Ardabil is an Azerbaijani city in Iran and near the Caspian Sea. Almond stew or Pichagh ghemasi is one of local and traditional dishes from Ardabil. This scrumptious stew made with few ingredients such as lamb, onions and spices. It’s not only satisfy your hunger but also is a hearty stew.
Pichagh gheymeh serves with fried eggs on top of dish and steamed rice.
Almond stew
Ingredients
300g lamb meat, diced
2 medium onions, thinly sliced
2-3 eggs or quail eggs
½ cup slivered almonds
1tbsp saffron water
1tbsp lemon juice
½ tsp cinnamon
½ tsp turmeric
Salt and pepper to taste
Butter or Olive oil
Method
Melt the butter or heat the oil in a saucepan. Fry the onions until golden brown. Remove from the pan. Add diced meat and fry for 5 minutes. Transfer fried meat to a pot. Add 3 cups of water to the meat and cook it for 1 hour.
Meanwhile, heat the oil in a pan and sauté turmeric, cinnamon and pepper for few seconds until aromatic.
30 minutes after cooking meat, add fried spices, lemon juice, saffron water, fried onions, slivered almond and finally season with salt.Cook the stew over low heat for next 30 minutes.
Serve stew with fried eggs on top of it and saffron rice.
Nosh-e jaan
پیچاق قیمه ی اردبیلی یا خورش بادام
پیچاق قیمه یا خورش بادام یکی از غذاهای محلی و سنتی استان زیبای اردبیل هست . پخت این خورش لذیذ با استفاده ازگوشت گوسفندی – پیاز و ادویه تهیه میشه. این خورش خوش رنگ و بو نه فقط گرسنگی شما رو سیراب میکنه بلکه یک خورش محبوب قلبهاست.
پیچاق در زبان آذری به معنی چاقو میباشد ولی دقیقن نمی دونم چرا به این نام معروف شده شاید خلال بادامها شبیه تیغ چاقو بوده و یا شاید قدیما گوشت رو با چاقو می کوبیدن.
رنگ زیبای طلایی پیچاق قیمه بخاطر بکارگیری زعفران و زردچوبه در خورش است.
پیچاق قیمه ی اردبیلی با تخم مرغ نیمرو و پلو ی زعفرانی سرو میشه.
مواد لازم
سیصد گرم گوشت خورشتی گوسفندی
دو عدد پیاز خلالی خرد شده
دو سه عدد تخم مرغ یا تخم بلدرچین
نصف پیمانه بادام خلالی
یک ق غ آب زعفران
یک ق غ آب لیمو ترش
نصف ق چ دارچین
نصف ق چ زردچوبه
نمک و فلفل به میزان لازم
کره یا روغن زیتون
طرز تهیه
کره را در تابه آب میکنیم و یا روغن رو گرم می کنیم. پیاز خلالی رو سرخ میکنیم تا طلایی خوشرنگ بشه. گوشت خرد شده رو هم در تابه برای پنج دقیقه تفت می دیم تا رنگ گوشت عوض بشه. گوشت تفت داده رو داخل قابلمه میریزیم و روش سه پیمانه آب تا برای یکساعت بپزه.
در این بین– روغن رو در یک تابه ی کوچک گرم میکنیم و زردچوبه– دارچین و فلفل رو برای چند ثانیه تفت می دیم تا عِطر ادویه ها بلند بشه.
نیم ساعت بعد از نیم پز شدن گوشت– ادویه های تفت داده شده– آبلیمو– آب زعفران – پیاز های سرخ شده – بادامهای خلالی و نمک رو به گوشت اضافه میکنیم و میگذاریم خورش برای نیم ساعت بعدی روی حرارت ملایم بپزه.
پیچاق قیمه رو داخل ظرف مورد نظرتون سرو کنید وروی خورش تخم مرغ نیمرو قرار بدید ( من از تخم مرغ واز تخم بلدرچین استفاده می کنم) و همراه با پلوسرو کنید .