taste
  1. Ingredients



  2. Preheat the oven to 200C degree.

    First thing is first. Wash potatoes and dry well before you peel them.



  3. Peel potatoes with potato peeler.





  4. Place. potato skins on baking tray. Add salt, pepper, Cajun



  5. and sprinkle with olive oil. Use your hand and give a quick stir. Cook in the oven for 10-15 minutes or until crispy, crunchy and golden.





چطور چیپس پوست سیب زمینی درست کنیم

سیب زمینی خیلی خوشمزه هست ونه تنها با خود سیب زمینی میشه هزاران غذادرست کرد با پوست سیب زمینی هم میشه یک چیپس عالییییییی تهیه کرد.

پس اگر پوست سیب زمینی دارید آنهارو دور نریزید و با هاش یک چیپس خوشمزهتررررد ومشتی درست کنید. پوست سیب زمینی هم مثل خود سیب زمینی هم خوشمزه هست و هم اینکه پر از خواص مفید برای بدن ماهست پس سعی کنید همیشه سیب زمینی رو با پوست بخورید .

از خوبی دیگه ی این چیپس این هست که میشه از هر نوع ادویه یا سبزی خشکی که دوست دارید بکار ببرید و بهش طعم بدهید. البته فقط با کمی روغننمک و فلفل هم اگر این چیپس رو درست کنید محشره ولی بازهم میل خودتونه و میتونید ادویه های دیگری هم اضافه کنید

ولی کلن چیزهایی که برای درست کردن این چیپس نیاز هستشامل: پوست سیب زمینی هر چقدر که دوست داریدروغن و نمک . همین و همین

موادلازم

پنچ عدد سیب زمینی درشت

روغن زیتون یا هر روغن مایع دیگر

نمک – فلفل و ادویه کاجون به میزان نیاز

طرز تهیه

فر را روی 200 درجه سانتیگراد گرم میکنیم.

سیب زمینی ها را خوب شسته و خشک میکنیم. با پوست کن – پوست سیب زمینی ها رو جدا میکنیم.

پوست ها را داخل سینی فر ریخته – ادویه ها و روغن بهش اضافه کرده و با دست همه رو با هم مخلوط کرده و داخل سینی پخش میکنیم: همانطور که در تصاویر ملاحظه میکنید.

همین. داخل فر قرار میدهیم تا به مدت 15-10 دقیقه ترد و کریسپی بشه .البته فرها با هم فرق دارن و ممکنه کمی طولانی‌تر یا زودتر چیپس آماده بشه .

اگر هم فر نیست میشه مثل سیب زمینی معمولی در تایه و روی گاز سرخشون کرد.

 

Appetizer, Side Dish, Snack
potato, how to make potato peel chips,

My Stories From Abroad این کارهارو در کشورهای اروپایی نکنید

Hi everyone 😊. Hope you have had a nice Monday so far. This is my latest video about some of my stories since I have moved to Europe.

This video is in Farsi (Persian language) but I have tried to translate it in English and I hope it is understandable.

In this video, I am talking about my funny stories from abroad. It’s about 11 years I have been living outside of Iran and since that time I have been in several European and Middle East countries.

I have learned a lot about differences and similarities between cultures. Those experiences are precious, sweet and valuable. I have decided to share some of my funny memories in the frame of short stories, about my reaction to different cultures as an Iranian person. But before telling my first memory, I think it is necessary to give a brief explanation about two points of my culture; standing up and use of a family name or title. In Iran, since our childhood, we have learned that it is always polite to stand up when someone enters the room and when someone is leaving a room.

Regardless if you are student in school/university or an employee in an office or a host at a party. Traditionally younger people get to their feet for the elders, regardless of gender. We have to call the older generation by their formal title or their family name. It does not matter you are student in the university or an employee in an office.

You should say for example: Mrs. X or Dr. Y. You are not never ever allowed to use their first name. Ok, I hope It makes sense about my two memories in regard with the above mentioned points. Once I got a short term scholarship from one of the universities in Paris, France. My supervisor was a well known famous Professor. He was a gentleman and a very nice person. As I mentioned above, everyday when I was seeing him, I was saying good morning Professor . X or when I had a question I asked him excuse me Professor. So, one day my Professor asked me to come to his office for a chat.

I panicked and wondered what had happened. When I met him, he told me that there was no need to call him Professor all the time and that I should call him Jean. You can imagine my reaction!!! It was something very difficult to call an elder person, a well known Professor, by his first name. I agreed, but it was impossible for me because anytime I wanted to ask him a question, I opened my mouth to call his first name but I was shy and I waited he was further away and with a low voice called his first name, barely loud enough for me to hear it myself. My other memory is about getting to my feet out of respect for my teachers. Anytime I was going to meet my Professor in her office. Other professors were coming to meet her, and as I used to do in Iran, I stood up for each single Professor as they entered the room.

However, none of the other teachers noticed me and it seemed I was invisible. I expected when I stood up, that newly arrived Professor would ask me to sit down. But it never happened Gradually I learned that I should not stand up when a Professor entered the room or class. Believe me it was very difficult because however I forced my self to do not stand up but it seemed that something wanted to pull me and make me stand up.

And my last memory for today is about a phone call. In Iran, if I call you or you phone me, we first have a short chat. ‘How are you today? How is your family?’. This chat can go on for some time. So I followed the same procedure in Western countries. If a class mate phoned me I tried to have the usual chit chat. But their reactions were strange because they were just not interested and wanted to get to the subject of the phone call as quickly as possible. When I talked about it with my foreign friends, they told they did not do that and when they phoned they just directly jump to the topic.

Red Lentil Patties

These lentil patties are egg free, delicious, satisfying, hearty and healthy, plus easy and quick to make and protein rich meal.

One of the best ideas for adding lentils to your diet. These vegetarian lentil patties are crispy-crunchy on the outside and hearty and soft texture on the inside.

Red Lentil Patties

  • Food processor
  • ¾ cup red lentils
  • 1 ¼ cups water or vegetable stock
  • 5 tbsp plain flour or chickpeas flour
  • 90 g bell pepper, chopped
  • 90 g onion, chopped
  • 2 cloves of garlic, chopped
  • 3 tbsp freshly chopped coriander/cilantro leaves
  • ½ tsp turmeric
  • ½ tsp curry powder
  • ½ tsp salt
  • ¾ tsp cumin powder
  • Pepper to taste
  • Olive oil or other vegetable oil for frying
  1. Ingredients





  2. Lentils do not require soaking, so simply, rinse and drain  lentils  before cooking to remove any dust or debris.

    For cooking lentils, use a large enough pot, as the lentils will double in size. Use 1 ¼ cup of water/vegetable stock to ¾ cup of dried red lentils. Cook on a stovetop until they are mushy and all liquid is absorbed(about 15-20 minutes). Then remove from the heat and let it cool down.



  3. Heat some oil in a pan. Add chopped onion, bell pepper and garlic. Sauté until they are tender.

    Add cooked lentils, spices:( salt, pepper, turmeric, curry powder, cumin), Sautéed vegetables and chopped coriander leaves and flour in a bowl.




  4. Use a food processor and process until it has a sticky paste consistency. But no worries, because after cooking it will get harder.




  5. Heat the oil in a frying pan. Because our lentil paste is sticky, Use the wet hand or a scoop to get a portion of lentil paste.



  6. Place in the pan and with back of wet spoon or with your wet fingers, flatten into round shape. Let it fry and cook for about 3-4 minutes, until crispy and golden on each side.



  7. They are good to wrapped in tortilla bread or eat on their own with fresh herbs or with rice. You can also freeze them for later use.



طرز تهیه کتلت عدس خووووشمزه

این کتلت عدس بدون تخم مرغ و سیب زمینی هست. مزایای زیادی داره: بسییییییییییار خوشمزه – اشتها آورحاوی پروتئین بالامناسب برای دوستان گیاهخوار و وگان به اضافه‌ ی اینکه طرز تهیه بسیییییییییار آسان و سریعی داره.

یک ایده ی مناسب برای اضافه کردن عدس به وعده‌های روزانه ی غذایمان. این کتلت ها بعد از پخت سطح ترد و بافت نرمی دارند .

مواد لازم

سه چهارم پیمانه عدس قرمز

یک و یک چهارم پیمانه آب یا عصاره سبزیجات

پنج ق غ آرد سفید یا آرد نخودچی

نود گرم فلفل دلمه خرد شده

نود گرم پیاز خرد شده

دوحبه سیر خرد شده

سه ق غ گشنیز خرد شده

نصف ق چ زردچوبه

نصف ق چ ادویه کاری

سه چهارم ق چ پودر زیره

نصف ق چ نمک

فلفل به میزان لازم

روغن زیتون یا آفتابگردان برای سرخ کردن

طرز تهیه

عدس نیازی به خیساندن ندارد و فقط میبایست یکی دوبار شسته شده و بعد داخل قابلمه ریخته و همراه با آب یا عصاره سبزیجات داخل یک قابلمه میریزیم (سایز قابلمه کمی بزرگ باشد چون حجم عدس بعد از پخت دوبرابر میشود)

عدس را به مدت 20-15 دقیقه روی حرارت متوسط قرار داده تا کاملن پخته و له مانند شود و آب موجود بخورد عدس رفته باشد.

سپس عدس پخته را کنار گذاشته تا خنک شود. مقداری روغن را در تابه گرم کرده و پیازفلفل دلمه و سیر خرد شده را در تابه تفت میدهیم تا نرم شوند.سپس عدس پخته – ادویه ها : نمکفلفلزردچوبهکاری و زیره را همراه با سبزیجات تفت داده شده و آرد داخل یک‌کاسه ریخته و با یک همزن برقی مواد را به صورت پوره در میاوریم.

نکته ی مهم در این قسمت این هست که پوره ی ما حالت چسبندگی داره. ولی نگران نباشید.

مقدارمناسبی روغن را در تابه خوب داغ میکنیم. چون پوره ی عدس حالت چسبندگی دارد-  دست خود و یا یک قاشق غذاخوری را با آب خیس کرده و مقداری از پوره کتلت را برداشته و مطابق تصویر داخل تابه قرار می‌دهیم و با انگشت خیس و یا پشت قاشق  خیس کتلت را شکل گرد میدهیم.

اجازه دهید یک سمت کتلت به مدت سه چهار دقیقه خوب سرخ شود و بعد به راحتی میتوانید کتلت ها را پشت و رو کرده تا سمت دیگر آن هم سرخ شود.

این کتلت های خوشمزه را میتوان با نان یا کته همراه با (سس ماست: ترکیب 1 ق غ روغن زیتون – نیم پیمانه ماستنمک و فلفل و پاپریکای دودی و دو ق غ سرکه مخلوط کرد ) و یابا سبزیجاتی مثل کاهو سرو کرد و یا مثل

همبرگر با نان‌های فانتری ساندویچ درست کرد. حتی میتوان آن‌ها را بعد از پخت فریز کرد برای زمانی که نیاز دارید

 

Appetizer, Main Course, Side Dish
red lentil patties, pattie recipe, lentil patties recipe, egg free patties, کتلت عدس

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile e agli occhi e al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile e agli occhi e al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

Bread Machine Exposed

Bread Machine Reviews, News and Recipes!

Happy WishMi

Healthy mommy lifestyle and food

Texture of Parlance

Let your mind roam free in the luminous forest of the educators' writings

Winey Chef

Lets do life together.

Triangle Writes...

Poetry/Poems, Photography, Travels, Musings, Quotes, Challenges, Awards, Reblogs, Uncategorized

At My Kitchen

Good Recipe Good Food

Mouth Brothels

"Great restaurants are, of course, nothing but mouth-brothels. There is no point in going to them if one intends to keep one's belt buckled." ~Frederic Raphael

Income Ola

Online Growth and Success

The Wee Writing Lassie

The Musings of a Writer / Freelance Editor in Training

This, that and the other thing

Looking at life through photography and words

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile e agli occhi e al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

Bread Machine Exposed

Bread Machine Reviews, News and Recipes!

Happy WishMi

Healthy mommy lifestyle and food

Texture of Parlance

Let your mind roam free in the luminous forest of the educators' writings

Winey Chef

Lets do life together.

Triangle Writes...

Poetry/Poems, Photography, Travels, Musings, Quotes, Challenges, Awards, Reblogs, Uncategorized

At My Kitchen

Good Recipe Good Food

Mouth Brothels

"Great restaurants are, of course, nothing but mouth-brothels. There is no point in going to them if one intends to keep one's belt buckled." ~Frederic Raphael

Income Ola

Online Growth and Success

The Wee Writing Lassie

The Musings of a Writer / Freelance Editor in Training

This, that and the other thing

Looking at life through photography and words