The Most Delicious And Easy Tuna Bruschetta

The following recipe is a super easy, yummy and quick Tuna Bruschetta بروسکتا تن ماهی. Usually in this recipe Mayonnasie is used but if for any reason you are not happy with Mayo, feel free to use hummus, cream cheese, Mascarpone cheese, plain Greek yogurt or sour cream instead..

The Most Delicious And Easy Tuna Bruschetta Recipe

  • 2 canned tuna in oil
  • 3 medium pickled cucumber, finely grated
  • 2 tbsp fresh parsley, finely chopped
  • Thin slices of sourdogh bread or Baguette bread
  • 3 tbsp virgin olive oil
  • 3 tbsp Mascarpone cheese
  • 1 tbsp lemon juice and lemon rind: it gives a beautiful and nice extra flavour to our Bruschetta
  • salt and black pepper to taste

Garnishing

  • 2 tbsp chopped spring onions
  • 2 tbsp chopped black/green olives
  1. Ingredients





  2. Add tuna chunks into a bowl and flake it.



  3. Then add sour cream, lemon juice, lemon rind, parsley and pickled cucumber. Season with salt and pepper.



  4. Combine all ingredients. Until you have a creamy tuna mixture.



  5. Brush both sides of bread with olive oil and toast or grill them unitl light golden brown.




  6. Spread creamy tuna mixture over toasted bread.Garnish with chopped spring onions and chopped olives. Voila enjoy it



خوشمزه ترین و آسان‌ترین بروسکتا تن ماهی

بروسکتتا با بروشتتا (حرف ت را دوبار نوشتم تا در زمان تلفظ مثل حروف تشدید دار با شدت تلفظ شودو الا بروسکتا دارای یک حرف ت هست). بروسکتا یک پیش غذای معروف – ساده و قدیمی ایتالیایی هست که شامل نان تست شده میشه که رویش روغن زیتونگوجه‌فرنگی و سیرخام زده شده که در یکی از پست های قبلیم طرز تهیه اش را به اشتراک گذاشتم. امروزه انواع مختلف سبزی یا گوشت هم به بروسکتا اضافه میشه. کلن یک پیش غذای خیلی خیلی آسون و سریع و شیک و خوشمزه هست که میشه در عرض چند دقیقه آماده کرد.

دستور تهیه امروز بروسکتای تن ماهی هست

معمولن در این نوع بروسکتا از سس مایونز استفاده میشه امااااااااا اگر با مایونز خوب نیستید میشه خیلی راحت پنیر خامه ای –ماست چکیده ساده هوموسپنیر ماسکارپونه – یا خامه ترش را جایگزین کرد.

بروسکتا از آن دسته پیش غذاهاست که برای یک دورهمی اتفاقی که یهو پیش میاد خیلی مناسبه چون هم خیلییییی خوشمزه هست هم خیلی فوری فوتی درست میشه.

فقط یک مشکل با بروسکتا اینکه از بس خوشمزه هست وقتی یکمرتبه مزه اش کردید دیگه نمیخواهید با مهمان‌های دیگه یا بابقیه تقسیم کنید

مواد لازم

دو عدد کنسرو تن ماهی

سه عدد خیارشور خیلی ریز رنده شده

سه ق غ پنیر ماسکارپونه

چند برش نان باگت یا نان ماشینی که بافت سفتی دارد

دو ق غ جعفری خرد شده

سه ق غ روغن زیتون

یک ق غ لیمو ترش و پوست رنده شده لیمو ترش: که طعم فوق‌العاده‌ای به بروسکتا میده و توصیه میکنم حتمن استفاده کنید

نمک و فلفل سیاه به میزان نیاز

مواد لازم برای تزیین

دو ق غ پیازچه خرد شده

دو ق غ زیتون خرد شده

طرز تهیه

تن ماهی را داخل یک ظرف ریخته و با یک چنگال ماهی را خوب تکه‌تکه کرده و ریز کنید . سپس خامه ترشلیمو ترشپوست رنده شده لیمو ترش – جعفری و خیارشور را همراه با نمک و فلفل به ماهی افزوده و همه ی مواد را با هم خوب مخلوط میکنیم.

روی نان‌های برش خرده را روغن زیتون زده تا حتمن عِطر و طعم روغن زیتون حس بشه و بعد و داخل فرساندویچ ساز یا در تابه پشت و روی نان‌ها را برشته میکنیم تا سرخ و طلایی شوند.

تمام. تنها کاری که نیاز هست روی هر تکه نان مقداری از مخلوط تن ماهی را پخش کرده و کمی پیاز چه و زیتون خرد شده روی آن‌ها پخش میکنیم.

بروسکتای تن ماهی ما آماده هست. نوش جان

 

Published by rozinaspersiankitchen

Hello everyone, my name is Rozina. I am Iranian with Azerbaijani roots. I was raised in Iran but I am living in Scotland. I am passionate about cooking and preparing meals for my family and friends. I tell them the story behind the meal, the pronunciation of their Iranian name and the spices that used in Persian cuisine. I am a photographer, a cooking teacher, and very interested to introduce Persian and Azerbaijani meals, desserts and beverages to people from different cultures, as I love to try food from all over the world. Iranian cuisine is a combination of rice with meat ( chicken, beef, lamb, fish, turkey), nuts, fruits, dried and fresh herbs and vegetables. Iranian food is a celebration of flavor, colour and spices such as: saffron, cinnamon, cardamom, turmeric, dried rose petals, dried limes, cumin, .... I share my recipes in Farsi/English along with step by step photos of preparation. I take all my own pictures. I have learned my traditional Persian and Azerbaijani recipes from my lovely mother, and she has learned from her mother. Over the years, I have experimented and learned more recipes. Some of my recipes are a fusion Western and Middle Eastern cuisine. Some are forgotten from Persian cooking tables and I try with posting and sharing those ones, to preserve them. All my recipes and pictures are property of rozinaspersiankitchen. I would be pleased if you would mention my site if you wish to use any of them. So, if you are interested to know about Persian /Azerbaijani food taste, you can try my website. I will be glad to hear your ideas about my recipes. :) Thank you for visiting my website.

2 thoughts on “The Most Delicious And Easy Tuna Bruschetta

Leave a comment

La plume de mouette

De plume et de mouette, d'écume et de Flo, pixels pour embruns d'images et de mots...

Skizzenbuch/Blog

Just another WordPress.com weblog

Shristy Singh

Adding Creativity Through Brush...........

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

La plume de mouette

De plume et de mouette, d'écume et de Flo, pixels pour embruns d'images et de mots...

Skizzenbuch/Blog

Just another WordPress.com weblog

Shristy Singh

Adding Creativity Through Brush...........

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile e agli occhi e al cuore. Beccarlo è pura questione di culo

La plume de mouette

De plume et de mouette, d'écume et de Flo, pixels pour embruns d'images et de mots...

Skizzenbuch/Blog

Just another WordPress.com weblog

Shristy Singh

Adding Creativity Through Brush...........

Travel Youman

The best travel content you can get as a human

Eating With The Ancestors

Getting to know my family members through the recipes they left behind

Online Psychological Research with Labvanced.com

Online Psychological Research Platform

Amazing Life

Site about Amazing Life

Oovi's Weblog

sunt... doar calator care vrand... nevrand... lasa un semn...

PERCEPCIONES

Ideas y Fotografía

Darkling Petrichor

Two steps more to inferno...

picturingpositive

Making the most of every new day!

deluarhossain336@gmail.com

deluarhossain336@gmail.com

Antalgica Poetica

L'essenziale è invisibile e agli occhi e al cuore. Beccarlo è pura questione di culo