My Delicious Rhubarb Crumble Recipe

Rhubarb is one of my favourite vegetables and I love anything with rhubarb. Rhubarb is called Revaas ریواس in Farsi. I love rhubarb crumble and when i made my home made one, i just wanted to share it with all of my food page readers 🎉😍

Rhubarb Crumble Recipe

  • 500 g rhubarb
  • 100 g white suage
  • 1 large orange

Ingredients for crumble mixture

  • 140 g flour
  • 85 g unsalted butter
  • 50 g brown muscovado sugar
  • 50 g oatmeals
  1. Ingredients



  2. Preheat the oven to 180C. Grease the cooking dish and set aside.

    chop the ends of the rhubarbs and cut into pieces.



  3. Mix white sugar, orange zest and juice with rhubarb.





  4. Pile the rhubarb into a pre- greased dish.



  5. Mix flour, butter, brown sugar and oat meal together



  6. and Rub togetheruntil soft and crumbly.



  7. Cover the fruit with the crumble mixture.



  8. Place into the oven and bake at 180C fan for 30-35 minutes or until golen brown. Serve with vanilla custard or lovely cream or ice cream.



کرامبل ریواس

کرامبل نوعی دسر شیرین و گاهی غذای ادویه دار میباشد. کرامبل شیرین بیشتر پرطرفدار میباشد. این دسر انگلیسی از دو لایه تشکیل شدهلایه ی زیرین شامل میوه هایی مثل سیب – آلو – توت فرنگی – ریواس و لایه ی روریی ترکیبی  از آردکره و شکر هست که پس از پخت دارای بافت ترد و ترک خورده میشه. با توجه به میوه ی بکار رفته مزه ی کرامبل میتونه شیرین یا ترش و شیرین باشه .کرامبل را معمولن با بستنی – خامه و یا کرم کاستارد سرو میکنن.


دوستان لطفن اگر دوست داشتید در کانال یوتیوب من سابسکرایب کنید ( مشترک شوید) . از این به بعد کلی ویدیوهای تفننی و آموزشی برای زیباتر کردن منزل و آشپزخانه توسط من در اسکاتلند و خواهرم از توکیو ژاپن در کانال یوتیوب من به صورت هفتگی آپلود میشه. لطفن با سابسکرایب و مشتر ک شدن از کانال من حمایت کنید. آدرس 👇کانال من در یوتیوب:
http://www.youtube.com/c/rozinadinaa

مواد لازم

پانصد گرم ریواس

صد گرم شکر سفید

یک عدد پرتقال

مواد لازم برای مخلوط کرامبل

صدوچهل گرم آرد سفید

هشتادوپنج گرم کره بدون نمک که به دمای محیط رسیده باشد

پنجاه گرم جو پرک دوسر: اوت میل

پنجاه گرم شکر قهوه ای

طرز تهیه

فر را روی حرارت 180 درجه ی سانتیگراد گرم کنید.
ظرف مورد نظر برای پخت کرامبل را با کره چرب کنید.دو سر ریواس را جدا کرده و ریواس را همانطور که در تصویر می‌بینید خرد میکنیم.

ارد – جو پرک دوسرشکر قهوه ای و کره را با هم مخلوط کرده و بادست کمی ورز میدهیم تا به صورت خردهای نان مانند یا همان کرامبل در آید.

داخل یک ظرف شکر سفیدآب پرتقال و پوست رنده شده ی پرتقال و ریواس خرد شده را با هم مخلوط میکنیم و آن را داخل ظرف پخت کرامبل را که با کره چرب کرده‌ایم می ریزیم.

کرامبل رامطابق تصویر روی ریواس پخش میکنیم.

ظرف را داخل فر گذاشته تا برای 35-30 دقیقه یا تازمانی که روی کرامبل طلایی گرددپخته شود.

Published by rozinaspersiankitchen

Hello everyone, my name is Rozina. I am Iranian with Azerbaijani roots. I was raised in Iran but I am living in Scotland. I am passionate about cooking and preparing meals for my family and friends. I tell them the story behind the meal, the pronunciation of their Iranian name and the spices that used in Persian cuisine. I am a photographer, a cooking teacher, and very interested to introduce Persian and Azerbaijani meals, desserts and beverages to people from different cultures, as I love to try food from all over the world. Iranian cuisine is a combination of rice with meat ( chicken, beef, lamb, fish, turkey), nuts, fruits, dried and fresh herbs and vegetables. Iranian food is a celebration of flavor, colour and spices such as: saffron, cinnamon, cardamom, turmeric, dried rose petals, dried limes, cumin, .... I share my recipes in Farsi/English along with step by step photos of preparation. I take all my own pictures. I have learned my traditional Persian and Azerbaijani recipes from my lovely mother, and she has learned from her mother. Over the years, I have experimented and learned more recipes. Some of my recipes are a fusion Western and Middle Eastern cuisine. Some are forgotten from Persian cooking tables and I try with posting and sharing those ones, to preserve them. All my recipes and pictures are property of rozinaspersiankitchen. I would be pleased if you would mention my site if you wish to use any of them. So, if you are interested to know about Persian /Azerbaijani food taste, you can try my website. I will be glad to hear your ideas about my recipes. :) Thank you for visiting my website.

2 thoughts on “My Delicious Rhubarb Crumble Recipe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Skizzenbuch/Blog

Just another WordPress.com weblog

Shristy Singh

Adding Creativity Through Brush...........

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Skizzenbuch/Blog

Just another WordPress.com weblog

Shristy Singh

Adding Creativity Through Brush...........

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile e agli occhi e al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

Happy WishMi

Healthy mommy lifestyle and food

Skizzenbuch/Blog

Just another WordPress.com weblog

Shristy Singh

Adding Creativity Through Brush...........

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile e agli occhi e al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

Happy WishMi

Healthy mommy lifestyle and food

%d bloggers like this: